Posted on

slider bayi

Nenek dan ibu kami masih percaya bahawa untuk menyediakan almari pakaian untuk seorang lelaki yang belum dilahirkan - pertanda buruk. Tetapi ibu-ibu masa depan yang moden sudah pada bulan-bulan terakhir mengandung cuba sedini mungkin untuk bertemu dengan bayi. Jika bapa prihatin untuk mencari dan membeli katil, mandi, kereta bayi, maka seorang wanita hamil tidak boleh melepaskan lulus oleh jabatan dengan perkara anak-anak. Akhirnya, apabila bayi dilahirkan, tidak akan ada masa lagi untuk membeli, dan Papa, dan terutamanya nenek, tidak mungkin dapat mengambil perkara seperti yang Mom suka. Oleh itu, dengan prasangka dan ke hadapan untuk yang pertama dalam slider kehidupan kanak-kanak!

Perkara pertama yang dikaitkan dengan almari pakaian lelaki baru itu ialah slider untuk bayi baru lahir dan lampin. Tetapi ucapan dalam bahan hari ini kita akan pergi tentang slider.

Kepada ibu muda dengan nota

Seorang wanita yang mengharapkan bayi, dan terutama anak pertama, bimbang dengan banyak soalan. Adakah anda memerlukan perkara-perkara ini sama sekali kepada kanak-kanak, apabila anda boleh meletakkan slider pada bayi, kualiti kain, saiz, kuantiti - ini hanya sebahagian daripada mereka.

Oleh itu, saiz slider anda akan memerlukan bayi baru lahir. Di sini semuanya sangat mudah: saiz slider biasanya ditentukan oleh pertumbuhan bayi yang baru lahir. Oleh itu, jika bayi dilahirkan dengan ketinggian, sebagai contoh, 55 sentimeter, maka slider akan menjadi 56 saiz. Dengan cara ini, grid saiz dalam kebanyakan kes bermula dengan saiz 50. Langkah untuk tiga dimensi pertama ialah 2 sentimeter (52, 54, 56), dan seterusnya - 6 sentimeter (62, 68, 74). Ibu-ibu moden lebih suka tidur pada waktu malam, dan tidak berurusan dengan pemulihan lampin dan perubahan pakaian kepada bayi yang baru lahir, dan oleh itu mereka dipenuhi dengan lampin pakai buang. Oleh itu, sebelum menentukan saiz slider, perhatikan bahawa lampin tidak harus ditekan terhadap kulit dengan rapat.

Untuk memahami berapa banyak gelongsor keperluan bayi yang baru lahir, sudah cukup untuk mengenali jadual pertumbuhan mereka. Oleh itu, hanya untuk bulan pertama bayi tumbuh secara purata sebanyak 3 sentimeter, iaitu, saiz minimum. Trend ini berterusan sehingga bulan kelima hidupnya. Jika anda tidak merancang untuk menggunakan lampin, maka secara purata anda akan memerlukan sehingga 15 slider setiap hari. Sudah tentu, mereka mesti dibasuh, iaitu saham harus sekurang-kurangnya dua hari - kira-kira tiga dozen. Lampin pakai buang akan mengurangkan jumlah ini kepada sedozen.

Pelbagai pilihan

Jawab persoalan slider mana yang lebih baik, hampir mustahil. Sesetengah ibu percaya bahawa slider tinggi dengan tali atau butang pada bahu lebih mudah - punggung hangat, blaus / sweatshirt tidak rumpun. Lain-lain yang pasti bahawa slider dengan payudara menghalang kanak-kanak daripada bergerak dengan bebas. Dan yang lain belum memutuskan apa yang harus dipilih untuk bayi - lampin atau slider, kerana mitos yang tanpa merajut kaki akan bengkok, masih wujud. Atas sebab-sebab ini, ia sepatutnya membeli sepasang slider jenis yang berbeza, dan pilihan itu berdasarkan keutamaan anda sendiri.

Penjagaan slider slider payudara

Kami akan ambil perhatian sekaligus - ia perlu untuk menghapus slider kanak-kanak sangat kerap. Penjimatan pada kualiti mereka tidak berbaloi, kerana selepas mencuci beberapa slider sub-kualiti kelihatan seperti kain yang pudar. Kapas, flanel, slider flannelette boleh dibasuh dalam air pada sebarang suhu, tetapi sejuk, saling kunci dan kaki - pada 30-40 darjah. Serbuk pembasuhan harus menjadi kebudak-budakan ("Eared Nanny", "Theo Bebe"), dan slider terry perlu dibasuh dengan bilas supaya mereka tidak kehilangan kelembutan. Kadang-kadang pada perkara kanak-kanak, terutama yang ringan, terdapat apa yang dipanggil kotoran yang tidak dapat ditanggalkan tanpa serbuk yang dapat ditangani. Nenek kami tahu bagaimana untuk mencuci slider dengan kesan sedemikian. Ia cukup untuk membersihkannya dengan sabun cuci dan bungkusnya dalam beg selofan selama sehari. Kemudian cukup pasang slider ke mesin basuh, dan mereka sekali lagi akan membuat anda berasa bersih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =