Posted on

Pelepasan merah muda semasa mengandung

Dengan permulaan kehamilan yang diingini, ibu hamil mula memerhatikan tubuhnya. Sudah tentu, gejala seperti rasa mual, pening, kekurangan selera makan, rasa mengantuk tidak akan memberi amaran kepada wanita itu, tetapi hanya akan memberi keyakinan bahawa dalam sembilan bulan dia akan melihat bayinya. Peruntukan semasa kehamilan boleh menjadi variasi norma, dan manifestasi patologis. Kami akan cuba untuk mencari tahu apa yang menyebabkan cahaya atau pucat merah jambu bermakna semasa kehamilan.

Pelepasan merah jambu semasa mengandung

Biasanya, pelepasan merah jambu semasa kehamilan boleh muncul semasa implantasi telur disenyawakan di dinding rahim, dan mereka disertai oleh sensasi menarik kecil di bahagian bawah abdomen. Jika pelepasan ini tidak banyak (daub) dan terakhir tidak lebih daripada 1-2 hari, maka orang tidak perlu risau. Jika pelepasan merah jambu dalam wanita mengandung menjadi berlimpah, tidak berakhir selama 2 hari, atau secara amnya perubahan warna menjadi merah atau coklat, maka anda perlu segera menghubungi doktor. Di sesetengah wanita, pelepasan cahaya merah semasa mengandung diperhatikan pada hari-hari ketika dia harus haid.

Penyebab kedua pelepasan mukosa berwarna merah jambu semasa kehamilan adalah trauma kecil ke mukosa saluran kemaluan selepas pemeriksaan ginekologi atau ultrabunyi dengan sensor vagina. Wanita yang berada dalam kedudukan yang menarik, lendir saluran alat kelamin adalah berdarah penuh dan juga dengan pemeriksaan yang teliti, kerusakan mikro yang secara klinikal menunjukkan diri mereka dengan rembesan merah jambu adalah mungkin. Oleh itu, semasa hamil, tidak disyorkan untuk melakukan pemeriksaan vagina tanpa keperluan khusus.

Alokasi semasa kehamilan - apakah maksudnya?

Yang paling berbahaya adalah kehadiran pelepasan berdarah di mana-mana tempoh kehamilan. Kehadiran pelepasan berdarah pada peringkat awal kehamilan mengatakan sama ada seorang wanita mempunyai kebarangkalian yang tinggi untuk menggugurkan, atau dia sudah terganggu, dan janin dengan cangkang keluar.

Pada kehamilan lewat, pendarahan dari alat kelamin menunjukkan kecacatan plasenta. Gejala ini adalah sebab untuk segera menghubungi doktor, jika tidak ibu dan janin mungkin mati akibat pendarahan.
Pelepasan berwarna merah jambu selama kehamilan dapat dilihat dengan kehamilan beku, endometriosis rahim, serta dengan perkembangan kehamilan ektopik (tubal).

Moody menunaikan kuning-merah jambu dalam kehamilan dengan bau yang tidak menyenangkan boleh bercakap tentang kehadiran keradangan organ-organ kemaluan. Jika anda tidak menghubungi doktor dengan segera untuk mendapatkan bantuan, warna pelepasan mungkin bertukar menjadi hijau. Pelepasan seperti ini boleh disertai oleh demam tinggi, kelemahan, rasa sakit, sakit lumbar dan hilang selera makan. Dalam kes ini, wanita perlu mengambil terapi antibakteria, dan mungkin juga mengalirkan peruntukan untuk analisis, untuk mengenal pasti patogen yang menyebabkan proses keradangan sedemikian.

Pelepasan putih merah jambu semasa kehamilan boleh dilihat dengan sariawan, yang mempunyai kecenderungan untuk memburukkan lagi semasa kehamilan bayi. pelepasan merah jambu putih semasa mengandungPenggunaan lilin antikulat, yang akan diresepkan oleh doktor kepada wanita, akan membantu menghilangkan rembesan dan gatal-gatal yang diiringi oleh mereka.

Oleh itu, seorang wanita perlu memantau rembesannya, terutama jika dia mengharapkan bayi. Pelepasan warna merah muda semasa kehamilan sering merupakan variasi norma dan tidak harus mengecewakan ibu mengandung jika mereka: tidak banyak atau berpanjangan. Jika wanita prihatin mengenai sifat pelepasannya, lebih baik untuk menjadi selamat dan tanya doktor jika tidak baik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 + = 71