Posted on

mengapa wanita hamil tidak boleh bersulamHari ini, terdapat banyak kepercayaan yang berkaitan dengan kehamilan dan melahirkan anak. Yang paling biasa di kalangan mereka adalah mereka yang memberitahu apa jenis pekerjaan rumah tangga yang boleh dilakukan mama masa depan dan apa yang tidak. Di bawah larangan itu ada kerajinan tangan: sulaman, menjahit, tenunan dan merajut. Jawapan kepada soalan mengapa anda tidak boleh menyulam wanita hamil hanya boleh didapati dengan tanda-tanda.

Mas kawin diberikan kepada kanak-kanak

Sekiranya anda beralih kepada sejarah, anda akan mendapati fakta yang menarik: hakikat bahawa wanita memasak mas kahwin mereka tepat ketika mengandung, dan pada masa yang sama. Dan tentang tanda-tanda, yang mengatakan bahawa bayi itu terikat di tali pusat atau akan dilahirkan dengan jari-jari yang menyatu, jika wanita hamil melakukan kraftangan, tidak ada yang mendengarnya. Tetapi dari segi perubatan, jawapan kepada soalan sama ada mungkin untuk menyulam wanita hamil dengan salib, menjahit dan bersatu adalah penjelasan. Hakikatnya adalah dengan penemuan berpanjangan dalam satu kedudukan, proses-proses yang tidak stabil di organ-organ panggul boleh berlaku, yang akan menjejaskan kesihatan wanita hamil dan kanak-kanak itu.

Rantai sulaman silang

Seperti yang anda tahu, salib mempunyai sifat pelindung yang sangat kuat. Menyediakan mas kahwin untuk kanak-kanak itu dan corak menyulam di atasnya dengan salib, anda meletakkan pengawal yang sangat kuat terhadap mata jahat dan pemikiran negatif orang lain. Oleh itu, adalah bodoh untuk berfikir bahawa anda tidak boleh menyulam seorang wanita hamil dengan salib.

Sulaman dengan manik

Manik mengandung sulaman juga mungkin dan tidak mungkin seseorang akan dapat mencabarnya. Kerja ini sangat ketagihan dan memerlukan kesan emosi penuh wanita. Sepanjang tempoh ini, ibu-ibu masa depan mempunyai tenaga yang sangat kuat, dan barang-barang bersulam membawa tunggakan tenaga positif yang besar.

Secara berasingan, saya ingin menarik perhatian kepada hakikat bahawa ia adalah mungkin untuk menyulam ikon untuk wanita hamil, dan di mana untuk bermula. Menurut peraturan yang ditetapkan, gereja membenarkan untuk memulakan kerja pada ikon hanya selepas guru diberkati. Kadang-kadang, bagi sesetengah alasan yang tidak dapat difahami, gereja boleh menolak ini, tetapi ia tidak bergantung pada kedudukan wanita itu.

Ikon yang disulam dan disucikan oleh wanita hamil mempunyai sifat yang sangat kuat. Ada yang percaya bahawa mereka dapat menyembuhkan pelbagai penyakit dan memenuhi keinginan mereka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =