Posted on

sensasi sebelum dilahirkan

Harapan jangkitan kelahiran pada bulan-bulan terakhir kehamilan adalah pengalaman utama ibu masa depan. Terutama jika dia merancang untuk melahirkan secara semula jadi. Bersedia berada pada bila-bila masa, kerana kelahiran boleh bermula walaupun di tengah malam. Persoalan yang paling penting yang ibu hamil bertanya kepada dirinya sendiri dan orang lain tentang dirinya adalah apa jenis sensasi sebelum melahirkan akan memberitahunya bahawa tidak lama lagi dia akan bertemu dengan bayi.

Apa yang anda rasa sebelum melahirkan?

Sensasi kelahiran, yang akan bermula, boleh menjadi sangat berbeza. Beberapa minggu sebelum kelahiran, wanita itu mungkin mula "naluri bersarang." Dia akan beberapa kali sehari untuk mengasingkan mas kahwin untuk bayi, untuk memeriksa sama ada beg sudah siap dan untuk membersihkan lantai sudah bersih. Sesetengah wanita mula meminta suami untuk memulakan pembaikan hanya beberapa hari sebelum kelahiran.

Di samping itu, seorang wanita boleh mencari kesendirian, menjadi tidak tahir, dan ini dapat difahami, keseronokan bersama dengan hormon-hormon moral mempersiapkannya untuk melahirkan anak. Tetapi sebelum melahirkan, sensasi fizikal baru datang ke barisan hadapan. Mereka boleh menjadi sangat berbeza dan bergantung kepada keadaan kesihatan ibu, dan pada masa kehamilan dan ciri-ciri tubuhnya.

Sakit belakang sebelum bersalin

Pertarungan sebenar dirasakan oleh gelombang, dan mereka tidak hanya melepasi seluruh perut, tetapi juga di pinggang. Ia adalah sakit sebelum kelahiran di pinggang yang ciri-ciri pelopor, dan mereka membawa ibu yang paling cemas ke masa depan. Juga, sakit belakang yang rendah dikaitkan dengan beban yang semakin meningkat di belakang. Mereka boleh mula sudah beberapa minggu sebelum kelahiran.

Sakit di perut sebelum penghantaran

Tidak lama sebelum melahirkan anak kepala turun ke dalam pelvis, yang boleh menyebabkan sakit mendadak di abdomen bawah. Juga, jika seorang wanita merasakan kontraksi pendahuluan, mereka juga boleh mengalami sakit di perut bawah. Kesakitan di perineum sebelum bersalin juga berlaku kerana hakikat bahawa bayi sudah berada di pintu masuk ke kanal lahir. Sensasi ini berlaku beberapa hari sebelum kelahiran.

Perasaan pada malam hari bersalin

Sensasi hari sebelum kelahiran

Yang paling luar biasa dan kuat boleh menjadi sensasi pada malam kelahiran. Suatu hari sebelum melahirkan dapat hilang selera makan, seorang wanita boleh menjadi gelisah, boleh memulakan insomnia. Mungkin terdapat pelepasan berdarah kecil (gabus hilang), cirit-birit bermula dan loya muncul. Pertarungan palsu boleh menjadi lebih peribadi dan berpanjangan. Sebaik sahaja frekuensi mereka dikurangkan kepada 10 minit, dan tempohnya akan meningkat kepada 60 saat, anda perlu pergi ke hospital. Sudah tentu, jika air tidak pernah dikeringkan sebelum ini (dalam kes ini, perlu pergi ke hospital dengan segera selepas airnya terputus atau permulaan kebocorannya).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − 76 =