Posted on

Kehamilan kalendar budak lelaki atau perempuan

Rahsia seks kanak-kanak masa depan bimbang oleh ibu dan bapa sepanjang masa. Lelaki mahu menghasilkan ahli waris, dan wanita bermimpi tentang bagaimana mereka akan berpakaian dan memanjakan anak perempuannya. Sejak zaman purba beratus-ratus cara perancangan dan penentuan jantina bayi telah turun kepada kita. Hari ini, kalendar istimewa untuk konsepsi lelaki atau perempuan telah dibangunkan. Pertimbangkan kaedah yang paling terkenal untuk merancang seks anak yang belum lahir.

Kalendar Lunar

Mungkin, salah satu daripada kalender awal kehamilan yang menentukan konsepsi lelaki atau perempuan adalah kalendar lunar. Malah di Babel Kuno, pengaruh Bulan pada tubuh perempuan telah diperhatikan. Satu revolusi lengkap di sekeliling Bumi, bintang malam membuat kira-kira 28 hari, dan yang sama, secara purata, kitaran haid berlangsung. Pada masa ini, bulan melewati semua 12 tanda zodiak. Untuk konsep anak lelaki, kalendar lunar mengesyorkan hari-hari apabila satelit Bumi melawat tanda maskulin: Aries, Gemini, Leo, Libra, Sagittarius, Aquarius. Konsepsi gadis itu mengikut kalendar lunar paling mungkin apabila bulan berada dalam tanda-tanda wanita: Taurus, Cancer, Scorpio, Capricorn, Pisces. Dalam kes ini, bulan baru dan bulan purnama dianggap tempoh yang tidak baik untuk perancangan kehamilan, baik oleh budak lelaki dan perempuan.

Kaedah pembaharuan darah

Kita tahu bahawa darah di dalam badan kita dikemas kini secara berkala. Walau bagaimanapun, pada wanita ini berlaku setiap 3 tahun, dan untuk lelaki setiap 4 tahun. Untuk mengetahui jantina bayi masa depan, usia ibu pada masa pembuahan dibahagikan dengan 3, dan umur bapa adalah 4. Konsepsi gadis itu melalui darah adalah lebih berkemungkinan jika akibat pembahagian ibu masa depan hasilnya adalah jumlah yang lebih besar. Konsepsi seorang lelaki melalui darah akan berlaku jika bilangan yang tersisa lebih besar untuk pope masa depan. Sebagai contoh:

Ibu bapa Umur Bahagian Baki
Ibu 25 3 1
Papa 27hb 4 3

Dalam kes ini, bilangan yang selebihnya lebih besar untuk paus, dan oleh itu, kemungkinan besar, seorang lelaki akan dilahirkan. Walau bagaimanapun, jika ibu masa depan mempunyai faktor Rh negatif, hasilnya akan bertentangan.

Peminat pengiraan yang tepat boleh menggunakan kaedah yang lebih baik. Hakikatnya adalah bahawa darah diperbaharui beberapa kali setahun: seorang lelaki - setiap 3 bulan, seorang wanita - setiap 4. Berdasarkan ini, anda boleh merancang konsepsi lelaki atau perempuan.

Bahagikan garis lurus ke 12 segmen-bulan yang sama. Dengan tanda bar menegak pada tarikh langsung ini kelahiran ibu masa depan. Kira di kedua-dua belah tempoh tarikh ditandakan 4 bulan dan tandakan hasil dengan segmen menegak panjang yang sama. Sambungkan titik bawah satu segmen dan titik atas baris seterusnya dengan garis cenderung. Pada carta yang sama, kita juga perhatikan tarikh kelahiran pope masa depan (yang terbaik adalah untuk melakukan ini dengan bantuan pensel berbilang warna, agar tidak menjadi keliru, contohnya ibu - warna merah, ayah - biru). Kami menghitung dalam kedua-dua tempoh arahan selama 3 bulan, membina jadual dan meneruskan ke yang paling menarik.

Menurut jadual, hari yang menggembirakan untuk konsepsi lelaki itu datang apabila barisan "daddy" lebih tinggi daripada "ibu". Merancang gadis kehamilan yang terbaik dilakukan apabila garis miring dalam jadual ibu masa depan berada di atas "ayah".

Kehamilan lelaki atau gadis meja

Kalendar Cina untuk konsepsi lelaki atau perempuan

Kalendar konsep lelaki atau perempuan

Orang purba mencadangkan cara mereka menentukan jenis kelamin bayi. Untuk ini sudah cukup untuk menggunakan jadual konsepsi lelaki atau perempuan. Cari menegak umur anda (tahun penuh), dan mendatar - bulan konsepsi bayi. Di persimpangan, anda akan mendapati jawapannya: M - kemungkinan besar lelaki akan muncul, D - seorang gadis.

Kalender kehamilan Cina, menentukan sama ada seorang lelaki dilahirkan atau seorang gadis, dianggap sebagai salah satu yang paling boleh dipercayai, tetapi ia tidak berbaloi untuk bergantung sepenuhnya kepadanya. Untuk mengetahui secara tepat siapa yang dilahirkan, hanya mungkin selepas melahirkan anak (selepas itu, ultrasound sering kali salah).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 73