Posted on

Cara menggambar payudara

Adakah anda ingat pada kali pertama anda mengambil bayi anda dalam tangan anda? Seperti yang kecil dan tidak bersenjata. Bagaimanakah dia lucu kerut kedut dan basah basah apabila anda mula-mula menggunakannya ke dada?

Penyusuan susu ibu adalah masa yang sangat penting dan perlu dalam kehidupan setiap wanita dan anaknya. Bayi, sebagai tambahan kepada nutrien yang diperlukan, juga menerima protein pelindung (yang bertanggungjawab untuk kekebalan). Wanita itu, terima kasih kepada penyusuan susu, menerima rangsangan kelenjar susu, yang, menurut doktor-mamalia, sangat diperlukan untuk kesihatan payudara kita.

Berapa lama menyusu bayi terpulang kepada anda. Pediatrik WHO mengatakan bahawa ASI harus hadir dalam pemakanan bayi sehingga sekurang-kurangnya dua tahun. Pakar dalam mammology juga bercakap untuk pemeliharaan jangka panjang penyusuan dan penyusuan, walaupun istilah yang disyorkan, untuk sesetengahnya, dikurangkan kepada 1 tahun. Ya, dan ahli psikologi mengatakan bahawa lebih baik untuk berhenti menyusu selama setahun, sejak itu ada lampiran emosional, yang dapat menjadi masalah.

Contents

Adakah saya perlu meregang dadaku?

Adalah penting bukan sahaja untuk menghentikan makan dalam masa, tetapi juga untuk melakukannya dengan betul. Dan pakar penyusuan, kedua-dua ahli mamalia, dan ahli pediatrik mengesyorkan berhenti secara beransur-ansur. Sedikit sedikit mengurangkan jumlah penyusuan setiap hari, menggantikannya dengan tarikan.

Lama kelamaan, anda hanya perlu makan pada waktu malam dan pada waktu malam. Dalam mod ini, kelenjar susu ibu sendiri akan mengurangkan jumlah susu yang dihasilkan, dan anda akan mengelakkan masalah yang berkaitan dengan pengecualian bayi dari dada. Minum kurang cair dan masukkan bawang putih dalam diet anda, orang mengatakan bahawa susu dari itu “terbakar” lebih cepat.

Pengucilan itu pasti sesuai, tetapi tidak semestinya dan tidak sesuai untuk semua orang. Dan kemudian masalah itu datang ke hadapan: “bagaimana untuk mengetatkan dada dengan betul?”. Ramai doktor mengatakan bahawa tidak perlu mengetatkan payudara. Apabila anda berhenti menyusukan bayi, kelenjar susu berhenti menghasilkan susu. Iaitu, payudara tentu saja, kali pertama dipenuhi, tetapi jika, ia tidak menyebabkan sebarang kesulitan, tiada apa-apa yang perlu dilakukan tidak perlu. Undang-undang “Permintaan menghasilkan cadangan” bertindak di sini secara literal. Sekiranya dada itu sakit, maka ia mesti dituangkan, sehingga sakit berhenti. Dan sebagainya setiap masa. Selepas beberapa ketika, susu akan hilang sendiri.

Bagaimana untuk mengetatkan dada dengan betul?

Tetapi jika anda masih berhasrat untuk menggunakan ubat rakyat terbukti lama – untuk menarik dadah anda, maka anda perlu memahami bagaimana ini dilakukan dengan betul.

Sebelum anda menarik dada, anda perlu mengosongkannya sepenuhnya. Bayi bayi atau terangkan susu. Tanpa pembantu dalam hal ini juga, tidak boleh dilakukan, kerana perlu mengencangkan payudara dengan cukup kuat. Biarkan suami atau ibu mengambil tuala atau selimut yang lebar dan ketatkanKencangkan payudara awak baik. Kelenjar susu perlu disembunyikan dari axillae ke tulang rusuk yang lebih rendah. Sekiranya terdapat kesakitan di dada, anda perlu mengeluarkan pembalut itu, meletakkan susu sedikit, cukup untuk membuat kesakitan hilang. Dan sekali lagi, letakkan pembalut.

Berapa lama anda boleh berjalan dengan payudara anda?

Mengetatkan dada boleh selama beberapa jam sehari, kerana tug-of-war adalah prosedur traumatik kronik untuk kelenjar susu. “Jadi berapa hari yang anda perlukan untuk meregang dada anda?” Anda bertanya. Anda boleh berhenti melakukan ini sebaik sahaja anda melihat bahawa susu tidak lagi datang seperti sebelum ini, dan tidak menyebabkan sakit dada.

Kencangkan payudara anda atau gunakan cara kardinal seperti berhenti menyusu, terpulang kepada anda dan hanya anda. Walau bagaimanapun, tiada apa yang menghalang anda daripada berunding dengan doktor anda untuk mengelakkan akibat yang tidak menyenangkan seperti lactostasis dan mastitis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *