Posted on

pada hari minggu itu anak-anak dibaptiskanUntuk membaptis bayi anda, ibu bapa disediakan terlebih dahulu, kerana anda perlu mengambil kira banyak nuansa. Salah satu perkara yang ibu dan ayah berminat ialah persoalan hari dimana minggu lebih baik membaptis seorang anak. Apabila memilih masa untuk melaksanakan sakramen pembaptisan, beberapa faktor perlu dipertimbangkan. Ini akan membolehkan anda mempersiapkan upacara tersebut dan membuat acara itu lebih selesa.

Pada hari minggu mana mungkin untuk membaptis seorang kanak-kanak?

Secara tradisional, ritual berlaku selepas 40 hari sejak kelahiran serbuk. Ini disebabkan hakikat bahawa selepas kelahiran ibu tidak boleh memasuki kuil untuk masa yang tertentu. Tetapi dibenarkan untuk membaptis seorang bayi yang baru lahir, bermula dari umur 8 hari.

Tiada sekatan pada waktu Sakramen. Ibu bapa boleh tinggal di tarikh yang mudah untuk mereka. Tetapi dalam setiap kes, adalah perlu untuk memberi tumpuan kepada peraturan gereja di mana ritus dirancang. Anda perlu mengenali mereka terlebih dahulu. Para menteri selalu memberi nasihat pada hari itu di mana anak-anak dibaptiskan di gereja ini. Lagipun, masing-masing mempunyai peraturan dan peraturannya sendiri, yang harus dipatuhi dan dihormati. Di sesetengah kuil, sejumlah masa diperuntukkan untuk sakramen.

Sesetengah ibu dan bapa membuat keputusan untuk menyesuaikan diri dengan ritus tersebut hingga ke hari kenangan tentang Saint itu, yang namanya carapace. Tarikh ini boleh dilihat dalam kalendar gereja. Juga kadang-kadang mereka mahukan sakramen bertepatan dengan cuti gereja, tetapi kemudian mereka mesti bersedia untuk sebilangan besar orang yang akan menghadiri perkhidmatan tersebut.

Ditentukan dengan tarikh kejadian, anda harus memilihnya sedemikian rupa sehingga tidak jatuh pada haid yang diharapkan atau salib. Lagipun, wanita tidak boleh melawat kuil selama tempoh ini.

Tidak kira berapa hari minggu ibu bapa membaptiskan serbuk. Perkara utama ialah mereka bertanggungjawab untuk mempersiapkan acara tersebut, serta menaikkan bayi dalam tradisi Ortodoks. Isu yang penting adalah pilihan para wali datuk, kerana mereka juga perlu menjaga anak-anak muda rohani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 82 = 91