Posted on

boleh ibu penjagaan madu

Pemakanan ibu semasa menyusukan bayi sangat penting bagi wanita dan bayi. Ibu perlu pulih dari kehamilan dan melahirkan anak, dan kanak-kanak mendapat kekuatan dan kekuatan. Pematuhan yang ketat terhadap diet membantu wanita mendapatkan semula bentuk lama, dan kanak-kanak untuk mewujudkan sistem pencernaan. Perhatian khusus harus diberikan kepada produk yang boleh menyebabkan alergi. Satu produk semacam itu adalah madu. Walaupun semua kelebihan madu, ia adalah alergen utama bersama sitrus dan sayur-sayuran merah, buah-buahan dan beri. Madu dalam menyusu harus diperkenalkan ke dalam diet ibu dengan berhati-hati, menunggu bulan pertama penyusuan, supaya badan bayi menjadi lebih kuat. Satu sudu teh, dimakan pada waktu pagi oleh ibu saya, akan membantu untuk menyemak tindak balas kanak-kanak untuk menyuntik madu. Sekiranya tiada tindak balas diikuti, anda boleh makan satu sudu teh dalam masa dua hingga tiga hari, selepas enam bulan menyusu anda boleh makan satu sudu sehari.

Mengenai persoalan sama ada pakar kanak-kanak penyusuan madu bertanggungjawab cukup unik, yang tidak diingini, amaran berlakunya reaksi alahan, yang boleh kekal sebagai kanak-kanak untuk hidup. Oleh itu, doktor mengesyorkan bahawa wanita tidak mengambil risiko sama sekali untuk berhenti madu untuk makan semasa laktasi sehingga kanak-kanak membesar sehingga cukup untuk mencuba sendiri atau manakala ibu tidak berhenti menyusu, ia biasanya digunakan.

Bolehkah saya membeli madu di pasar raya dengan laktasi?

Madu untuk ibu yang menyusu, jika dia masih memutuskan untuk mencubanya, ia patut memilih dengan perhatian khusus. Adalah tidak diingini untuk membeli madu di kedai di bank, lebih baik untuk membeli madu cair melalui kenalan, lebih baik Mei atau madu kapur. Madu segar untuk menyusui ibu dalam diet lebih cenderung memberikan reaksi alahan kepada bayi, kerana ia mengandungi debunga segar, yang merupakan alergen yang kuat walaupun untuk organisma dewasa. Madu dalam menyusu harus dibeli hanya dari orang yang dipercayai untuk mengelakkan risiko membeli palsu atau madu dengan lebah yang dirawat antibiotik.

Adakah mungkin madu dalam teh ibu penjagaan?

madu dengan menyusu

Med semasa laktasi boleh makan secara berasingan dengan teh, menambah teh (hanya mustahil untuk meletakkan madu di dalam air pada suhu yang melebihi 40 darjah, dengan itu bukan sahaja memusnahkan semua nutrien, tetapi juga dihasilkan beracun). Anda boleh menambah madu kepada ibu penjagaan anda dalam bijirin, memasak, keju cottage, kaserol, salad buah. Madu dengan penyusuan membantu melegakan keletihan, menguatkan daya tahan tubuh ibu dan anak, yang semuanya disebarkan dengan susu ibu.

Anda boleh menyusu atau tidak - terpulang kepada setiap wanita secara individu. Sekiranya tidak ada contraindications, maka, mungkin, anda tidak boleh menafikan diri anda dengan senang menikmati kegembiraan yang berguna ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 28 = 32