Posted on

serbuk bayi

Dalam keluarga anda, sukacita – seorang anak dilahirkan. Kini tiba masanya untuk menjaga cara membeli kulit bayi, tempat yang penting di antaranya serbuk bayi. Bagi bayi baru lahir, lebih baik digunakan selepas mandi bukan serbuk, tetapi krim. Bermula dari bulan kedua, serbuk bayi – bahan serbuk warna putih atau kelabu putih, sangat lembut dan sedikit zhirnovate ke sentuhan – agak sesuai.

Kenapa saya perlukan serbuk bayi?

Serbuk menyejukkan kulit kanak-kanak, mengeringkannya, menggalakkan penyembuhan keradangan. Serbuk menyerap peluh, menyerap kelebihan dan meningkatkan penyejatan kulit. Satu lagi ditambah apabila menggunakan serbuk dari ruam lampin – ia mengurangkan gatal-gatal bayi, dengan itu menenangkannya. Sekiranya kanak-kanak panas, maka kulitnya yang halus mungkin berpeluh. Untuk tujuan pencegahan dalam kes ini, gunakan serbuk bayi untuk lipatan kulit pada badan kanak-kanak. Selalunya ketika menggunakan lampin muncul ruam kemerahan – dermatitis lampin. Dalam kes ini, serbuk juga berjaya digunakan untuk melegakan keradangan pada kulit di bawah popok.

Bagaimana untuk memilih serbuk bayi?

Apabila membeli serbuk, anda perlu memberi perhatian kepada arahan: adakah terdapat kesilapan dalam kata-kata, ada petunjuk pengeluar, ada kehidupan rak barang. Sekiranya tanda-tanda tersebut tidak hadir, kemungkinan besar, anda mempunyai palsu, yang tidak boleh dibeli. Serbuk kanak-kanak harus terdiri sepenuhnya daripada bahan mentah semulajadi, konsisten seragam, tanpa benjolan, tanpa bau pedas, yang boleh menyebabkan alahan pada bayi. Jika singkatan ditunjukkan pada pakej dengan serbuk bayi, sebagai contoh: CDC, DHP, maka ia mengandungi bahan yang sangat berbahaya untuk orang dewasa dan kanak-kanak, phthalates. Bahan kimia ini beberapa pengeluar yang tidak bertanggungjawab menambah kepada komposisi serbuk. Sekiranya anda menghargai kesihatan anak anda, maka lebih baik untuk tidak membeli produk tersebut.

Cara menggunakan serbuk bayi?

Mengubati serbuk dari ruam lampin memerlukan semua lipatan kulit – popliteal, axillary, serviks, belakang-gigitan. Gunakan serbuk bayi sekurang-kurangnya dua kali sehari – selepas mandi tandas pagi dan petang, dan jika perlu dan lebih kerap. Sapukan serbuk ke kulit bayi dengan teliti. Jangan tuangkan serbuk terus ke badan kanak-kanak itu. Awalnya adalah perlu untuk meletakkannya pada jari anda atau pada kapas dan mengedarkannya dengan pergerakan debu cahaya melalui lipatan kulit anak. Ia tidak disyorkan untuk menggunakan serbuk untuk lampin yang sangat banyak, kerana ia boleh menyumbat lapisan lampin berliang dan dengan itu mengganggu penyerapan mereka. Ia dilarang untuk menggunakan kedua-dua krim dan serbuk pada masa yang sama, kerana ia mempunyai kesan yang bertentangan. Dalam soal menggunakan serbuk bayi atau krim untuk lampin, terdapat satu peraturan: jika perlu untuk mengeringkan kulit, kami menggunakan serbuk, jika perlu, kita harus melembapkan krim tersebut.

Komposisi serbuk

Serbuk untuk bayi dicipta berasaskan mineral, kadang-kadang dengan penambahan tepung. Untuk hygroscopicity yang lebih besar, ia memperkenalkan jagung, beras atau kanji kentang. Dan jika serbuk bayi dengan zink, ia juga mempunyai kesan penyembuhan luka. Kadang-kadang dalam komposisi serbuk diperkenalkan ekstrak herba perubatan – lavender, chamomile dan lain-lain. Oleh itu, serbuk untuk bayiia amat baik pada waktu malam.

Serbuk kanak-kanak boleh terdiri daripada dua jenis:

  • serbuk – ia mengeluarkan kelembapan berlebihan dari kulit bayi dan mengurangkan geseran antara kulit dan lampin, kadang-kadang dengan kesan penyejukan;
  • talc cecair – produk yang sangat lembut yang, selepas permohonan ke kulit berubah menjadi serbuk dan menyerap kelembapan dengan baik, tanpa membentuk benjolan pada kulit.

Sekiranya anda memperhatikan bayi anda dan hanya menggunakan produk penjagaan yang berkualiti, maka anak anda semestinya akan menjadi kuat dan sihat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 10 = 20