Posted on

bagaimana untuk memahami bahawa perut tenggelam

Perut yang diturunkan adalah salah satu daripada tanda-tanda genera menghampiri. Tetapi bagaimana anda faham bahawa perut anda turun? Terutamanya isu ini membimbangkan wanita yang mula-mula bersiap untuk melahirkan anak. Adakah secara beransur-ansur atau cepat, dan apakah sensasi apabila perut diturunkan? Kami akan cuba memberikan jawapan kepada soalan-soalan ini dan soalan lain mengenai tanda-tanda penurunan perut sebelum penghantaran.

Bagaimana anda tahu jika perut anda telah jatuh?

Sesetengah wanita hamil perhatikan bahawa lebih mudah bagi mereka untuk bernafas sejurus sebelum kelahiran. Ini disebabkan oleh fakta bahawa bayi telah mula bergerak lebih jauh ke dalam panggul, dan sekarang ia tidak menekan banyak diafragma. Ini adalah tanda yang jelas bahawa perut diturunkan, walaupun tidak selalu secara visual.

Bersama dengan bantuan pernafasan, seorang wanita hamil menjadi lebih sukar untuk duduk dan berjalan. Kadang-kadang nampaknya tulang pelvik menyimpang. Jadi ia - badan sedang bersedia untuk kelahiran yang mendekati. Selain itu, kencing kerap menjadi lebih kerap. Sekarang anda berjalan seratus kali di tandas bukan sahaja pada waktu siang, tetapi juga pada waktu malam.

Satu lagi tanda, bersama-sama dengan melegakan pernafasan, adalah kehilangan serangan pedih ulu hati. Rahim yang menjatuhkan kini tidak menekan dan tidak begitu kuat menahan perut, yang mengurangkan atau membatalkan penyebab pedih ulu hati - penyuntikan makanan dari perut ke dalam esofagus. Dan, di samping itu, hilangnya pedih ulu hati berlaku dan kerana peningkatan pengeluaran progesteron. Hormon ini juga memberi kesan kepada mengurangkan gejala pedih ulu hati.

Untuk memeriksa jika perut telah jatuh, anda boleh meletakkan telapak tangan antara dada dan perut. Jika diletakkan di ruang ini, maka perut telah menurunkan. Di sesetengah wanita, penurunan abdomen dilihat, seperti yang mereka katakan, dengan mata kasar. Perut mereka yang lebih rendah sekarang tidak kelihatan seperti bulatan atau bujur, tetapi sebagai pir.

Ia berlaku, sudah tentu, dan supaya seorang wanita tidak merasa dan tidak melihat tanda-tanda bahawa perutnya telah jatuh. Anda boleh menyemak ini jika pada mana-mana permukaan licin (sama ada cermin atau jambuk pintu) Bagaimana saya tahu jika perut saya telah jatuhsetiap hari tandakan tahap pusar. Dengan kaedah mudah ini, mungkin untuk mengesan dinamika keturunan.

Dalam sebarang kes, anda boleh bertanya mengenai perut yang jatuh dari doktor anda. Biasanya pada setiap pemeriksaan rutin dia mengukur ketinggian bawah rahim. Dan apabila parameter ini mula berkurang, ia bercakap dengan fasih bahawa perut secara perlahan diturunkan.

Dan ingatlah bahawa setiap organisma mempunyai ciri-ciri sendiri. Oleh itu, seorang wanita dapat melihat dengan jelas dan merasakan bahawa perutnya telah jatuh, dan seseorang saat ini berlaku secara langsung semasa melahirkan anak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 26