Posted on

Lukisan kanak-kanak pada tema musim gugurTempat yang besar dalam kreativiti bayi diduduki oleh lukisan musim gugur anak-anak. Lagipun, masa yang hebat tahun ini walaupun ia dianggap masa lelah, tetapi masa untuk mengenakan semua terima kasih positif kepada warna dedaunan yang cerah dan biru langit yang tak terbatas. Kanak-kanak kecil sangat terdedah kepada perubahan alam semula jadi dan ingin menyatakan pengamatan mereka dalam kreativiti.

Sangat popular di taman dan sekolah adalah lukisan kanak-kanak pada tema "Autumn Landscape", "Golden Autumn", "Autumn Forest", dll., Dibuat dengan pensil atau cat. Kanak-kanak yang sangat kecil tidak menarik sangat kemas dan cantik, kerana mereka hanya belajar untuk mencampur warna dan memilih warna dengan betul untuk menggambarkan keagungan alam.

Jika kanak-kanak itu tidak tahu bagaimana untuk menarik lukisan kanak-kanak, untuk tema musim luruh, maka ibu bapa harus membantu dia sedikit dan ingat bersama apa warna daun yang mereka lihat di atas jalan kaki, dan kemudian cuba menarik mereka. Tetapi jangan lakukan segala-galanya untuk kanak-kanak itu, anda perlu membiarkan fantasi berkembang tanpa kotak terikat "betul" - "salah."

Secara tradisinya, pertubuhan prasekolah mengadakan pameran lukisan kanak-kanak dan artikel buatan tangan pada tema "Autumn". Pameran seperti itu boleh diatur di rumah. Ini sangat membantu perkembangan pemikiran kiasan dan ingatan visual bayi. Sebelum anda memulakan proses kreatif, anda perlu membuat lawatan bersiar-siar ke hutan atau taman awam terdekat dan tunjukkan kepada anak semua keseronokan sepanjang tahun ini, dan selepas kesan anda perlu mula memaparkannya di atas kertas.

Lukisan kanak-kanak "Autumn" dengan cat

Lukisan warna suka semua anak-anak. Untuk kerja, anda memerlukan gouache atau cat air, lembaran lanskap dan berus. Kanak-kanak yang lebih tua dapat menaiktaraf dirinya, dan bayi akan lebih mudah difahami dan mudah apabila ibu menarik kontur karya masa depan dengan pensil sederhana, dan kanak-kanak akan melukis warna yang disukainya.

Ada cara lain untuk menarik daun musim gugur dengan bantuan cat. Untuk ini, anda perlu terus daun dan warna. Daun dicat di satu sisi dan dicetak di atas kertas. Atau sebaliknya - helaian digunakan pada substrat dan dicat di atas kontur. Selepas itu, masih ada cetakan putih, yang boleh dibiarkan dalam bentuk ini atau dicat dengan sendiri. Daripada berus biasa, anda boleh menggunakan span untuk kemudahan.

Lukisan kanak-kanak "Autumn Bouquet"

Pilihan lain untuk pameran itu adalah pasu klasik dengan daun berwarna. Anda boleh menarik lukisan dengan warna dan pensil, atau anda boleh menggabungkan teknik ini atau menggunakan beberapa kaedah yang tidak biasa. Sebagai contoh, daun bentuk yang berbeza boleh diuraikan dalam bentuk sejambak, dengan selembar kertas di atas. Kemudian, menggunakan krayon wax untuk menunjukkan kontur dan urat setiap daun, anda boleh menggunakan warna yang berbeza untuk ini. Langkah yang paling baru-baru ini akan menjadi pasu, ia tidak boleh dicat terlalu terang dan sombong untuk tidak mengalih perhatian perhatian dari karangan itu sendiri.

Lukisan kanak-kanak "Autumn Forest"

Kanak-kanak yang lebih tua, yang sudah biasa dengan tema musim luruh, sudah dapat menarik komposisi yang lebih rumit dengan butiran lanjut. Imej sedemikian boleh menjadi hutan musim luruh, berkilauan dengan banyak warna. Apabila kanak-kanak cat secara spontan, ia mungkin melakukan analisis jenis lukisan kanak-kanak, kerana mereka boleh memberitahu banyak tentang ibu bapa yang pandai.

Penggunaan warna gelap dalam beberapa gambar berturut-turut, menunjukkan bahawa kanak-kanak mempunyai sesuatu yang perlu dibimbangkan, dan dia cuba untuk menyatakannya dalam warna-warna suram. Psikologi lukisan kanak-kanak adalah sains yang sangat menarik. Tetapi jangan lakukan sendiri dan membuat kesimpulan yang terburu-buru. Jika kanak-kanak mempunyai masalah, maka ahli psikologi kanak-kanak akan membantu mereka memahaminya. Pembetulan tingkah laku dibuat dengan bantuan terapi seni yang sama.

Lukisan kanak-kanak pada tema musim luruh 1 Lukisan kanak-kanak pada tema musim luruh 2 Lukisan kanak-kanak pada tema musim luruh 3
Lukisan kanak-kanak pada tema musim luruh 4 Lukisan kanak-kanak pada tema musim gugur 5 Lukisan kanak-kanak pada tema musim luruh 6
Lukisan kanak-kanak pada tema musim luruh 7 Lukisan kanak-kanak pada tema musim luruh 8 Lukisan kanak-kanak pada tema musim luruh 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 24