Posted on

bagaimana untuk mengambil djufaston untuk hamil

Di dunia hari ini, kira-kira 10% pasangan berhadapan dengan diagnosis "ketidaksuburan." Ini disebabkan oleh masalah kesihatan wanita dan lelaki. Ketidaksuburan wanita mempunyai banyak sebab, tetapi kebanyakan ubat-ubatan moden dapat diatasi.

Sebagai contoh, ketidakcukupan progesteron, sebagai salah satu punca kemandulan wanita, kini dirawat dengan bantuan hormon buatan yang dibuat di makmal. Narkoba berdasarkan asasnya dipanggil Dufaston.

Penerimaan Dufaston dalam merancang kehamilan

Persoalan sama ada kemungkinan untuk hamil semasa mengambil Dufaston mencadangkan tindak balas positif jika penyebab ketidaksuburan terletak tepat dalam kekurangan hormon progesteron. Hormon ini dihasilkan oleh badan kuning ovari selepas pembebasan telur. Kepekatannya secara beransur-ansur meningkat, yang menjadikan mukosa rahim longgar dan lebih sesuai untuk implantasi embrio.

Dan jika progesteron dihasilkan dalam kuantiti yang tidak mencukupi, telur yang disenyawakan sudah tidak dapat melekat pada dinding rahim. Dan jika implantasi berlaku, dari masa ke masa, kehamilan boleh terganggu.

Pengambilan tambahan sintetik, tetapi serupa dengan fungsinya, progesteron, dapat membantu menyelesaikan masalah ini. Iaitu, selepas mengambil Dufaston, kehamilan akan datang dengan kebarangkalian yang tinggi.

Duphaston untuk konsepsi - bagaimana untuk mengambil?

Sebelum anda mula mengambil ubat, anda perlu memastikan bahawa punca ketidaksuburan berada dalam kekurangan progesteron. Ini boleh dipelajari melalui analisis dan penyelidikan khas. Berdasarkan kepada mereka, doktor menetapkan rawatan, dos dan menyatakan berapa banyak yang anda boleh minum Dyufaston dalam kes tertentu anda.

Terdapat garis kasar bagaimana untuk mengambil Dufaston menjadi hamil. Kemandulan, anda perlu minum 20 miligram setiap hari dalam dua dos yang dibahagikan dari hari ke-14 hingga ke-25 kitaran haid. Rawatan sedemikian penerimaan djufaston pada perancangan kehamilanbiasanya dijalankan secara berterusan untuk 3-6 kitaran atau lebih.

Sekiranya kehamilan yang telah lama ditunggu-tunggu semasa mengambil Dufaston, anda harus terus mengambilnya sehingga minggu ke-20 kehamilan. Dos adalah 10 miligram 2 kali sehari.

Ia adalah sangat penting untuk tidak meninggalkan ubat semasa mengandung. Kehamilan di latar belakang Dufaston agak kerap terjadi. Sebaik sahaja tanda-tanda kehamilan yang pertama diiktiraf apabila mengambil Dufaston, adalah perlu untuk memberitahu doktor anda tentang ini untuk membetulkan rawatan. Dan, mungkin, pembatalan Dufaston semasa kehamilan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 11 =