Posted on

Adakah mungkin untuk memberi lemon kepada ibu penjagaan?

Lemon merujuk kepada buah sitrus, yang dianggap sebagai alergen yang kuat. Dalam kes ini, ia sangat berguna untuk tubuh, terutamanya semasa tempoh beriberi dan selesema. Dalam artikel ini, kami akan cuba untuk mengetahui sama ada ia mungkin untuk makan lemon ketika menyusu, dan betapa bergunanya untuk ibu-ibu yang menyusu.

Sama ada makan lemon mungkin?

Ibu-ibu kejururawatan tidak tahu sama ada ia mungkin menggunakan lemon untuk makanan. Lagipun, banyak ahli pediatrik menasihatkan untuk menahan diri dari jenis makanan ini, agar tidak mencetuskan alergi pada bayi. Walau bagaimanapun, ini sering sangat tidak wajar, kerana jika seorang wanita menggunakan lemon semasa kehamilan, maka kemungkinan besar anak itu tidak menyebabkan alahan.

Cara makan lemon dalam penyusuan?

Untuk memastikan keselamatan lemon untuk bayi anda, anda perlu secara beransur-ansur memperkenalkannya ke dalam diet anda. Apabila menyusu teh sangat berguna dengan lemon, tetapi harus bermula dengan kepingan kecil, dimasukkan ke dalam minuman panas. Perlu diperhatikan bahawa air berlebihan panas memusnahkan semua vitamin. Selepas minum teh ini, nonton bayi, dan jika alahan tidak berlaku, anda boleh menambah limau kepada makanan lain. Ibu penjagaan boleh makan zaitun lemon, dan dalam kulit terdapat banyak nitrat dan bahan kimia lain.

Betapa berguna adalah lemon untuk menyusu:

  • adalah sumber vitamin C dan P;
  • ubat semulajadi untuk selesema, antiseptik yang baik;
  • lemon semasa penyusuan menggantikan garam dan rempah dalam banyak hidangan yang kontraindikasi dalam penyusuan;
  • membersihkan hati dan menghilangkan toksin;
  • meningkatkan keanjalan kapilari, dan oleh itu berfungsi sebagai pencegahan urat varikos;
  • Teh dengan ibu menyusu lemon akan membantu mengekalkan jumlah susu yang diperlukan.

Jangan lupa bahawa jus lemon meningkatkan keasidan jus gastrik, jadi ia tidak boleh digunakan dalam makanan untuk gastritis, ulser dan pankreatitis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 3