Posted on

Apa yang boleh ibu mengandung sakit kepalaSemasa menyusu, seperti semasa kehamilan, anda harus mengelakkan pemilihan diri dan mengambil ubat, kerana mereka secara tidak langsung boleh membahayakan anak anda. Jika seorang ibu kejururawatan mempunyai kerap migrain atau sakit kepala, maka hanya doktor utama yang dapat memberitahu dia bagaimana untuk merawatnya. Terdapat juga kaedah anestesia yang tidak berbahaya dan popular.

Bagaimana untuk melegakan ibu penjagaan sakit kepala?

Untuk memahami apa yang perlu diambil dengan ibu penjagaan sakit kepala, anda perlu mengetahui punca keadaan ini. Alasan yang berbeza memerlukan pendekatan yang berbeza untuk rawatan. Sakit kepala boleh menyebabkan:

  • peningkatan atau penurunan tekanan;
  • kekurangan tidur;
  • penyakit catarrhal, proses keradangan di dalam badan;
  • lactostasis;
  • tekanan.

Setelah mengetahui sebab penampilan keadaan kesihatan yang buruk, ada kemungkinan untuk menggunakan kaedah pemulihan kesihatan umum, yang mana tidak akan mempengaruhi susu ibu. Cuba untuk berehat (tidur, mandi, pergi ke urut), lakukan senaman yang mudah, minum teh hijau, sapu sejuk atau keluar ke udara segar. Dalam kes penyakit yang tidak melalui kaedah tersebut, segera dapatkan nasihat doktor dan, bersama-sama dengannya, memilih rawatan yang diperlukan.

Apa yang boleh saya minum dari sakit kepala kepada ibu yang menyusu?

Paracetamol dan ibuprofen adalah satu-satunya analgesik yang dibenarkan yang boleh digunakan untuk HBs. Tetapi masih, anda boleh minum pil ini sekali, dan kemudian berjumpa doktor.

Jika seorang wanita perlu mengambil ubat yang lama, maka dia akan terpaksa menyerah untuk kali ini. Dalam kes ini, Mom mempunyai beberapa cara yang mungkin untuk menyelesaikan masalah ini:

Sekiranya ubat diambil sekali sehari (atau kurang kerap), Apa yang perlu diambil dari ibu penjagaan sakit kepalamenggantikan beberapa suapan dengan campuran atau terlebih dahulu menyatakan susu sehingga ubat dikeluarkan dari badan.

Pindahkan kanak-kanak buat sementara untuk suplemen dengan rumusan susu tiruan, tetapi teruskan untuk mengekspresikan susu supaya selepas tempoh rawatan, kembali laktasi normal dan menyambung semula makanan.

Seperti yang anda lihat, anda tidak boleh menyalahgunakan penggunaan ubat-ubatan yang dibenarkan daripada sakit kepala apabila menyusu. Tetapi untuk menahan kesakitan itu juga bukan pilihan, kerana keadaan kesihatan anda yang buruk tentu akan memberi kesan kepada kanak-kanak itu, jadi dalam tempoh ini sangat sensitif untuk mendengarkan badan anda sendiri dan tidak menjadi malas, jika perlu, berunding dengan doktor yang dipercayai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 42 = 50