Posted on

bagaimana untuk menarik arnab secara berperingkatSetiap kanak-kanak, kira-kira satu tahun, mengambil pensil di tangannya dan mula menarik scrawl pertama, dan kemudian lukisan pelbagai. Oleh itu, dia cuba untuk menyatakan semua pengetahuannya tentang dunia sekitar, yang diperoleh semasa permainan. Pelajaran lukisan sangat berguna untuk kanak-kanak, ia menggalakkan pembangunan sepanjang masa, membawa kesabaran, penjagaan dan kesabaran dalam kanak-kanak.

Kepentingan terbesar kanak-kanak kecil disebabkan oleh haiwan. The crumble cepat mula mengulangi selepas anda, seperti kata “lembu”, anjing, kucing dan katak, bagaimana kuda berkerut, bagaimana harimau bertunai dan banyak lagi. Sedikit kemudian dia belajar untuk menunjukkan imej haiwan dalam buku dan, sememangnya, minta anda menggambar, sebagai contoh, beruang, chanterelle atau kelinci.

Dalam artikel ini kami akan memberitahu anda bagaimana dengan mudah dan betul menarik arnab secara berperingkat-peringkat. Seorang kanak-kanak kecil pasti akan suka gambar bunny yang dia lihat di suatu tempat – dalam kartun atau buku dengan gambar, dan anda boleh dengan mudah dan cepat menggambar watak ini. Untuk mendapatkan gambar yang menyeronokkan dan lucu, cuba skim berikut.

Bagaimana untuk menarik langkah demi langkah kelinci dongeng?

 1. Pertama, lukis garisan umum batang, muncung dan telinga.
 2. bagaimana untuk menarik arnab secara berperingkat 1

 3. Kemudian lukis telinga watak dongeng masa depan, dan tambah kontur kaki dan ekor depan.
 4. bagaimana untuk menarik arnab secara berperingkat 2

 5. Seterusnya, lukiskan muncung terperinci dan kontur kaki belakang.
 6. bagaimana untuk menarik arnab secara berperingkat 3

 7. Cairkan gambar dengan pukulan tambahan yang diperlukan.
 8. bagaimana untuk menarik arnab secara berperingkat 4

 9. Kelinci hebat kami sudah siap!
 10. bagaimana untuk menarik arnab secara berperingkat 5

Pada pandangan pertama, nampaknya agak sukar untuk melukis lukisan ini, tetapi jika anda mencuba, anda akan segera memahami bahawa ini jauh dari kes itu. Mari kita lihat bagaimana lebih mudah untuk menarik langkah demi langkah arnab lucu dengan pensil.

Itulah bagaimana ia sangat mudah, hanya dalam empat peringkat, untuk menggambarkan kelinci yang lucu.

bagaimana untuk menarik arnab secara berperingkat 6

Di bawah skim ini, anda boleh dengan mudah menggambarkan kelinci yang cantik, yang makan lobak merah.

bagaimana untuk menarik arnab secara berperingkat 7

Bagi kanak-kanak yang lebih tua, yang sudah menguasai teknik lukisan secara serius, seseorang boleh mencadangkan corak yang lebih rumit ini.

Bagaimana untuk menarik langkah kelinci dengan langkah?

 1. Mula-mula, bahagikan bahagian lembaran yang akan anda masukkan ke 9 kotak yang sama. Lines sebagai nipis yang mungkin supaya mereka dapat dengan mudah dihapuskan tanpa merosakkan corak. Dengan markup ini, anda boleh dengan mudah menarik 3 bulatan – kontur arnab masa depan.
 2. cara menggambar arnab secara berperingkat 8

 3. Selanjutnya, garisan tambahan dapat dipadamkan dengan perlahan dan beberapa lingkaran diwakili – kontur kaki.
 4. bagaimana untuk menarik arnab secara berperingkat 9

 5. Selesaikan lukisan kaki kelinci, tidak menekan kuat pada pensel, kerana beberapa baris perlu dikeluarkan kemudian. Dan pada bulatan atas – kontur kepala – lukis kawasan untuk muncung dan dua bulatan kecil untuk telinga.
 6. bagaimana untuk menarik arnab secara berperingkat 10

 7. Dari kepala ke kaki belakang, lukis seluruh lukisan dengan pensil dan jangan lupa untuk menambah kontur ekor dan mata. Garis superfluor boleh dipadamkan.
 8. cara menggambar kelinci secara berperingkat 11

 9. Lukis dengan rinci aroma arnab dan lukis pensil bulu.
 10. bagaimana untuk menarik arnab secara berperingkat 12

 11. Sekiranya menarik mata, telinga, hidung dan misai, maka kelinci kita akan kelihatan sangat realistik.
 12. bagaimana untuk menarik arnab secara berperingkat 13

Sekiranya anak anda suka melukis, tetapi gambarnya berubah janggal, dan garisannya bengkok, tidak pernah ketawa dengan kreativiti, tetapi sebaliknya, pastikan untuk digalakkan. Walaupun anak anda tidak menjadi seorang artis yang hebat, lukisan pelajaran tidak akan sia-sia, kerana refleksi pemikiran anda dalam gambar sangat penting untuk anak-anak. Dengan bantuan lukisan mereka dapat menyatakan apa yang mereka tidak katakan dengan kata-kata, dan menunjukkan keinginan mereka, dan juga apa yang mengganggu mereka.

Cuba untuk menggambar seberapa kerap mungkin dengan kanak-kanak, selalu menyuarakan semua yang muncul di atas kertas. Tetapi jika remah-remah itu tidak mempunyai daya tarikan terhadap kreativiti, dan ia tidak menarik untuk dia duduk dengan pensil di tangannya untuk masa yang lama, ia tidak perlu memaksanya. Melalui kekerasan, mengikut pesanan anda, tidak akan menghasilkan hasil yang diinginkan, tetapi hanya akan marah kanak-kanak itu dan tidak menggalakkannya dari sebarang keinginan untuk mengembangkan lagi keupayaan artistiknya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =