Posted on

jus lobak merah

Carrot adalah sayur-sayuran universal: ia adalah manis, dan sangat berguna, jadi ia disayangi oleh kanak-kanak, malah mereka yang tidak makan yang lain daripada sayur-sayuran. Carrot mengandungi sejumlah besar pelbagai bahan-bahan mineral. Vitamin kumpulan yang berbeza, asid nikotinik dan Pantothenic, fosforus, karotena, apigetin, magnesium, kobalt, besi, dan lain-lain Walaupun bayi untuk pertumbuhan normal, pembangunan dan jangkitan yang bertentangan, ia adalah perlu untuk menggunakan sayur-sayuran ini tetapi nachitalas yang anda boleh masuk hanya dalam bentuk jus. Terdapat beberapa pendapat yang anda boleh mula memberi lobak bayi jus.

Dengan artikel ini, kami akan mempertimbangkan mengapa, bagaimana dan bila untuk memberikan jus lobak kepada bayi.

Apakah kegunaan jus lobak untuk kanak-kanak kecil?

Bagi bayi dalam jus lobak merah, tidak rasa yang menyenangkan adalah penting, tetapi kandungan vitamin A (karoten) yang tinggi, pertumbuhan vitamin yang dipanggil, kadar pertumbuhan, kulit dan membran mukus, bergantung kepada penglihatan.

Jika jus lobak merah dimakan secara berlebihan, kanak-kanak itu mungkin menjadi kuning, tetapi ini tidak akan menjejaskan kesejahteraan keseluruhannya. Dalam kes ini, adalah perlu untuk berhenti memberikannya untuk seketika.

Juga, disyorkan untuk menggunakan jus lobak segar dari thrush, pelincir bayi dengan rongga mulut dan dengan cepat menyesuaikan najis untuk sembelit.

Bilakah saya boleh memberikan jus lobak kepada bayi?

Sebelum ini, para doktor menyarankan untuk memberi wortel dan jus epal dari usia tiga minggu. Dan ubat moden, yang bertujuan memberi makan semulajadi, mengesyorkan memberi wortel kepada penjaga hanya dari 6 bulan dan kemudian, selepas pengenalan sayur-sayuran kurang berwarna lain.

Bagaimana untuk memasak jus lobak untuk bayi?

Untuk menyediakan jus lobak untuk kanak-kanak yang sangat kecil tidak digalakkan untuk menggunakan juicer, tetapi anda perlu melakukan yang berikut:

  • 100 g wortel berus dengan air yang mengalir, memotong bahagian bawah dan memotong teras;
  • rendam selama dua jam di dalam air;
  • parut pada parutan halus;
  • letakkan dalam cheesecloth dan pasangkan jus.

Jadi ternyata jus lobak merah tulen (tanpa daging).

Pada musim sejuk, untuk meningkatkan imuniti pada kanak-kanak, disyorkan untuk menambah wortel untuk penyediaan jus mana-mana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3