Posted on

daripada mengambil kanak-kanak dalam 4 tahunDaripada untuk menduduki kanak-kanak 3-4 tahun rumah, - soalan ini sering hairan dengan ibu bapa yang peduli. Ramai orang cuba menyelesaikan masalah ini dengan membeli pelbagai mainan untuk kanak-kanak itu, yang lain hanya memasukkan kartun. Tetapi, ini bukan cara terbaik daripada keadaan: mainan baru tidak akan dituntut, tetapi semua orang tahu tentang bahaya menonton kartun untuk masa yang lama.

Kelas untuk kanak-kanak 4 tahun

Masa lapang bayi harus bersifat kualitatif, menarik dan bermanfaat, tetapi maksudnya adalah tidak semua orang dewasa inginkan dan dapat melakukannya. Kadang-kadang nampaknya 4 tahun memerlukan lebih banyak perhatian daripada bayi, dan itu benar. Ya, anak tidak perlu menukar lampin dan mensterilkan botol - Anda perlu bermain dan berlatih dengannya. Ini diperlukan bukan sahaja untuk perkembangan penuh serbuk, tetapi juga untuk pembentukan hubungan yang rapat dan amanah antara ibu dan anaknya. Oleh itu, mari kita berfikir tentang bagaimana untuk mengambil kanak-kanak dalam masa 3-4 tahun di rumah.

  1. Pada waktu pagi, apabila bayi itu penuh kekuatan dan tenaga, lebih baik memperuntukkan masa untuk sesi latihan. Tidak, sudah tentu, serbuk itu tidak perlu duduk di meja dan membincangkan perhitungan matematik yang rumit. Pada usia ini ia akan cukup: untuk bekerja dengan plasticine, menghiasi gambar, memotong angka mudah, membuat appliques. Kepada bayi itu berminat, jangan lupa untuk menghasilkan lagu-lagu baru dan secara kreatif menghampiri proses tersebut.
  2. Berjalan di udara segar, masih, adalah wajib. Pergi ke jalan, panggil dengan rakan-rakan anda, kerana sudah tentu, kanak-kanak itu sudah mempunyai kawan terbaik, di mana dia berseronok dan menarik.
  3. Jika anda melihat serbuk adalah kebolehan tertentu, atau hanya berfikir tentang apa lagi yang anda boleh ambil kanak-kanak dalam 4 tahun, serius berfikir tentang bahagian sukan dan kalangan kreatif. Ramai kanak-kanak di zaman ini pergi ke pelajaran bahasa Inggeris, lukisan, menari, gimnastik. Tanya kanak-kanak apa yang dia mahu lakukan, dan ada kemungkinan bahawa jawapan itu akan mengejutkan anda.
  4. Kisah dongeng dan puisi - mana yang tidak disukai anak-anak, apabila ibu membaca cerita atau puisi yang menarik dengan ekspresif dan bersedia. Biarkan kanak-kanak mengulangi sejarah bacaan, dan anda bersama-sama berhujah mengenai konteks pembelajaran.
  5. Pereka, teka-teki, piramid dan lain-lain mainan "kolektif" sempurna membangunkan imaginasi dan kepintaran. daripada mengambil seorang kanak-kanak dalam masa 4 tahun di rumahSudah tentu, anak itu sendiri boleh membina sesuatu seperti ini, tetapi ia akan menjadi lebih menarik jika ibu atau bapa menerima penyertaan langsung dalam proses itu.
  6. Pada umur 4 tahun, lelaki dan perempuan sudah mengetahui ciri jantina mereka. Puteri-puteri kecil mula menyalin tingkah laku ibu, dan anak-anak lelaki bermimpi semakin kuat dan berani, seperti Ayah. Ciri usia ini boleh menjadi sumber idea yang tidak habis-habis untuk permainan peranan. Ibu-anak perempuan, pendandan rambut, agensi model, kedai, perlumbaan kereta, bekerja dengan alat mainan - anda boleh mencari, jika anda mahu, daripada mengambil kanak-kanak hiperaktif dalam 4 tahun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3