Posted on

Stoking mampatan untuk penghantaranTidak semua wanita hamil tahu bahawa untuk memudahkan keadaan kaki semasa menjalankan kanak-kanak, dan juga untuk mencegah pembentukan gumpalan darah semasa melahirkan anak, anda perlu menggunakan stoking mampatan. Mari kita fikirkan apa yang mereka, yang mereka dilepaskan, dan kesan produk-produk ajaib ini.

Stoking mampatan - petunjuk untuk digunakan

Sekiranya semasa mengandung bayi anda merasa keletihan di kaki anda, terdapat tanda-tanda asterisk vaskular pada kulit anda, atau urat mula muncul, maka inilah sebabnya untuk menghubungi ahli phlebologist. Dia akan melantik memakai stoking itu dan memilih tahap mampatan yang sesuai, iaitu empat. Hasil yang baik memakai aksesori ini juga memberi kesan kepada mereka yang mempunyai sawan atau bengkak, yang biasa terjadi semasa kehamilan.

Untuk kelahiran juga, anda akan memerlukan stoking mampatan, jika ada tanda-tanda semasa kehamilan atau anda mempunyai varises atau thrombophlebitis. Terutama seseorang perlu memberi perhatian kepada kesihatan seseorang bagi mereka yang mengalami peningkatan berat badan, penyakit jantung dan vaskular, diabetes, gangguan pendarahan dan usia selepas 40 tahun.

Tidak semua doktor, malangnya, memberi amaran kepada wanita yang berpengalaman masa depan tentang bahaya yang boleh menjerat salur darah semasa melahirkan anak. Peningkatan tekanan intra-perut menyebabkan stagnasi darah di bahagian bawah badan dan meningkatkan risiko trombosis. Ia perlu memilih stoking mampatan, dan bukan golf di hospital. Dalam stoking, tekanan di paha adalah minimum, dan maksimum adalah pada shin.
Jangan fikir perkara sedemikian - ini sisa yang tidak perlu, kerana mereka tidak murah. Selepas kelahiran, stoking mampatan juga berguna, terutamanya pada musim sejuk, mereka adalah profilaksis yang sangat baik dalam urat varikos. Hanya apabila membeli harus dipilih yang dibuat dari bahan semula jadi, dan bukan sintetik.

Mengapa memampatkan stoking untuk pembedahan caesar?

Seperti mana-mana operasi cavitary, kelahiran seorang kanak-kanak oleh bahagian caesarea juga merupakan beban yang besar pada saluran darah dan boleh mencetuskan pembentukan trombi atau, dengan penyakit yang ada, pergerakan mereka di sepanjang saluran darah hingga penyumbatan arteri.

Ubah pembesaran semasa pembedahan dan kedudukan melintang yang mendatar tubuh boleh menyebabkan tromboembolisme. Satu faktor penting adalah pengenalan anestesia, komponen konstituen yang mempunyai kesan negatif terhadap keseluruhan sistem vaskular organisme bersalin.

Oleh itu, stoking mampatan untuk bahagian caesarea adalah wajib. Walaupun di beberapa hospital bersalin mereka mengamalkan pembalut kaki dengan pembalut elastik. Jika seseorang yang berpengalaman melakukan ini, anda tidak boleh takut untuk kesihatan anda, tetapi stoking masih menjadi pilihan terbaik.
Stoking mampatan selepas bahagian caesar.

Selepas bayi itu muncul dalam cahaya doktor beberapa hari lagi tidak disyorkan untuk melepaskan stoking mampatan yang dipakai untuk cesarean. Lagipun, masih ada ubat-ubatan dalam darah yang digunakan untuk anestesia, dan, dengan itu, kesan pembesaran mereka pada vena dan vesel terus berlanjut. Stoking mampatan

Di samping itu, selama sekurang-kurangnya dua hari selepas operasi, ibu tidak bangun, yang bermaksud bahawa kaki memerlukan sokongan tambahan untuk peredaran darah yang betul. Sebagai peraturan, stoking 3-5 hari boleh dikeluarkan.

Di mana untuk membeli stoking mampatan dan bagaimana untuk memilih?

Sekiranya wanita hamil membeli stok tanpa pelantikan doktor, maka untuk nasihat mengenai pilihan yang tepat, anda perlu berunding dengan perunding di kedai khusus. Di dalam farmasi, sebagai peraturan, tidak mempunyai maklumat yang mencukupi tentang produk sedemikian. Sebelum anda membeli, anda memerlukan pita sentimeter untuk mengukur buku lali, shin dan paha. Berdasarkan pengukuran ini, anda boleh memilih stok saiz yang betul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 65 = 73