Posted on

permainan kencan remaja

Kepada anda untuk parti harus datang kawan-kawan, yang kebanyakannya tidak kenal dengan satu sama lain? Dalam kes ini, anda, sebagai pemilik, perlu berhati-hati untuk memperkenalkannya dengan cepat kepada satu sama lain. Dalam kes ini, kami menawarkan pilihan permainan menarik untuk kenalan. (Ini permainan psikologi untuk diterokai untuk kanak-kanak boleh menjadi berguna juga kepada guru kelas pada pelajaran tentang kenalan dengan kelas permainan untuk meneroka untuk sekolah -.. Keputusan terbaik jam kelas pertama)

Rantai "Merry Victor"

Semua peserta duduk dalam bulatan. Yang pertama menyebut namanya dan kata sifat pada huruf yang namanya bermula. Contohnya: Sergei yang rendah hati, Kirill kuat, Alexander yang kemas. Peserta seterusnya mesti mengulangi kombinasi sebelumnya dan namakan mereka sendiri. Mengulangi rantai tersebut, para peserta akan mengingati nama masing-masing dengan baik.

"Separuh perkataan"

Peserta permainan duduk dalam bulatan dan membaling satu sama lain bola. Siapa yang melemparkan, memanggil suku kata pertama namanya, orang yang mengambil bola itu harus dengan cepat menamakan suku kata kedua. Jika dia menebak suku kata dengan betul, maka, melemparkan bola pada kali seterusnya, memanggil nama itu sepenuhnya. Jika nama peserta salah bernama, maka dia berkata "Tidak", dan semua peserta lain mula meneka nama yang betul pemain ini.

Bingo

Permainan ini pada dating untuk remaja juga akan membantu untuk membuat langkah pertama untuk mengenali semua kanak-kanak.

Untuk permainan ini, anda perlu menyediakan kad untuk setiap peserta. Pada kad anda perlu memberi maklumat yang dikenali tentang rakan-rakan. Sebagai contoh, seorang kawan Cyril, yang berminat dengan bola sepak, anda boleh menulis "kicker" kepada rakan Natasha, yang beberapa tahun belajar bahasa Jerman -. 'Berbahasa Jerman " Ia sangat penting dalam permainan ini untuk meneka apa yang dikatakan para peserta, memperkenalkan diri mereka.

Kursus permainan: Peserta dibentangkan satu demi satu, memberitahu sedikit maklumat mengenai diri anda, berdasarkan apa yang didengarnya, para peserta dalam nama-nama rakan-rakan persegi ', mengikut huraian (di bawah menunjukkan kad anggaran - ia adalah untuk mengubah di bawah peserta tertentu). Pemain pertama yang akan mengisi empat kotak satu baris mendapat Bingo.

Fiddler Pemain hoki Penyair itu Bercakap dengan baik
Pekerja yang sangat baik Peninju Pengumpul Sambist
Nelayan Bercakap Jerman Pemain bola sepak Orang yang banyak mengembara

"Adakah anda ingat nama saya?"

Pada permulaan permainan, setiap peserta menerima tanda di mana namanya direkodkan. Fasilitator memintas semua peserta dengan kotak, di mana setiap orang meletakkan tanda tangannya, dengan kuat menamakan namanya. Token dicampur dan tuan rumah sekali lagi memintas penonton. Sekarang setiap peserta harus ingat siapa yang memiliki tanda bahawa dia keluar dari kotak.

"Jurugambar Merry"

Untuk permainan peranan ini, satu "jurugambar" dipilih daripada peserta dalam permainan. Semua peserta lain berkumpul di tempat yang tertentu, dan mewujudkan "Pasukan sedih," yang ahli perlu diambil gambar, tetapi tidak mahu. Masalah "jurugambar" semasa menembak ketawa "Pasukan sedih", dan tugas ahli-ahli "pasukan" tidak tunduk kepada helah jurugambar (anda tidak boleh bertindak balas terhadap apa-apa bunyi, kata-kata atau gerak isyarat atau ekspresi muka) dan kekal sedih. Salah satu pasukan, yang tidak hidup, dan walaupun tersenyum, pergi ke sebelah "jurugambar", dibentangkan dan membantu membawa untuk menghiburkan orang lain. Permainan ini boleh diadakan beberapa kali, setiap kali menukar "jurugambar".

"Apa nama mereka?"

permainan untuk berkenalan dengan anak-anak sekolah

Permainan yang baik untuk kenalan dan perhimpunan. Setiap pemain mempunyai kad dengan namanya. Semua peserta mesti dibahagikan kepada dua pasukan.

Pasukan pertama memasuki permainan. Semua peserta diperkenalkan, mereka memberitahu sedikit mengenai diri mereka sendiri. Selepas itu, semua kad dengan nama peserta pasukan pertama diberikan kepada saingan mereka - pasukan kedua. Mereka, secara kohesi, memutuskan dan memberikan kad kepada pemain pasukan pertama, menamakan nama dan nama keluarga mereka. Untuk setiap jawapan yang betul, pasukan menerima mata. Kemudian tiba masanya untuk dipersembahkan kepada pasukan kedua.

Permainan yang disebutkan untuk kenalan dalam pasukan boleh digunakan bukan sahaja oleh anak-anak, tetapi juga oleh orang dewasa semasa cuti korporat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + = 9