Posted on

kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkahKanak-kanak dan orang dewasa yang mempunyai imaginasi yang luar biasa dapat membuat artikel tangan yang cerah, menarik dan asli dari bahan yang paling tidak dapat diprediksi. Khususnya, hari ini di kalangan peminat untuk membuat tenunan tabung akhbar yang sangat popular. Aktiviti ini agak rumit, tetapi ia sangat menarik, oleh itu ia menarik sejumlah besar kanak-kanak dari umur yang berbeza, serta ibu bapanya.

Terutamanya popular ialah jenis tenunan di sekolah menengah. Lelaki yang tahu bagaimana membuat kraf dari tiub surat khabar dengan mudah boleh membuat hadiah asli untuk orang yang tersayang, dan juga mengambil bahagian dalam persaingan sekolah untuk kreativiti kanak-kanak. Memahami bagaimana secara bebas membuat tiub akhbar dan menggunakannya dalam kerja, lelaki dan perempuan akan membantu arahan langkah demi langkah yang digariskan dalam artikel kami.

Bagaimanakah anda membuat tiub akhbar untuk kerajinan anda sendiri?

Pertama sekali, adalah perlu untuk memahami bagaimana ia boleh membuat paip dari surat khabar lama, yang pasti dapat dijumpai dalam setiap keluarga. Anda boleh membuatnya seperti berikut:

 1. Setiap halaman akhbar terbungkus ke jalur lebar 9 cm. Jika halaman dua kali ganda, mereka mesti dipotong terlebih dahulu. Pada garisan yang diperoleh, potong koran dengan pisau alat tulis.
 2. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 1

 3. Anda harus mempunyai segi empat tepat lebar, di pinggir setiap yang anda harus meletakkan jarum pada sudut 45-60 darjah.
 4. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 2

 5. Tarik angin kertas itu pada jarum ini, memperbaiki gam pada akhirnya.
 6. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 3

 7. Apabila semuanya sudah siap, berhati-hati mengeluarkan tiub dari jarum mengait. Jangan takut ketebalan setiap tiub dari atas dan dari bawah adalah sedikit berbeza. Ini adalah perlu untuk dengan mudah meningkatkan panjang tiub di masa hadapan. Perhatikan bahawa ketebalan dan panjang tiub bergantung pada sudut di mana jarum digunakan. Untuk kemudahan kerja di masa depan, anda harus segera membuat banyak produk, berbeza dengan parameter.
 8. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 4

Kelas induk penciptaan kraf dari tiub akhbar

Jika dikehendaki, bahan ini boleh digunakan untuk menghasilkan pasu yang sangat indah dan unik, tuala asal di atas meja, kipas dan banyak lagi. Dalam artikel ini, kami menawarkan arahan terperinci dengan gambar untuk pemula, menunjukkan bagaimana ciptaan langkah demi langkah dibuat dari tiub akhbar dengan contoh hiasan kotak hiasan.

Untuk melakukan kerja yang mudah tetapi menarik dan teliti ini, ikuti arahan yang dicadangkan:

 1. Ambil kotak yang anda merancang untuk mengetuk dengan tiub akhbar, dan memotong penutup atasnya.
 2. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 5

 3. Di bahagian bawah kotak, perhatikan terlebih dahulu di mana tiub akan terletak. Jarak di antara mereka harus betul-betul 3 sentimeter, tetapi harus diingat bahawa di setiap sudut kotak mesti dipasang tiub tiub. Jika tidak, pembinaan yang dibina tidak akan diadakan. Apabila tanda siap, gam tiub di tempat yang ditunjukkan dengan bantuan gam penetapan segera.
 4. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 6

 5. Berhati-hati menghidupkan kotak, angkat semua tiub dan tukar mereka dengan jalur anjal.
 6. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 7

 7. Mula menenun dari bawah, membalut tiub untuk setiap rak.
 8. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 8 kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 9 kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 10
 9. Seterusnya, gamkan tiub tambahan ke bahagian bawah kotak, yang pada masa akan datang perlu ditingkatkan secara beransur-ansur.
 10. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 11

 11. Mula untuk mengasah rak, selekoh bertukar dari luar dan dari dalam.
 12. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 12

 13. Apabila tiub selesai, ia perlu ditingkatkan. Untuk melakukan ini, masukkan bahagian sempit yang lain ke hujung tabung ini dan aturnya dengan gam.
 14. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 13

 15. Kira-kira di tengah-tengah hentian tenunan itu, selesaikan baris, perlekatkan gam tiub, yang berputar, ke kaunter dan potong.
 16. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 14

 17. Lampirkan pita yang akan berfungsi sebagai hiasan kotak, dan ukur jarak yang diperlukan untuknya. Keluarkan pita dan teruskan menenun dengan meletakkan jarak ini di kaunter.
 18. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 15

 19. Doplytete begitu ke bahagian atas dan menyelesaikan siri itu, membetulkan tiub dengan gam.
 20. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 16

 21. Anda harus berada di sini adalah satu kotak yang luar biasa.
 22. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 17

 23. Selesaikan menenun seperti yang ditunjukkan dalam gambar.
 24. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 18

 25. Tambah reben satin dan, jika dikehendaki, elemen hiasan lain.
 26. kraf dari tiub akhbar untuk pemula langkah demi langkah 19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − = 24