Posted on

cara menggambar pokok keluarga untuk sekolahSering kali kanak-kanak menghadapi keperluan untuk membawa pokok keluarga mereka sendiri ke sekolah. Anda boleh melakukannya sendiri, bagaimanapun, untuk ini, lelaki dan perempuan mungkin memerlukan bantuan ibu bapa mereka. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda bagaimana untuk menarik pokok generik ke sekolah, dan apa yang anda perlukan untuk ini.

Bagaimana untuk mengatur pokok keluarga untuk sekolah?

Membuat pokok generik di sekolah akan membantu lukisan seperti:

  1. Pada mulanya lukiskan batang tebal dengan akar, dari mana 2 batang mengalir lebih kurus. Setiap daripada mereka, seterusnya, dibahagikan kepada 2 cabang. Batang dan cawangan bawah ditarik dengan garis tebal, manakala bahagian atas dicincang tipis.
  2. cara menggambar pokok keluarga di sekolah1

  3. Sepanjang mahkota pokok yang dicat, lukis awan saiz yang berbeza. Mereka boleh didapati secara chaotic, tetapi supaya mereka boleh "dilampirkan" bingkai dengan gambar saudara-mara dan data biografi mereka.
  4. cara menggambar pokok keluarga di sekolah2

  5. Selepas memilih satu format, lukiskan bingkai yang diperlukan bermula dari bahagian bawah gambar. Oleh itu, di bahagian paling bawah harus menjadi bingkai untuk potret dan data biografi pengkompil dari pokok keluarga, dalam baris kedua dari bingkai bawah untuk gambar ibu dan bapanya, ke kanan dan kiri mereka - untuk adik-beradik, jika ada. Di baris ketiga, terdapat bingkai untuk datuk nenek anak dari bawah, dan keempat untuk datuk dan nenek-nenek. Rangka kerja untuk semua sanak saudara lain, jika perlu, diletakkan di permukaan mahkota pokok, dengan mengambilkira hubungan keluarga. Harus diingat bahawa bingkai pemula pokok nenek moyang harus menjadi yang terbesar, dan semua yang lain harus berkurang apabila mereka berpindah dari situ.
  6. cara menggambar pokok keluarga di sekolah3

  7. Warna pokok yang dihasilkan dengan warna-warna terang.
  8. cara menggambar pokok keluarga untuk sekolah4

Sudah tentu, pokok generik boleh dihiasi mengikut rasa sendiri. Galeri foto idea kami akan membantu anda memilih pilihan yang betul:

bagaimana untuk menarik pokok keluarga di sekolah5
cara menggambar pokok keluarga di sekolah6
cara menggambar pokok keluarga di sekolah7
bagaimana untuk menarik pokok keluarga di sekolah8
bagaimana untuk menarik pokok keluarga untuk sekolah9
cara menggambar pokok keluarga di sekolah10
cara menggambar pokok keluarga di sekolah11
cara menggambar pokok keluarga di sekolah12
cara menggambar pokok keluarga di sekolah13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 55 = 64