Posted on

Tidak semua kanak-kanak, buat kali pertama mengambil pensil, karya cat. Dan ia bukan bakat sama sekali, kerana dia pada asalnya mempunyai setiap anak.
Di mana untuk bermula?

Adalah penting untuk menjelaskan kepada kanak-kanak bagaimana untuk membuat gambar secara berperingkat untuk mendapatkan hasil yang baik.

Anda boleh memulakan lukisan ini pada usia 3-4 tahun, apabila kanak-kanak itu sudah secara sedar berkaitan dengan pelajaran. Untuk bermula, anda perlu memilih imej yang lebih mudah, yang jelas menerangkan bagaimana bentuk geometri mudah boleh didapati, contohnya, gondok atau kura-kura. Untuk bayi tahap terakhir lukisan juga penting – mewarna gambar.

Cara menggambar lukisan 1 Cara menggambar lukisan 2

Contents

Bagaimana untuk menarik lukisan kanak-kanak?

Apabila kanak-kanak sudah tahu bagaimana untuk menarik objek individu, anda sudah boleh cuba mengaturnya. Sebelum anda melukis lukisan ringkas, anda perlu membincangkan apa yang sebenarnya anak mahu menggambarkannya. Selepas itu, pada helaian anda perlu menentukan lokasi bahagian individu dan teruskan terus ke lukisan.

Ia cukup untuk menarik kolobok terkenal di jalan hutan yang dikelilingi oleh bunga dan beri. Lakaran itu dilakukan dengan pensil sederhana, dan kemudian dicat dengan cat atau penanda.

Cara menggambar lukisan 3

Bagaimana untuk menarik gambar kecil yang sejuk?

Kanak-kanak yang lebih tua sudah mahu menggambarkan wira komik lucu, dan tidak ada kesulitan dalam hal ini. Dengan bantuan semua angka geometrik yang sama (bujur dan bulatan), tubuh haiwan ditarik, dan sisanya adalah ekor yang berbulu dan muncung dibuat dalam bentuk teduhan. Ia tetap hanya untuk melukis lukisan dengan cara yang mudah.

Cara menggambar lukisan 4 Cara menggambar lukisan 5

Dengan pensil mudah, anda boleh dengan mudah menarik haiwan kegemaran anda. Gadis sangat gemar menggambarkan kuda. Haiwan anggun ini mungkin sudah dalam koleksi mainan. Untuk bermula, mudah untuk menandakan kepala dan muka haiwan dengan pukulan cahaya, dan kemudian meneruskan untuk menarik butiran kecil seperti mata, telinga dan kuku.

Cara menggambar lukisan 6

Cara menggambar anjing: kelas tuan

 1. Mari kita cuba untuk menggambar anjing Labrador dengan bayi – untuk kanak-kanak itu tidak akan mudah, tetapi kita akan bermula dengan cahaya – bukan badan yang akan ada bujur, dan bulatan akan berfungsi sebagai kepala. Tidak perlu butiran ini mempunyai perkadaran yang sempurna – segala-galanya ditarik dengan tangan. Badan anjing akan terletak kira-kira di tengah-tengah daun.
 2. Cara menggambar lukisan 7

 3. Sekarang tentukan lokasi moncong (bulatan), dan sekitar bujur badan, kami menandakan leher dan kaki. Bantal juga akan berada dalam bentuk bulatan.
 4. Cara menggambar lukisan 8

 5. Dalam separuh bulatan kita memohon garis cahaya yang akan menunjukkan tahap mata dan hidung, ia boleh ditarik di tengah-tengah muncung. Labradors tidak berdiri, tetapi panjang gantung telinga, mereka harus mencapai leher haiwan.
 6. Cara menggambar lukisan 9

 7. Kami terus menarik moncong, menjadikannya lebih persegi; lukiskan mulut. Mata sangat ekspresif. Cuba sampaikan ini dengan bantuan bayang-bayang di sudut-sudut dalam.
 8. Cara menggambar lukisan 10

 9. Dari muncung kita lulus ke kaki dan batang badan. Di atas bahu yang kami nyatakan bulu dengan dentikel, kami menarik jari-jari pada kaki dan menambah ekor.
 10. Cara menggambar lukisan 11

 11. Kini, dengan menggunakan pemadam itu, kami mengeluarkan semua garis keras kasar yang tidak diperlukan. Kini anak anjing mula kelihatan seperti lukisan yang telah siap, tetapi ia masih perlu untuk menyempurnakannya.
 12. Cara menggambar lukisan 12

 13. Puppy perlu diberikan “fluffiness”. Untuk ini, dalam sebatan pendek yang digunakan dalam arah yang berbeza, kami memisahkan kepala dari batang dan merancang “kedutan” di tengah-tengah muncung dan alis anak anjing itu.
 14. Cara menggambar lukisan 13

 15. Untuk memberikan jumlah labradorchiku kami, kami menggunakan penetasan pada lipatan kaki dan perut, serta di telinga. Pada masa yang sama, ia berfungsi sebagai bayangan dan digambarkan sebagai bulu.
 16. Cara menggambar gambar 14

 17. Jadikan bayang-bayang lebih sengit dan lukisan sudah siap!

Lukis seperti anjing akan berada di bawah kuasa anak 8-10 tahun. Tetapi jika lukisan itu tidak betul-betul seperti itu, jangan fokus pada kegagalan, kerana anda perlu memuji bakat dan kemudian ia pasti akan dibuka.

345 bdf 01f 783 bbe 89f d62 161 482 62a c62 a70 5ea 4bb 0af b72 2ea 462 da4 aaf 91e 334 0cd 41f 37f

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *