Posted on

hari guruPercutian profesional di dunia guru telah lama menjadi cuti persekolahan yang paling disukai dan popular. Kanak-kanak menghabiskan banyak masa di sekolah. Oleh itu, dalam kehidupan setiap anak, guru adalah orang yang sangat penting dan penting.

Dengan pendekatan Hari Guru kepada anak-anak dan ibu bapanya, timbul pertanyaan: apa yang harus saya berikan kepada guru? Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada guru atas usaha dan keprihatinannya terhadap anak-anak.

Penyelesaian yang paling mudah adalah pergi ke kedai terdekat dan membeli bunga, gula-gula atau alat tulis. Dan anda boleh menghampiri isu ini secara kreatif dan gembira, sila guru kegemaran anda.

Hadiah itu sendiri – penyelesaian yang indah untuk percutian yang akan datang. Di antara pelbagai kraf untuk Hari Guru, yang paling mudah dan berkesan adalah poskad.

Di samping itu, hadiah yang dibuat oleh tangan pelajar sentiasa mempunyai kepentingan khas untuk guru. Lagipun, hadiah semacam ini sentiasa individu dan unik dan menanggung kehangatan dan kasih sayang dari tangan yang menjadikannya.

Bagaimana untuk membuat kad untuk Hari Guru?

Sebelum anda mula bekerja, perlu membuat keputusan mengenai apa yang harus dilakukan poskad. Dalam teknik pelaksanaan dan dari apa bahan yang dilaksanakannya? Untuk seorang guru atau semua? Bergantung kepada ini, terus mengembangkan strategi untuk kerja yang akan datang.

Lebih baik jika ibu bapa tercinta mengambil bahagian aktif dalam proses membuat poskad. Kerja sama akan memberikan banyak pendekatan kreatif dan emosi positif.

Terdapat banyak pilihan untuk membuat poskad. Segala-galanya bergantung pada usia kanak-kanak dan hasil yang diinginkan. Poskad boleh dengan elemen-elemen permohonan, gambar atau teknik quilling atau scrapbooking. Bahan-bahan untuk poskad digunakan sangat berbeza. Ini boleh menjadi kadbod, kertas berwarna atau beralun, bahan semula jadi, tali, manik, rhinestones, butang, dan sebagainya.

Semuanya bergantung kepada imaginasi anda. Untuk membantu dia bangun, kami memberi perhatian kepada beberapa penyelesaian.

Idea untuk poskad pada Hari Guru

 1. Poskad dengan sejambak di dalam

  Untuk kerja, anda memerlukan kertas reka bentuk, kertas warna, gunting dan gam. Pertama anda perlu memotong bunga, meletakkannya dalam bentuk tertentu. Kemudian mereka terpaku di dalam poskad. Kraftangan sudah siap!

  kad pos hari guru dengan tangan sendiri 1
 2. Kad ucapan dengan bunga

  Menggunakan kadbod pereka, serbet kertas, bunga buatan dan rhinestones, anda boleh mendapatkan kad pos lembut yang indah.

  kad pos hari guru dengan tangan sendiri 2 kad pos hari guru dengan tangan sendiri 3 kad pos hari guru dengan tangan sendiri 4

  Inilah yang sepatutnya berlaku pada akhirnya

  kad pos hari guru dengan tangan sendiri 5
 3. Kad ucapan dengan sejambak bunga

  Bahan: kadbod, serbet kertas, manik dan kertas berwarna. Dengan bantuan tindakan mudah, sejambak terbentuk. Kemudian isi dengan bunga potong dan batang.

  kad pos hari guru dengan tangan sendiri 6 kad pos hari guru dengan tangan sendiri 7 Hari Guru 8
  kad pos hari guru dengan tangan sendiri 9 Hari Guru 10 poskad hari guru dengan tangan sendiri 11

  Berikut adalah sejambak yang anda akan dapat

  Hari Guru 12

Kad-kad bayi untuk Hari Guru adalah hadiah indah yang tidak akan disedari oleh guru anda. Di samping itu, semasa kerja, kanak-kanak akan menerima banyak kemahiran yang berguna, menunjukkan aktiviti kreatifnya dan mendapatkan tuduhan emosi positif!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 + = 55