Posted on

kalendar konseptual kanak-kanakKanak-kanak “memerintahkan” – amalan itu bukanlah sesuatu yang baru. Ramai keluarga tidak hanya mahu mengetahui jenis kelamin bayi masa depan seawal mungkin, tetapi juga untuk merancang terlebih dahulu seks bayi yang baru lahir.

Walau bagaimanapun, walaupun dalam era teknologi tinggi, belum mungkin untuk meramalkan seks bayi masa depan dengan kebarangkalian 100%. Hanya sebagai cetak saguhati dan penerbitan dalam talian menawarkan pasangan perancangan menggunakan kaedah “agak-saintifik” dan tradisional, seperti pelan lantai kalendar kanak-kanak itu, konsep Jepun dan Cina kuno meja, kaedah pembaharuan darah, diet khas untuk lelaki atau perempuan dan yang lain, untuk akhir tidak metodologi asas. Semua kaedah ini sangat relatif, namun, mereka mempunyai penyokong mereka.

Mari kita perhatikan prinsip asas dan ciri-ciri kerja sebahagian dari mereka.

Contents

Kehamilan dan kalendar perancangan kanak-kanak

Ramai ibu dan ayah masa depan menggunakan kalendar khas ketika merancang kehamilan, yang membolehkan anda menentukan jantina anak itu pada tarikh pembuahan. Kaedah ini berdasarkan ciri-ciri fisiologi wanita dan lelaki, faktor-faktor seperti hari haid, ovulasi, kekerapan hubungan seksual dan banyak lagi diambil kira. Ini adalah salah satu kaedah yang diketahui, yang mempunyai latar belakang saintifik.

Semua orang tahu konsep itu adalah proses multilevel kompleks yang didahului oleh pembebasan sel seks wanita (ovulasi) dan kemasukan spermatozoa, pembawa gen seks, ke dalam vagina. sel-sel kuman lelaki dengan Y-kromosom, yang bertanggungjawab untuk kelahiran kanak-kanak itu, lebih mudah alih, tetapi kurang berdaya maju, jadi mati dengan cepat dalam persekitaran berasid saluran pembiakan wanita. Pembawa kromosom X, bertanggungjawab untuk kelahiran seorang gadis, sebaliknya, boleh tinggal di dalam vagina cukup lama. Memandangkan perkara di atas, kesimpulan menunjukkan bahawa faktor yang paling penting, yang mana hubungan seks anak akan bergantung, ialah tarikh persetubuhan seksual yang menimpa. Lebih tepat: sebelum atau selepas ovulasi, keintiman berlaku. Dalam hal itu, apabila seks adalah beberapa hari sebelum pelepasan telur kebarangkalian yang tinggi bahawa seorang gadis dan sebaliknya bersetubuh hari ovulasi dan kemudian meningkatkan peluang untuk media Y-kromosom yang pertama untuk mencapai matlamat dihargai.

Itulah sebabnya pasangan yang merancang untuk mengandung anak seorang seks tertentu dan mengandalkan kalendar kehamilan, anda perlu tahu tarikh ovulasi.

Kalendar Kanak-kanak Konsep Jepun

Pengagum kebijaksanaan Jepun purba mungkin akan berminat dengan kaedah lain untuk menentukan jantina anak masa depan dengan bantuan kalendar, ini adalah jadual Jepun yang dipanggil (lebih tepat lagi, dua jadual). Kaedah ini didasarkan pada kepercayaan orang-orang Jepun dalam makna tersembunyi dan pentingnya tarikh kelahiran seseorang, dan peranannya yang penting dalam nasib masing-masing. Pengetahuan astrologi dan kajian horoskop juga diambil kira apabila menyusun jadual. Kini semua orang boleh menggunakan kalendar konsepsi Jepun. Pada bahagian pertama, nombor khas ditentukan di persimpangan bulan-bulan kelahiran ibu bapa. Di bahagian kedua jadual, angka yang diperoleh dibandingkan dengan tarikh konsep yang dikatakan atau sudah siap. Akibatnya, jantina bayi yang belum lahir ditentukan. Setakat kaedah ini boleh dipercayai, setiap pasangan akan membuat keputusan sendiri.

kalendar konsepsi seks anak 1

kalendar konsepsi hubungan seks kanak-kanak 2

Kalendar kalendar Cina mengenai hubungan seks kanak-kanak

Tidak kurang popular adalah meja Cina yang dipanggil, yang menimbulkan pengalaman dan pengetahuan lebih daripada satu generasi. Dengan bantuannya, banyak pasangan berjaya meramalkan hubungan seks bayi sebelum bercanda. Di samping itu, jadual Cina mudah digunakan: di satu pihak, bilangan tahun penuh ibu pada masa pembuasan ditunjukkan, sebaliknya, bulan di mana ia dirancang, di persimpangan kedua-dua nilai tersebut, seks anak masa depan ditentukan. Apakah intipati teknik ini tidak difahami sepenuhnya, ada yang menunjukkan bahawa kaedah ini berdasarkan pada kalendar lunar, yang lain berpendapat bahawa sistem itu tidak lebih daripada hasil penyelidikan bertahun-tahun untuk menentukan sambungan antara umur ibu dan bulan konsepsi.

kalendar konsepsi hubungan seks kanak-kanak 3

Tetapi jangan lupa bahawa ramalan jadual Jepun dan Cina boleh disalah tafsir, kerana di negara kita mungkin bulan penomboran yang berbeza dan umur ibu, yang mengambil kiraan secara langsung dari konsep, bukan ketika lahir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *