Posted on

diacarbus untuk bayi baru lahir

Apabila bayi yang baru lahir tidur dengan teruk dan tidak tidur banyak, seringkali dan teriakan histeria, ramai ibu bapa muda yakin bahawa ini adalah norma, kerana ia adalah khusus kepada bayi. Tetapi ini tidak selalu sesuai dengan realiti. Menurut para doktor, kebimbangan berterusan dari serbuk mungkin menunjukkan bahawa dia telah meningkatkan tekanan intrakranial.

Selalunya masalah ini didiagnosis pada kanak-kanak yang ibu-ibu mempunyai peluang untuk menahan kehamilan yang teruk, untuk bertarung dengan toksikosis atau kelahiran itu sendiri adalah panjang dan berat. Komplikasi seperti itu boleh membawa kepada hakikat bahawa walaupun semasa perkembangan dalam rahim, kanak-kanak itu menerima kurang oksigen. Dan jika otak menerima jumlah oksigen yang tidak mencukupi untuk jangka masa yang panjang, sel-sel berhenti berfungsi secara normal. Atas sebab ini, bendalir yang mengelilingi otak (saraf tunjang) mula dihasilkan dalam jumlah besar dan menimbulkan tekanan pada otak. Di sinilah sakit kepala, air mata, tidur dan mood yang buruk.

Tekanan intrakranial: diagnosis

Untuk mengesahkan kebenaran diagnosis dengan betul, anda perlu memberikan maklumat doktor tentang sejarah kehamilan dan melahirkan anak, tentukan nada otot bayi, membuat tomografi. Jika data disahkan, maka perlu untuk memulakan rawatan secepat mungkin. Hari ini, dengan ICP, doktor sering menetapkan diacarb untuk bayi baru lahir - diuretik, yang mengurangkan pengeluaran cecair cerebrospinal di dalam otak.

Permohonan diacarb

Diacarb merujuk kepada ubat-ubatan yang tidak ditetapkan sendiri. Hanya pakar neurologi yang boleh menetapkan untuk kanak-kanak diacarb, berdasarkan hasil penyelidikan. Diuretik ini, bersama-sama dengan air, mengalirkan badan dan kalium bayi, yang diperlukan untuk kerja penuh jantung. Itulah sebabnya diacarb dan aspalan untuk bayi yang baru dilahirkan secara serentak. Sekiranya kanak-kanak diacarb ditetapkan, rejimen dos dan rawatan akan dipilih secara berasingan, kerana berat badan mempunyai berat badan, jumlah cecair serebrospinal dan kesihatan keseluruhan. Begitu juga dengan dos aspiram. Biasanya, kanak-kanak di bawah satu tahun menerima 1/4 tablet setiap hari, dan aspalt harus diambil tiga kali sehari. Tetapi sekali lagi kami menekankan, sebelum memberi diacarb kepada anak-anak, perundingan doktor adalah suatu keharusan!

Kesan Sampingan

Kesan sampingan diacarb termasuk hipokalemia, sawan, cirit-birit, myasthenia gravis, pruritus, mual dan muntah. Jika kanak-kanak mengambil ubat ini selama lebih daripada lima hari, asidosis metabolik boleh berkembang.

Kelemahan yang sama tidak mempunyai aspalt. Di samping itu, kesan sampingan mengambil ubat ini boleh menjadi hiperemia pada kulit wajah, kelemahan otot, dahaga dan penurunan tekanan yang ketara.

Tidak ada maklumat mengenai overdosis diacarb. Sekiranya berlaku pelanggaran pada bahagian sistem saraf pusat, pengambilan harus dihentikan dan pH kalium dan darah perlu dikawal.

cirit-birit kepada kanak-kanak di bawah umur satu tahun

Antara kontraindikasi diacarb hypersensitivity kepada komponennya, pengurangan ketara paras darah kalium, kekurangan adrenal, glaukoma, kencing manis.

Kepada ibu saya untuk nota

Jika doktor percaya bahawa tanda-tanda untuk mengambil diacarb adalah, anda tidak harus menolak rawatan. Dalam masa beberapa bulan selepas mengambil ubat, bayi anda akan sepenuhnya menghilangkan sakit kepala dan kesihatan yang tidak baik. Pada usia 12 tahun, anda akan lupa bahawa kanak-kanak itu menderita. Mengabaikan masalah ini boleh menjadi punca perkembangan perkembangan, migrain pada masa akan datang. Di samping itu, ICP memberi kesan terhadap watak tersebut, menjadikan kanak-kanak itu murung, tidak dapat dielakkan dan tidak seimbang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =