Posted on
Senang sedar, tetapi ada kanak-kanak di dunia yang tidak ditakdirkan untuk main mainan yang cukup, mereka kehilangan masa kanak-kanak terlalu awal. Dan semua kerana mereka sendiri menjadi ibu bapa.

Undang-undang biologi, dan akhlak, mengatakan bahawa seorang gadis kecil memainkan anak patung, seorang wanita muda melahirkan dan membesarkan anak-anak, dan nenek gembira untuk mengasuh bayi dengan cucunya. Tetapi ia tidak selalu berlaku. Masih seorang gadis muda menjadi seorang ibu, dan permainan dengan anak patung diikuti oleh penjagaan bayi. Sama ada benar atau salah bukanlah untuk kita menilai. Kami hanya mengumpulkan beberapa cerita tentang ibu-ibu termuda, dan juga ayah, dan nasib mereka yang tidak selesa.

1. Ibu termuda di dunia

ibu yang termuda di dunia1

Kehamilan terawal dan kelahiran terawal dicatatkan oleh doktor pada tahun 1939. Ibu termuda adalah gadis Peru berusia 5 tahun Lina Medina, yang dilahirkan pada September 1933. "Rekod" beliau, mujurlah, masih tidak dipukul. Ibu bapa Lina membawa gadis itu untuk pemeriksaan ke doktor, bimbang tentang peningkatan dalam perut gadis itu, mengesyaki yang paling teruk. Setelah pemeriksaan, para doktor mendapati bahawa gadis tersebut berada di bulan kehamilan ketujuh. Ibu Lina mengesahkan bahawa haid pertama beliau bermula pada usia tiga tahun. Pada 14 Mei 1939, Lina Medina melahirkan anak lelaki dengan seksyen cesarean, yang diperlukan.

ibu termuda di dunia2

Anak lelaki itu, yang dilahirkan, berat 2.7 kilogram dan dinamakan sempena Dr Gerardo yang melakukan operasi itu. Semua tanggungjawab untuk membesarkan anak itu diasumsikan oleh ibu bapa Lina, dan sehingga umur 9 tahun Gerardo menganggap Lina adik perempuannya. Siapakah bapa anak ini, tidak ada yang tahu hingga hari ini. Lina sendiri tidak pernah bercakap mengenainya. Sudah dewasa, dia berkahwin dan pada tahun 1972 melahirkan anak kedua. Ibu yang termuda di dunia meninggal dunia pada bulan November 2015, setelah meninggal dunia lebih dari 40 tahun. Gerardo meninggal dunia pada tahun 1979 dari kanser otak. Kes-kes akil baligh awal pada kanak-kanak perempuan sangat jarang berlaku, tetapi fakta ini tidak unik.

2. Little Lisa dari Kharkov

menjilat kecil dari Kharkov

Kisah gadis kecil berusia enam tahun ini sedih dan tragis pada masa yang sama. Pada tahun 1934, kehamilan terawal dicatatkan di USSR. Sungguh sedih bahawa Lisa hamil dari datuknya, yang tinggal bersama dia dan ibu bapanya. Kakek "menjaga" bayi apabila ibu bapanya sedang bekerja. Pada tahun 1934, di USSR, bahagian cesarean telah dilakukan dengan sangat jarang kerana risiko jangkitan. Pengeluaran massa antibiotik pertama bermula, seperti yang diketahui, pada tahun 1943. Oleh itu, kelahiran Lisa secara semula jadi. Walaupun sukar untuk membayangkan apa yang gadis kecil ini mengalami ketika melahirkan anak. Walaupun anak lelaki yang baru lahir itu sihat dan penuh, dia meninggal dunia semasa lahir - Liza terdesak menjatuhkan tali pusatnya.

Atas alasan yang jelas, ibu bapa gadis itu menukar tempat kediaman mereka. Tidak jelas bahawa datuk yang sama pergi ke tempat tinggal baru dengan mereka. Nasib lanjut Lisa tidak diketahui dengan pasti.

3. Ilda Trujillo

Ilza Trujillo

Seorang lagi gadis Peru, Ilda Trujillo, menjadi ibu pada usia sembilan tahun. Dia melahirkan seorang gadis di sebuah hospital di Lima pada akhir 1957. Bayi itu lahir dengan berat 2.7 kilogram. Ternyata ayah gadis itu adalah sepupu Ilda yang berusia 22 tahun, yang tinggal bersama seorang gadis dalam satu bilik. Lelaki muda itu ditangkap pada hari yang sama apabila ibu bapanya mengetahui tentang kehamilan Ilda.

4. Valya Isayeva

Valya Isayeva

Gadis ini menjadi ibu dalam 11 tahun pada tahun 2005. Semua akhbar itu menulis tentang sejarahnya, dan gadis itu berulang kali dijemput untuk menyertai pelbagai program TV. Belajar di kelas 5, Valya mula bertemu dengan penyewa dari Tajikistan Habib, yang baru berumur 17 tahun. Tidak lama kemudian gadis-gadis itu belajar tentang agensi penguatkuasaan undang-undang kehamilan dan lelaki itu memulakan kes jenayah. Untuk menyelamatkannya dari penjara membantu orang ramai, yang bangkit melindungi ibu bapa muda. Valya dan Habib tinggal bersama, membesarkan anak perempuan mereka Amina. Selepas Vale berumur 17 tahun, anak-anak muda telah berkahwin, dan mereka mempunyai anak lelaki, Amir. Habib Patakhonov dari Tajikistan dengan selamat boleh dipanggil salah seorang bapa bongsu.

5. Nadya Hnatiuk

nadya gnatiuk

Gadis ini dari Ukraine menjadi ibu, juga, berusia 11 tahun. Dia melahirkan seorang gadis Marina. Walaupun ayahnya adalah bapa Nadi sendiri, gadis itu dilahirkan dengan sihat dan penuh. Mahkamah menjatuhkan hukuman penjara selama 10 tahun penjara. Nadia selepas beberapa waktu berkahwin dengan Valery berusia 24 tahun dan melahirkan anak Andrei, sekali lagi menjadi ibu pada usia 14 tahun. Benar, dia tidak dapat menamatkan sekolah.

6. Maria dari Romania

Ibu dan anak Mary dari Romania

Gypsy Romania Mary menjadi ibu pada umur 11 tahun. Dan ini hanya mengesahkan fakta bahawa di Roma awal bersalin adalah, sebaliknya, norma daripada pengecualian. Lagipun, ibu gadis itu melahirkannya pada usia 12 tahun. Maria melahirkan anak lelaki yang sihat, dan ibunya menjadi nenek termuda dalam 23 tahun.

7. Veronica Ivanova

Veronica Ivanova

Seorang gadis Yakut muda menjadi seorang ibu dalam 12 tahun. Dia berjaya menyembunyikan kehamilannya hingga saat terakhir kerana dia selalu menjadi gadis kecil yang gemuk. Ibu bapa, guru dan rakan sekelas percaya bahawa Veronica hanya mendapat sedikit berat. Alasan untuk mendapatkan berat badan ini hanya didapati sebelum kelahiran. Bapanya adalah budak lelaki berusia 19 tahun, yang sebelum ini disabitkan dengan pengedaran dadah. Kali ini lelaki muda itu mendapat penjara kerana mencabul seorang kanak-kanak. Veronica tumbuh seorang anak perempuan dan hidup dalam perkahwinan sivil dengan lelaki lain.

8. Pelajar dari Great Britain

pelajar sekolah dari uk

Seorang lagi ibu muda tinggal di UK. Dia berumur 12 tahun ketika dia melahirkan seorang gadis yang sehat dengan berat 3,175 kg. Bapa budak lelaki itu adalah kawan seorang murid sekolah yang tinggal di kawasan kejiranan. Saudara terdekat yang paling muda menyokong mereka. Orang muda berharap dapat terus bersama dan menjaga anak itu. Dan apabila mereka mencapai usia yang tepat, mereka merancang untuk berkahwin. Walaupun anak-anak sekolah meneruskan pengajian mereka, dan nama mereka untuk alasan etika dan undang-undang tidak didedahkan.

9. Ibu bapa termuda dari China

ibu bapa dari China

Cerita ini berlaku di China pada tahun 1910. Ia begitu luar biasa bahawa pada mulanya doktor sendiri cuba untuk menghantui fakta kelahiran kanak-kanak itu dari dua kanak-kanak. Apabila bayi dilahirkan, ibunya berusia 8 tahun, dan bapanya berusia 9 tahun. Tetapi adakah ia tersembunyi? Akhirnya, kedua-dua kanak-kanak ini mendapat halaman undang-undang di Guinness Book of Records sebagai ibu bapa termuda di dunia.

10. Sean Stewart

shaun stewart

Pada bulan Januari 1998, anak sekolah Sean Stewart menjadi bapa di United Kingdom pada usia 12 tahun. Teman wanita berusia 16 tahun Emma Webster memberinya seorang anak lelaki. Pada mulanya, ibu bapa muda membesarkan anak itu bersama-sama. Tetapi tidak lama lagi Sean tidak lagi berminat dengan anaknya dan kekasihnya. Selepas beberapa lama dia masuk penjara selama beberapa bulan, dan Emma berkahwin.

11. Alfie Patten

alfi patten 1
alfi patten2

Menjadi bapak dalam 13 tahun, lelaki kacak ini adalah bintang di Britain. Teman wanita teman lelakinya yang berusia 15 tahun, Chantal melahirkan seorang gadis. Alfie menunjukkan tanggungjawab maksimum dan dari hari-hari pertama mula menjaga bayi itu dengan tekun. Malangnya, cerita ini tidak berakhir dengan bahagia. Mengikut keputusan ujian DNA, ayah gadis itu bukan Alfie, dan seorang lagi teman lelaki Chantal - Tyler Barker berusia 14 tahun. Ibu Alfie mengaku bahawa anaknya menangis lama apabila dia mengetahui tentangnya. Lagipun, dia, sebenarnya, masih kanak-kanak. Tetapi adakah dia dapat lagi percaya dengan perasaan ikhlas sebagai orang dewasa?

12. Nathan Fishburne

nathan fishburn

Seorang bapa muda dari UK. Ini adalah Nathan Fishburne, yang mendapat anak pada usia 14 tahun. Anaknya, Jamie melahirkannya dengan usia yang sama dengan April Webster. Bapa muda mengaku bahawa anak-anak muda tidak merancang kehamilan ini, tetapi dia gembira kerana ia berlaku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − = 49