Posted on

Filem kanak-kanak KristianTuhan sentiasa bersama kita, dalam saat-saat kegembiraan dan keputusasaan dia membimbing dan membantu setiap kita. Para hamba gereja dan orang-orang yang beragama sangat mendesak ini tanpa henti. Dan apabila kita ingat tentang Tuhan, apa yang kita ketahui tentang dia dan apa yang anak-anak kita tahu mengenainya? Ya, kita pergi ke gereja pada hari cuti, meletakkan lilin untuk kesihatan keluarga dan kawan-kawan, dan sebaik-baiknya, kita dapat membaca doa "Bapa Kita", dan trend ini memanjang kepada kebanyakan keluarga moden di mana terdapat anak-anak kecil.

Malangnya, tidak ramai ibu bapa berfikir tentang kepentingan dan keperluan pendidikan agama: "Biarkan anak memutuskan apabila dia membesar, terima imannya atau menolaknya." Tetapi kebenaran ibukota Kristian adalah sesuatu yang lebih. Adalah propaganda kebaikan, responsif, keramahan, penghormatan dan kasih sayang kepada sesama manusia, ini adalah kejayaan keadilan dan pengertian. Dan kualiti ini sangat sukar untuk menanamkan generasi muda, hidup di dunia moden teknologi tinggi dan persaingan sengit.

Satu lagi persoalan ialah bagaimana untuk membawa kanon gereja kepada anak-anak dan memberi sedikit gambaran tentang Tuhan. Lagipun, tidak setiap kanak-kanak boleh bertahan dalam perkhidmatan Ahad atau membaca Alkitab. Walau bagaimanapun, terdapat satu alternatif, dan ini adalah filem-filem Kristian artistik kanak-kanak, fiksyen atau berdasarkan peristiwa sebenar yang memperkenalkan serbuk kepada sejarah, nilai kehidupan sebenar dan undang-undang Tuhan. Jadi mengapa tidak menghabiskan masa keluarga dengan manfaat menonton filem-filem Kristian kanak-kanak terbaik yang akan menyumbang kepada pendidikan anak, menjadikannya lebih bahagia dan bahagia.

Filem Kristian terbaik untuk kanak-kanak

  1. Dari Krismas hingga ke Ascension - jalan hidup Yesus Kristus melalui mata kanak-kanak, ini adalah plot salah satu filem Kristian terbaik berdasarkan peristiwa sebenar yang dipanggil "Kisah Yesus Kristus untuk kanak-kanak." Berkumpul di kandang, kanak-kanak lelaki dan perempuan memberitahu setiap cerita lain yang menghiburkan dan membimbing tentang anak Tuhan, berkongsi tanggapan mereka dan membuat kesimpulan.
  2. Apa iman anak yang kuat dan tak tergoyahkan. Little Tyler sakit parah, tetapi dia tidak berputus asa dan menghantar surat setiap hari kepada Tuhan, dengan harapan bahawa dia akan membaca mesej dan membantu mengatasi penyakit itu. Walaupun kanak-kanak itu bergelut untuk setiap minit hidupnya, Brady yang posman, terjebak dalam ketergantungan alkohol, secara tidak senonoh membakarnya. Bagaimanakah cerita ini berakhir, anda akan mengetahui jika anda menonton filem ini "Surat kepada Tuhan."
  3. "Saya Jibril" - satu lagi filem Kristian kanak-kanak yang indah untuk tontonan keluarga, menceritakan kisah penduduk yang terdesak di sebuah bandar kecil dan malaikat Jibril yang datang untuk membimbing mereka di jalan yang benar.
  4. Jalur filem Ujian Iman akan mendedahkan masalah hubungan antara remaja, dan lebih tepatnya, menceritakan tentang kesukaran dan penderitaan anak lelaki Stefan, yang percaya kepada Kristus.
  5. Mujizat-mujizat yang diciptakan Yesus masih tidak dapat diterangkan dan dibongkar. filem keluarga Kristian kanak-kanakTerlihat dari penyakit yang teruk, memerintahkan cuaca, berjalan di atas air ... apa lagi yang ada di dalam kuasa anak Tuhan? Animasi boneka akan menceritakannya The Wonderworker.
  6. "Janji Paskah" - filem animasi Kristian berdasarkan kisah pengembaraan budak lelaki Yeremia, yang ingin berkhidmat kepada Yesus. Mendengar perbuatannya dan keupayaan untuk melakukan mukjizat, kanak-kanak itu kecewa melihat Yesus, yang sama sekali tidak kelihatan seperti raja yang mulia. Bagaimanapun, menjadi saksi kepada kebangkitan Kristus, Yeremia menyedari kesalahannya.

Seperti yang dapat anda lihat, filem-filem Kristian seni kanak-kanak adalah cerita-cerita pengajaran yang dapat dilihat oleh seluruh keluarga. Mereka membentuk sikap yang tepat terhadap orang lain, memperkuat iman dan mengilhami harapan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 79 = 81