Posted on

apel panggang dengan penyusuan susu ibu

Penjagaan bayi bukan sahaja dalam malam-malam tanpa tidur dan perubahan lampin yang biasa. Satu peranan penting dalam perjuangan untuk kesihatan bayi adalah seimbang dan pemakanan pelbagai ibunya, kerana ia memberi kesan langsung kepada manfaat susu ibu. Makan mereka, bayi mendapat semua nutrien yang diperlukan untuk perkembangannya.

Ambil, contohnya, gudang vitamin yang terkenal - epal yang anda perlukan dan boleh makan semasa menyusu. Adalah penting untuk mempertimbangkan bahawa jenis mereka dengan pigmen merah boleh menyebabkan tindak balas alahan yang sangat tidak diingini pada kanak-kanak, jadi lebih baik makan epal hijau. Tetapi ia juga boleh berlaku bahawa pada bulan pertama kehidupan bayi dari epal, dimakan oleh ibu penjagaan dalam bentuk mentah, perutnya akan mula sakit dan gazik akan muncul. Sudah tentu, keadaan bayi seperti ini juga boleh dijelaskan oleh ketidakupayaan saluran gastroususnya, dan bukan untuk mencetuskan penampilan fenomena "luar biasa" seperti yang paling baik untuk melekat pada diet untuk seketika. Salah satu itemnya adalah apel panggang dengan penyusuan susu ibu.

Apel yang dipanggang untuk ibu-ibu yang menyusu: dan apa gunanya?

Selain epal ketuhar yang dibakar keras untuk kejururawatan - profilaktik terhadap kolik dan pembentukan gas dalam kanak-kanak, ia juga pencuci mulut yang sangat lazat dan sihat. Kelebihannya terletak pada hakikat bahawa, bakar, epal bukan sahaja mengekalkan jumlah maksimum vitamin (A, C, E, PP, B1, B2, B6, B9, dan lain-lain) dan mineral (tembaga, kalsium, magnesium, nikel, iodin, mangan, fosforus, zink, dan juga epal tersebut adalah sangat kaya dengan besi dan kalium), tetapi juga di bawah pengaruh suhu dipenuhi dengan bahan kimia lain yang berguna.

Di samping itu, epal yang dibakar semasa menyusu mempunyai kesan positif ke seluruh badan ibu, termasuk:

 • memulihkan komposisi limfa dan darah, yang sangat penting pada masa pascapacitanya;
 • menyokong kesihatan otot jantung dan mengambil bahagian dalam proses pengawalan semula jadi tekanan darah;
 • mengurangkan tahap kolesterol dalam darah;
 • mempunyai kesan anti-radang pada badan;
 • disebabkan kandungan serat dan pektin yang tinggi untuk mengurangkan berat badan, meningkatkan proses metabolik;
 • apel panggang untuk ibu-ibu yang menyusu

 • mengelakkan sembelit dan melegakannya dengan mencairkan kandungan usus;
 • mengelakkan kemunculan kembung;
 • Mereka digunakan dalam rawatan dysbacteriosis dan memulihkan pencernaan;
 • memperbaiki kerja hati dan buah pinggang;
 • mempunyai kesan yang baik terhadap keadaan kulit, mengencangkan dan membantu meratakan kedutan halus.

Seperti yang anda lihat, epal yang dipanggang untuk ibu penjagaan adalah ubat yang berguna dan lazat yang memastikan kelakuan bayi yang tenang. Beberapa kalori tambahan, berbanding dengan epal hijau segar, dengan begitu banyak rasa makanan yang tidak dihitung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + = 8