Posted on

Adakah anda memerlukan alat mainan untuk anak anda?

Abad kemajuan teknologi telah membuat banyak perubahan dalam cara hidup rakyat. Tetapi, walaupun ini, meragui kemudahan peranti yang dicadangkan itu akan sentiasa ditemui. Jadi, sebagai contoh, ibu bapa moden sering tertanya-tanya sama ada kanak-kanak memerlukan arena. Seperti yang ditunjukkan oleh amalan, hampir semua kanak-kanak merasakan ini “temporal sementara” negatif. Mari cuba timbangkan semua kebaikan dan keburukan peranti ini.

Manege – pagar untuk kanak-kanak dan kebahagiaan untuk ibu bapa?

Arena kembung untuk beberapa kanak-kanak, arena besar untuk satu kanak-kanak dan lain-lain saudara mereka. Apa yang tidak boleh dilihat hari ini di kedai-kedai kanak-kanak. Tetapi ia adalah satu perkara untuk merenungkan peranti ini di tempat jualan, dan agak lain – di apartmennya dengan mengisi dalam bentuk seorang kanak-kanak. Seperti yang telah disebutkan, kanak-kanak melihat perlindungan kebebasan peribadi secara mutlak terhadapnya. Dan mereka disokong secara aktif oleh pakar pediatrik dan ahli psikologi. Fakta berikut boleh dijadikan sebagai hujah:

  • kekurangan kebebasan buatan tidak membenarkan kanak-kanak mempelajari ruang sekeliling dan mengiktiraf dunia;
  • lama duduk di arena boleh menyebabkan perlambatan perkembangan fizikal kanak-kanak;
  • Ruang yang terhad boleh menyebabkan keterbelakangan mental dan mental bayi.

Dalam erti kata lain, adalah perlu untuk meletakkan persoalan sedikit dari sudut yang berbeza – adakah anda memerlukan arena untuk orang dewasa? Ia adalah untuk kemudahan mereka bahawa peranti ini telah dicipta. Untuk menjadikannya sesuatu yang baik, anda harus sentiasa ingat peraturan “jangan membahayakan”. Manezh membenarkan tujuannya sekiranya kanak-kanak itu tidak semburan dari tangan dan ibu yang letih memerlukan beberapa minit berehat untuk sekurang-kurangnya makan. Pilihan lain, jika dewasa perlu pergi selama beberapa minit. Kemudian arena itu benar-benar mampu menjadi cincin kehidupan yang sangat baik untuk orang dewasa. Tetapi kemudian satu lagi persoalan timbul – bagaimana untuk mengajar kanak-kanak itu ke arena?

Untuk melakukan ini, ikuti beberapa peraturan:

  1. Mulailah meletakkan anak di arena yang anda perlukan kira-kira tiga bulan.
  2. Arena tidak boleh kosong. Adalah penting untuk menentukan mainan apa yang paling menyukai kanak-kanak itu, dan meletakkannya di sana.
  3. Jangan gunakan katil bayi sebagai arena. Ia harus dikaitkan dengan bayi dengan tidur, dan bukan dengan permainan.
  4. Apabila memilih arena menunggang, ingat keselamatan kanak-kanak: peranti mestilah stabil, diameter sel grid tidak boleh melebihi setengah sentimeter, jarak antara bar tidak boleh melebihi 7 cm. bagaimana untuk mengajar kanak-kanak bermain
  5. Jangan letakkan dalam mainan besar arena, yang anda boleh keluar dan jatuh.
  6. Pada usia yang lebih tua, berhati-hati bahawa anak anda tidak berayun di arena.

Waktu maksimum kanak-kanak boleh dibelanjakan di arena tidak boleh melebihi satu jam. Ingat bahawa kanak-kanak adalah berbeza. Ada yang boleh duduk diam di belakang pagar dan bermain tanpa pamrih, yang lain, sama sekali tidak mahu duduk di arena. Jika anak anda tergolong dalam kategori kedua – jangan risau. Rasa ingin tahu semulanya dan cinta kebebasan akhirnya akan menjadi kualiti manusia yang indah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 + = 95