Posted on

jatuh di hidung untuk kanak-kanak dari 0Rawatan diri bayi baru lahir adalah tanggungjawab yang sangat besar. Perlu sentiasa diingat bahawa bayi-bayi pada zaman ini mempunyai selesema biasa, seperti penyakit lain, mereka berkembang lebih cepat daripada orang dewasa. Rawatan perlu dimulakan segera apabila gejala pertama muncul, untuk mengelakkan komplikasi. Di samping itu, hasilnya bergantung kepada ubat-ubatan yang terpilih. Sekiranya anda tidak dapat melawat doktor, dan carapace mengalami hidung berair, jatuh ke hidung untuk kanak-kanak dari 0 – inilah yang anda boleh cuba meringankan keadaannya.

Senarai ubat untuk bayi baru lahir

Sebelum menggunakan sebarang ubat, sinus hidung kanak-kanak mesti dibersihkan. Untuk melakukan ini, gunakan sedikit jarum suntikan atau aspirator kanak-kanak. Dengan pertolongannya, dengan hati-hati cengkeraman ditarik keluar dari muncung, seli melepaskan setiap laluan hidung dari mereka. Selepas itu, titisan digunakan di hidung, yang boleh digunakan dari kelahiran bayi.

 1. Nazivin adalah untuk kanak-kanak.

  Tetes (0.01%). Kroham ubat ini ditetapkan mengikut skema berikut: satu titisan dadah disuntik ke dalam setiap lubang hidung dengan rehat sekurang-kurangnya 12 jam. Di samping itu, penyelesaian dengan Nazivin boleh diberikan kepada bayi yang baru lahir. Untuk melakukan ini, 1 ml ubat dicairkan dalam jumlah yang sama air sulingan dan ditanamkan dalam skim standard. Dadah tidak boleh digunakan selama lebih daripada lima hari berturut-turut.

 2. Otrivin Baby.

  Turun (0.05%). Titik hidung bayi ini boleh digunakan dari kelahiran bayi. Mereka ditawarkan kepada bayi 2 kali sehari (setiap 12 jam) 1 drop dalam setiap laluan hidung. Ubat tanpa rehat tidak boleh digunakan selama lebih dari 7 hari.

 3. Adrianol.

  Turunkan kanak-kanak (0.5 mg phenylephrine dan tramazolin). Ubat ini boleh diberikan kepada bayi. Ia dicerna satu titisan ke dalam setiap saluran hidung, setengah jam sebelum makan. Walau bagaimanapun, adalah wajar mempertimbangkan fakta bahawa ubat itu boleh digunakan tidak lebih awal daripada 6 jam selepas permohonan seterusnya, iaitu. tidak lebih daripada empat kali sehari. Rata-rata, rawatan adalah pada urutan 10 hari, tetapi boleh diteruskan. Ubat tidak disyorkan untuk digunakan selama lebih dari 20 hari.

 4. Vibrocil.

  Turun untuk kanak-kanak. Arahan kepada ubat menunjukkan bahawa untuk rawatan bayi yang baru lahir, ubat itu harus digunakan dengan berhati-hati. Skim mengambil ubat yang digunakan untuk bayi adalah seperti berikut: satu titisan pada setiap lubang hidung 4 kali sehari. Vibrozil tidak boleh digunakan secara berterusan selama lebih dari seminggu.

 5. Grippostad Rino.

  Turun (0.05%). Ini jatuh di hidung boleh digunakan untuk kedua-dua kanak-kanak dari kelahiran, dan untuk kanak-kanak yang lebih tua. Dalam bayi baru lahir, ubat ini digunakan 3 kali sehari dengan penurunan setiap lubang hidung. Ubat ini tidak disyorkan untuk lebih daripada 5 hari berturut-turut.

Pencegahan ubat berdasarkan air

Sebagai tambahan kepada ubat-ubatan, serbuk adalah disyorkan untuk menanamkan dana yang membersihkan muncung dari kerak kering mukus, mengembalikan operasi normal nasal hidung lendir, keluarkan kekeringan, dll. Untuk tujuan tersebut, ahli pediatrik mengesyorkan penggunaan pelbagai persediaan berair dengan penambahan unsur surih atau garam.

 1. Turun Aqua Maris.

  Ubat ini adalah penyelesaian air laut steril. Ia menghidratkan hidung dengan sempurna dan disyorkan untuk kanak-kanak yang hidup dalam kawasan yang tidak memuaskan secara ekologi. Bayi Aqua Maris ditanam 4 kali sehari untuk 4 titik dalam setiap saluran hidung.

 2. Bayi Aqualor. titisan hidung

  Penyelesaian. Ini jatuh di hidung boleh digunakan dari 0 bulan ke atas. Ubat ini telah membuktikan dirinya sebagai satu cara untuk membersihkan dan melembapkan membran mukus hidung. Ejen itu dicerna dalam sinus hidung 4 kali sehari untuk dua titik.

Untuk merumuskan, saya ingin perhatikan bahawa manifestasi kesejukan pada kanak-kanak boleh berlaku bukan sahaja disebabkan oleh hipotermia, tetapi juga sebagai akibat daripada penghadaman alergen. Oleh itu, jika dalam rawatan selesema biasa dengan titisan yang disyorkan untuk selesema, mereka tidak membantu, maka ia patut memikirkan hakikat bahawa ia boleh menjadi alergi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2