Posted on

suhu kejururawatan ibu 38 apa yang perlu dilakukanIbu mengandung sangat prihatin terhadap kualiti susu mereka, kerana ini adalah produk terbaik untuk bayi yang sedang hamil. Wanita tahu bahawa semasa menyusu, ia perlu memantau diet, berehat, cuba tidak menjadi saraf. Tetapi tiada siapa yang kebal dari masalah kesihatan. Dan pertama sekali, mumia bimbang sama ada ini akan menjejaskan serbuk, sama ada ia akan dapat mengekalkan laktasi atau perlu beralih kepada campuran. Kerana terkadang wanita berpaling kepada doktor dengan aduan seperti itu: "Saya mempunyai suhu 38 ° C, dan saya menyusu, apa yang perlu saya lakukan?". Penyebab demam pada ibu muda agak banyak dan perlu diambil kira bahawa walaupun dalam keadaan biasa, termometer makan boleh menunjukkan di atas 37 ° C. Oleh itu, doktor perlu memahami sebab-sebab kesihatan yang kurang baik dan atas dasar ini memberi cadangan.

Apa yang perlu saya lakukan jika ibu menyusu saya mempunyai suhu 38 ° C?

Pertama sekali, anda perlu berunding dengan doktor. Pada minggu pertama selepas bersalin, anda boleh berunding dengan pakar yang mengambil penghantaran. Ini benar terutamanya jika, sebagai tambahan kepada demam, tiada tanda jangkitan virus. Lagipun, selepas lahir, mungkin terdapat keadaan yang menyebabkan haba. Ia boleh menjadi endometritis, perbezaan di antara jahitan.

Sebab lain untuk suhu mungkin mastitis. Juga, seorang wanita boleh menghadapi jangkitan virus.

Setelah berurusan dengan diagnosis, doktor akan menetapkan rawatan. Kebanyakannya, seorang wanita peduli jika dia boleh menyusu pada suhu. Hanya seorang pakar yang boleh menjawab soalan ini. Tetapi seseorang itu tidak sepatutnya mengalaminya secara beransur-ansur, kerana terdapat faktor-faktor yang harus diketahui oleh mumi muda:

  • nilai termometer itu sendiri tidak menunjukkan keperluan untuk menghentikan makan;
  • ubat moden dalam banyak kes membolehkan anda memilih ubat-ubatan yang boleh diambil penjagaan, tanpa membahayakan serbuk;
  • jika penyebab demam adalah fenomena yang stagnan di dada, maka menghisap anak akan membantu mengatasi masalah ini.

Tetapi walaupun ubat-ubatan yang tidak sesuai dengan pemakanan tiba-tiba diresepkan atau jika terdapat mikrob dalam susu, maka wanita itu dapat mengekspresikan secara teratur. Ini akan mengekalkan laktasi. Selepas pemulihan, dia akan dapat menyusu lagi.

Bolehkah saya menyusu pada suhuAdalah penting untuk mengetahui bahawa anda boleh menyusukan ibu anda dari suhu:

  • lilin dengan paracetamol atau ibuprofen akan membantu banyak, mereka bertindak tanpa akibat untuk kanak-kanak, kerana mereka tidak menembusi susu;
  • anda masih boleh mengambil antipiretik kanak-kanak;
  • akan membantu menggosok sejuk, tetapi anda tidak boleh menggunakan penyelesaian cuka atau alkohol;
  • Minuman hangat membantu.

Jangan ubat sendiri. Dan jika ibu yang menyusu mempunyai suhu 38 ° C, maka apa yang perlu dilakukannya hendaklah memberitahu doktor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 71 =