Posted on

Influenza untuk neonat

Grippferon adalah ubat antivirus, imunomodulasi. Ia digunakan untuk pelbagai bentuk influenza, jangkitan pernafasan akut dan selesema biasa. Ia juga disyorkan untuk pencegahan bermusim dan semasa tempoh wabak, sesuai untuk pencegahan kecemasan (dekat, hubungan biasa dengan pesakit). Sudah hari berikutnya, pengambilan dengan ketara mengurangkan jumlah virus dalam badan, oleh itu, mengurangkan tahap pencemaran orang lain.

Komposisi Grippferon

Ubat ini berasaskan interferon (protein di dalam tubuh manusia yang melawan virus) dan pelarut yang menstabilkannya.

Dos gripferon

 • kanak-kanak dari lahir hingga setahun, satu penurunan setiap laluan hidung hingga lima kali sehari;
 • dari satu hingga tiga tahun, dua kali jatuh empat kali sehari;
 • dari tiga hingga empat belas tahun - dua titik lima kali sehari;
 • dewasa dan kanak-kanak lebih empat belas tahun - tiga kali enam kali sehari
 • Wanita hamil dan ibu menyusu perlu diberikan mengikut dos yang sesuai umur;
 • untuk pencegahan kecemasan, dos standard ditadbir dua kali sehari;
 • dalam tempoh wabak, dos tunggal mengikut umur sekali sehari adalah lebih baik pada waktu pagi.

Adalah disyorkan bahawa pergerakan urut mengurut lubang hidung anda kira-kira seminit untuk pengedaran perubatan yang lebih baik.

Grippferon - contraindications

Alergi individu kepada influenza (komponennya) mungkin. Sekiranya ruam atau tindak balas luar biasa lain kelihatan, hentikan ubat dengan serta-merta dan dapatkan nasihat doktor.

Grippferon untuk bayi baru lahir

Terdapat dua bentuk pembebasan selesema untuk bayi:

 1. Gripferon jatuh untuk kanak-kanak.
 2. Lilin Grippferon untuk kanak-kanak.

Turun digunakan mengikut dos yang berkaitan dengan usia dan tujuan rawatan (pencegahan, imuniti, terapi antivirus atau antimikrob).

 1. Lilin untuk kanak-kanak dari lahir hingga tahun diperkenalkan satu demi satu, dua kali sehari, setiap dua belas jam, kursus rawatan sekurang-kurangnya lima hari.
 2. Kanak-kanak lebih tua daripada satu tahun - tiga lilin setiap hari, setiap lapan jam.

Tetapi dos yang lebih tepat tentang cara mengambil influenson akan dapat menghitung ahli pediatrik mengikut berat dan ketinggian bayi.

Berapa kerap dan berapa lama selesema boleh digunakan?

Rawatan dengan ubat ini dilakukan selama 5 hingga 7 hari. Penyelenggaraan pencegahan diperlukan semasa tempoh wabak, kecemasan - tiga lima hari.

Ubat ini tidak ketagihan, tetapi, untuk mengelakkan supersaturasi badan dengan interferon, anda harus berhenti di antara kursus rawatan dan pencegahan.

Ubat ini diuji secara klinikal di Rusia dan Ukraine. Dan semua ujian memberikan hasil yang positif.
Hasil yang paling menguntungkan ialah simptom pertama selesema dan selsema. Ini disebabkan hakikat bahawa penggunaannya dalam rongga hidung membunuh semua virus dan bakteria masuk dalam badan.

Sah untuk kebanyakan jenis selesema, termasuk burung dan babi.

Relaksasi yang sangat baik terhadap gejala-gejala sejuk - batuk, hidung berair, sakit kepala, telinga dan sakit tekak. Menghalang berlakunya komplikasi Influenza untuk kanak-kanak(pneumonia, bronkitis akut, radang paru-paru dan banyak lagi).

Syarat penyimpanan

Ia dilepaskan influferon dalam botol steril. Produk bercetak boleh digunakan tidak lebih daripada tiga puluh hari, selepas berakhirnya tempoh penyimpanan, penerimaannya adalah dilarang.

Interaksi dengan ubat lain

Ia tidak disyorkan untuk mengambil influinphedon selari dengan titisan vasoconstrictor, ini boleh menyebabkan pengeringan mukosa hidung. Rawatan bersama dengan apa-apa ubat lain, seperti ubat antipiretik, boleh diterima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1