Posted on

Apa yang boleh anda lakukan dengan alahan pada kehamilanDalam seorang wanita dalam kedudukan "menarik", reaksi alahan boleh disebabkan oleh bahan yang sebelum ini diterima sepenuhnya. Sekarang objek intoleransi individu adalah pelbagai makanan, detergen dan serbuk pembasuhan, pakaian dan seluar yang terbuat dari kain sintetik, debunga tumbuhan berbunga dan debu biasa.

Alergi memberikan kepada wanita hamil banyak masalah dan ditunjukkan oleh tanda-tanda yang tidak menyenangkan itu, sebagai gatal dan membosankan di tapak tertentu atau pada semua badan, mata air mata dan sebagainya. Saya ingin menyingkirkan gejala-gejala ini dan lain-lain secepat mungkin, bagaimanapun, tidak semua antihistamin yang terdapat di farmasi sesuai untuk ibu hamil.

Dalam artikel ini kita akan memberitahu anda bahawa anda boleh minum dari alergi semasa kehamilan, supaya tidak membahayakan serbuk dan tidak memburukkan lagi keadaan.

Apa yang boleh saya ambil dari alahan pada kehamilan?

Untuk menghentikan serangan reaksi alergi pada mulanya, setiap ibu hamil harus tahu bahawa anda boleh minum dari alergi semasa kehamilan. Walaupun kebanyakan ubat-ubatan dengan antihistamin selama tempoh menunggu kehidupan baru adalah kontraindikasi, namun beberapa dari mereka dapat digunakan sekali, bahkan tanpa berunding dengan dokter, khususnya:

  • Suprastinum - tidak lebih daripada 1 tablet pada penerimaan;
  • Allertec - tanpa pelantikan doktor, hanya boleh digunakan pada trimester ke-2 dan ke-3;
  • Nazaval dan Prevalin dalam bentuk semburan untuk menghilangkan rinitis alergi.

Di samping itu, selepas perundingan awal dengan doktor, penggunaan ubat seperti Fenistil, Zirtek, Erius, Claritin dan Fexadine mungkin.

Semua ubat di atas hanya sesuai untuk mengurangkan gejala gejala alahan yang tidak menyenangkan sekali. Sekiranya masalah ini adalah sistematik, rawatan kompleks diperlukan di bawah pengawasan seorang doktor.

Daripada merawat alahan semasa kehamilan?

Perkara yang pertama dan paling tepat untuk dilakukan sekiranya berlaku alahan pada kehamilan ialah memantau dengan teliti keadaan luaran dan dalaman badan anda dan perhatikan apa-apa tindak balasnya terhadap kerengsaan. Hanya dengan cara ini adalah mungkin untuk mengenal pasti alergen dan cuba untuk mengurangkan semua kenalan dengannya sekurang-kurangnya.

Sekiranya pemerhatian sedemikian tidak membantu menentukan apa sebenarnya yang menyebabkan reaksi alergi, anda perlu menghubungi makmal khusus untuk ujian yang sesuai. alergi semasa kehamilan apa yang perlu dilakukan

Apabila mengenal pasti alergen, anda mesti cuba sepenuhnya mengabaikan penggunaannya dalam kehidupan seharian. Oleh itu, jika alasan tindak balas organisma individu terletak pada penggunaan produk makanan tertentu, penggunaan produk kosmetik atau bahan kimia rumah tangga, ia tidak akan menjadi sukar.

Sekiranya debunga tumbuh-tumbuhan adalah alergen, sinar matahari, habuk dan faktor-faktor lain yang tidak dapat dikeluarkan sepenuhnya dari kehidupan anda, adalah perlu untuk merujuk kepada alergis dan tegas mengikuti semua saranannya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − 39 =