Posted on

seperti yang dipanggil sebagai seorang kanak-kanak

Nyatakan ibu bapa cinta tanpa had mereka cuba dengan banyak cara. Seseorang lebih suka memeluk dan mencium dengan lembut, seseorang memanjakan kanak-kanak dengan gula-gula dan mainan, tetapi semua ibu bapa, tanpa pengecualian, datang dengan pelbagai nama samaran untuk bayi dan anak-anak mereka. Tanya kepada mana-mana ibu bagaimana dia kasih sayang panggilan anaknya, dan mendengar selusin menyentuh dan pilihan comel.

Bagaimana anda boleh memanggil kanak-kanak dengan lembut?

Kebanyakan bayi mempunyai pipi yang menyelerakan, kerana ini mereka dipanggil Hamsters, Cheeks, Puffy, Pupsicum dan Donuts.
Selalunya, mesra merujuk kepada kanak-kanak, ibu bapa sajak nama beliau dengan beberapa perkataan konsonan: Lizunov-Krasun, Marina Mandarin, Janczyk, Dandelion, Nastyona-Slastena.

Nama julukan asal untuk kanak-kanak diperoleh bukan hanya dari nama yang berasal, tetapi dari nama keluarga, jadi ibu sering memanggil semua ahli isi rumah satu perkataan penyayang. Sebagai contoh, keluarga Belyaev, dengan selamat boleh memanggil diri mereka Belyashik, dan dalam keluarga Razumenko anak-anak boleh dipanggil Razumunkami.

Bayi-bayi yang kecil, mula bercakap, segera cuba menyebut nama mereka, tetapi sering kali mereka menjadi sangat menarik dan menyentuh kata-kata, yang kemudiannya dipanggil ibu bapa. Jadi Egorka boleh berubah menjadi Igogoku, dan Xenia di Yenya-enya.

Adalah dipercayai bahawa dengan bantuan ibu bapa nama samaran penyayang untuk bayi boleh nasib malang anak sendiri, jadi banyak memanggil anak-anak seperti berikut: Kazyulichka, Kaprizulechka, Vrednyulechka, mengambil sebagai asas bukan perkataan sangat baik dan menambah kepadanya akhir yang pengecil.

Bagaimanakah saya boleh panggil gadis itu dengan lembut?

Apabila mereka datang dengan nama anak perempuan mereka, ibu bapa berfikir tentang beberapa varian bentuk kecilnya, yang sering digunakan untuk berkomunikasi dengan anak perempuan kecil. Sebagai contoh, nama Arina: Arinushka, Arishechka, Oreshek.

Setiap gadis kecil cantik dengan caranya sendiri. Satu mempunyai rambut kerinting panjang, yang lain mempunyai mata biru bawah tanah, yang ketiga berkelakuan seperti seorang pelakon kecil. Penampilan yang tidak diingini dan tingkah laku yang terang adalah alasan untuk memanggil seorang gadis kecil Sin-Eyes, Puteri, Malvina, Krasotulay, Malaikat.

Bagaimana anda boleh memanggil lelaki itu dengan lembut?

Untuk kanak-kanak lelaki tidak ada kata-kata kurang cantik dan menyenangkan dengan mana ibu bapa ingin menekankan keunikan bayi anda. Sebagai contoh, fesyen untuk nama-nama untuk kanak-kanak lelaki tidak mengganggu ibu bapa dan memujuk untuk datang dengan pilihan kecil mereka sendiri: Andrew tidak akan lapuk untuk memanggil Andryushenka dan asal – Dyusheskoy (berasal dari Duchamp).

Ibu kanak-kanak lelaki biasanya membandingkan anak-anak lelaki kecil mereka dengan haiwan berbulu, memanggil mereka Hare, Kucing, Teddy Bear.

Kata-kata yang lembut untuk kanak-kanak itu

Harian berurusan dengan kanak-kanak, ibu bapa bukan sahaja memberikan nama dan nama yang tidak biasa, tetapi juga menggunakan kata-kata penyayang dan lembut. Semua kanak-kanak berulang kali mendengar di alamat mereka seperti epithets: manis, kegemaran, emas, cemerlang, mahal, cerah, tercinta.
Kanak-kanak sangat sensitif terhadap perbendaharaan kata orang tua dan hanya dapat menentukan mood ibu atau bapa mereka dengan intonasi mereka dan kehadiran atau ketiadaan kata-kata penyayang. Dalam situasi di mana bayi tidak bertindak seperti yang dilakukan oleh ibu bapa, mereka lebih suka memanggil anak itu nama penuh. Yang lain, sebaliknya, gantikan kata-kata penyayang dengan julukan yang tidak menyenangkan untuk menekankan tingkah laku kata-kata lembut untuk kanak-kanak ituBayi, sebagai contoh, Babi, Gryaznulka, Zamarashka.

Nama julukan asal untuk kanak-kanak

Sesetengah ibu bapa berbeza bakat sastera yang luar biasa, mencipta nama panggilan untuk anak-anak mereka sendiri, atau mencipta perkataan baru. Mungkin suatu hari nanti akan dicipta Kamus bahasa induk haiwan peliharaan, yang akan mendapatkan karya data sehingga mereka hanya berkeliaran di expanses Internet: Babasik, Tatulik, Bumburusik, Popik-Golopopik, Kusena, Kazibulinka. Tetapi dalam kes ini saya ingin menasihati, tidak keterlaluan dengan imaginasi dan menarik balik kata-kata lagu indah “kerana ia adalah supaya anda memanggil bot dan belayar.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − 39 =