Posted on

barang buatan tangan dari manik-manikManik – ini adalah bahan dari mana anda boleh melakukan apa saja, apa sahaja. Malah perkara yang paling tidak disokong dengan bantuan manik-manik kecil ini boleh dihiasi dengan cara yang asli dan memberikannya wajah perayaan. Di samping itu, kerja dengan manik adalah aktiviti yang sangat menarik dan menarik.

Sudah tentu, untuk kanak-kanak termuda ia tidak sesuai, tetapi dari usia 5-6, kanak-kanak lelaki dan perempuan boleh mula membuat artikel tangan buatan tangan yang mudah. Biasanya, pada mulanya anak-anak membuat patung haiwan kecil lucu dan perhiasan kecil, sebagai contoh, gelang di tangan.

Kemudian, apabila kanak-kanak belajar teknik manik dan belajar untuk memahami skema, dia akan dapat membuat kraf yang berbeza dari manik dengan tangannya sendiri, termasuk yang agak rumit. Khususnya, pada malam cuti yang akan datang, bayi akan dapat membuat aksesori asli untuk menghiasi pedalaman, serta perkara-perkara yang baik untuk hadir kepada saudara-saudaranya.

Dalam artikel ini, kami menawarkan beberapa arahan terperinci tentang cara membuat manik buatan sendiri untuk pemula, dengan bantuan yang setiap anak dapat memahami dengan sempurna kerumitan bekerja dengan bahan ini dan membuat hiasan asli sendiri.

Kerja buatan tangan mudah untuk anak-anak anda

Artefak paling mudah adalah patung-patung binatang dari manik-manik berwarna-warni dan wayar halus. Sebagai peraturan, dalam manik ini saiz dan tekstur yang sama digunakan, tetapi ada pengecualian. Semua elemen dan peraturan yang diperlukan untuk sambungan mereka untuk membuat kerajinan seperti ini sentiasa ditunjukkan dalam gambar rajah.

Khususnya, untuk pemula arahan visual berikut akan sesuai, dengan bantuan yang mana walaupun seorang anak dapat dengan mudah memikirkan cara melakukan ini atau kerajinan:

barang buatan tangan dari manik 1 barang buatan tangan dari manik-manik 2 barang buatan tangan dari manik 3
barang buatan tangan dari manik 4 barang buatan tangan dari manik 5 barang buatan tangan diperbuat daripada manik 6

Bagaimana langkah demi langkah membuat artikel buatan tangan Paskah dari manik?

Pada malam Paskah, atau Kebangkitan Terang Kristus, karya lebah menjadi sangat relevan. Dengan teknik ini, anda boleh menghiasi telur dengan cara yang asal dan membuat hadiah untuk orang yang anda sayangi. Di samping itu, setelah menghabiskan sedikit masa, anda boleh membuat kraf menarik untuk menghiasi rumah anda dengan manik-manik.

Khususnya, dengan bantuan arahan terperinci berikut, anda akan dengan mudah memahami cara membuat telur Paskah asli dari manik-manik dan manik-manik:

 1. Cara yang paling mudah ialah memalsukan telur plastik dengan rentetan manik. Untuk melakukan ini, ambil benang panjang dan lem akhirnya ke telur, dan kemudian, mengikat pada beberapa manik, mengikat permukaannya dan perlahan-lahan memperbaiki hiasan dengan gam. Sekiranya anda ingin mendapatkan telur berwarna, ubah warna manik setiap 10-15 cm.
 2. barang buatan tangan diperbuat daripada manik-manik 7 barang buatan tangan dari manik 8 barang buatan tangan dari manik 9
 3. Untuk mencipta kraf kedua, anda akan memerlukan telur buih, yang boleh anda buat sendiri, manik putih besar, manik-manik dan pin, “carnation.” Letakkan manik pada setiap pin dan kemudian gelang.

  buatan tangan buatan tangan 10 barang buatan tangan dari manik 11

  Selepas ini, pinkan dengan cepat pin pada asas, secara beransur-ansur mengisi semua lompang. Anda akan mendapat telur yang sangat asli, yang boleh anda berikan kepada orang yang anda sayangi.

 4. barang buatan tangan dari manik 12 barang buatan tangan dari manik-manik 13 barang buatan tangan dari manik 14

Bonsai dari manik tangan sendiri

Pokok bonsai sangat sesuai dengan pedalaman, terutamanya jika ia dibuat dengan tangan. Untuk melaksanakan kraf ini sendiri, kelas induk berikut akan membantu anda:

 1. Di tengah-tengah dawai, 45 cm panjang, membuat 8 gelung 8 manik masing-masing.
 2. kraf dari manik sendiri tangan 15

 3. Twist kedua-dua hujung dawai itu bersama-sama dan pilah tunas.
 4. barang buatan tangan dari manik 16

 5. Campurkan 3 putik ke dalam satu bundle.
 6. barang buatan tangan dari manik 17

 7. Ulangi langkah-langkah di atas sehingga anda mempunyai 50 balok yang sama.
 8. buatan tangan buatan tangan 18

 9. Sambungkan 3 bungkus bersama-sama dan wind thread – ini akan menjadi pangkal cawangan.
 10. barang buatan tangan dari manik 19

 11. Ambil 2 kali 2 tandan, benangnya dengan cara yang sama dan pasangkannya ke pangkalan.
 12. buatan tangan buatan tangan 20

 13. Begitu juga, buat beberapa cabang lagi dengan pangkal 2 rasuk dan 4 cabang dari saiz yang sama.
 14. barang buatan tangan dari manik 21

 15. Gabungkan cawangan bersama-sama.
 16. buatan tangan buatan tangan 22

 17. Teruskan untuk menggabungkan, membentuk pokok.
 18. buatan tangan buatan tangan 23

 19. Bend bahagian bawah dawai.
 20. buatan tangan buatan tangan 24

 21. Buat pangkal alabaster dan dekorasi pokok pilihan anda sendiri. Dekorasi yang indah sudah siap!
 22. barang buatan tangan dari manik 25

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + = 7