Posted on

Bagaimana cara memujuk ibu saya untuk tidak pergi ke sekolahKadang-kadang kanak-kanak mempunyai situasi seperti itu, apabila tidak, dan mungkin tidak mahu pergi ke sekolah. Tetapi bagaimana pula dengan ibu bapa yang tidak bersalah? Mari kita cari beberapa cara untuk meyakinkan ibu saya untuk tidak pergi ke sekolah dan meyakinkannya cukup masuk akal.

10 Cara Memujuk Ibu Jangan Pergi ke Sekolah

Sudah tentu, yang terletak tidak lama kemudian tidak dinyatakan, tidak mensimulasikan secara teratur, menggunakan kaedah yang sama. Jika kali pertama ia bekerja, dan berjaya mendapatkan ibu saya tidak pergi ke sekolah, maka masa depan sebagai nasib akan keluar secara berbeza:

  1. Cara yang paling mudah dan paling berkesan untuk pelajar cemerlang adalah untuk merayu kepada suara minda ibu, yang akan memahami kanak-kanak yang tidak bersedia untuk kawalan untuk beberapa sebab. Lebih baik tidak merosakkan penilaian dan tinggal di rumah, tetapi dengan syarat bahan itu akan dipelajari pada hari yang sama.
  2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk meminta ibu anda tidak pergi ke sekolah, dan dia tegas dalam perkara ini – menyembunyikan kunci apartmennya di dalam begnya. Apabila ibu saya sudah jauh / di tempat kerja, panggil dan tanya apakah dia telah mengambilnya secara kebetulan dan sekumpulan orang lain. Satu hari di rumah dijamin.
  3. Cara yang baik, tetapi jika ia tidak dirawat dengan kekerapan yang dicemburui, dapatkan termometer untuk menunjukkan haba. Tetapi jangan keterlaluan – 41-42 ° C akan menjadi carian yang jelas. Untuk melakukan ini, mengadu tentang keadaan kesihatan yang kurang baik dan tidak dapat dilihat termometer menjadi teh hangat ketika mengukur suhu. Bagi mereka yang mempunyai anjing di rumah – ia akan menjadi rahmat. Apabila ukuran rektum dibuat dalam haiwan, termometer sentiasa menunjukkan di atas 38 ° C.
  4. Suhu tinggi boleh diperolehi secara kimia, tetapi anda perlu bersedia duduk di tandas. Anda boleh mengunyah pensel pensil atau minum sepertiga satu sudu teh iodin dengan gula dan air suam. Selepas lebih baik untuk lindung nilai dengan arang diaktifkan.
  5. Apabila anda tidak mahu pergi ke sekolah – meniru kejang yang menyakitkan di bahagian perut. “Bagaimana jika ia keracunan atau usus buntu?” – Ibu memutuskan, akan melepaskan anaknya, meninggalkan rumahnya di bawah pengawasan.
  6. Keracunan yang sama boleh dimainkan dengan pasti – dua jari pada akar lidah dan muntah kerana “dimakan pada malam” hamburger dijamin.
  7. Bukan semua ibu bapa “adalah” penyakit ini. Lagipun, mereka sendiri adalah pelajar sekolah, dan mungkin melangkau kelas. Dalam kes ini, anda boleh mencuba cerita tentang pelancongan. Cepat, cepat bersiaplah, seolah-olah anda terlambat untuk bas persiaran. Dan selepas setengah jam, kembali dengan wajah yang tidak bahagia, memberitahu anda bahawa selepas anda terlambat.
  8. Anda boleh pergi ke sekolah dan sejam kemudian pulang ke rumah, memberitahu ibu bapa anda bahawa, pada musim sejuk, pemanasan melanda dan anak-anak, secara semulajadi, dibuang ke rumah mereka. Jika ibu tidak digunakan untuk memanggil guru segera, maka alasan seperti itu akan berlalu dengan bersorak.
  9. Topik dengan pemeriksaan perubatan mendalam tidak diketahui oleh semua orang, dan oleh itu adalah relevan. Sebagai contoh – hari ini hanya kelas junior / senior, atau anak perempuan / lelaki, dan sepanjang hari di rumah.
  10. Kaedah ini adalah untuk mereka yang mempunyai ibu di rumah hari ini. Hanya bangun sebelum jam penggera dan senyap mematikannya. Semua orang boleh tidur seolah-olah pada hari libur, dan tidak ada yang akan dipersalahkan, kecuali untuk jam penggera itu sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =