Posted on

ujian kehamilan semasa haidSelalunya, kanak-kanak perempuan, sambil merenung sama ada mengandung atau tidak, menjalankan ujian kehamilan semasa pelepasan bulanan semasa. Mari kita pertimbangkan keadaan yang diberikan dan kita akan mengetahui: bermaklumat dan sama ada kaedah diagnostik seperti itu dibenarkan pada masa ini?

Adakah ujian kehamilan akan muncul sebelum permulaan penangguhan?

Seperti yang anda ketahui, alat diagnostik ini didasarkan pada penubuhan tahap hCG dalam badan dalam wanita hamil, sebahagiannya diekskresikan dalam air kencing dari badan. Hormon ini mula dihasilkan selepas persenyawaan, dan setiap 2 hari kepekatannya meningkat dua kali ganda.

Mengambil kira fakta ini, ujian kehamilan yang dilakukan secara bulanan, secara teorinya dapat menunjukkan hasilnya. Walau bagaimanapun, untuk ini, seorang wanita perlu menggunakan ujian jet ultrasensitif. Mereka yang mempunyai ambang yang lebih rendah untuk menentukan kepekatan hCG dalam air kencing adalah yang paling besar. Dalam kes ini, dia boleh menunjuk kehamilan selama 3-4 hari aliran haid.

Mari ingatkan, bahawa bulanan pada kehamilan yang datang dalam norma tidak dipatuhi. Walau bagaimanapun, fenomena sedemikian masih mungkin, kerana masa yang salah, ovulasi lewat, satu pelanggaran fungsi sistem hormon.

Adakah hakikat bulanan menjejaskan keputusan ujian?

Sebagai peraturan, hakikat bahawa seorang wanita menjalankan penyelidikan secara langsung semasa haid, tidak menjejaskan keputusan dalam apa jua cara. Walau bagaimanapun, pada masa yang sama, perlu diingatkan bahawa ada konsep sedemikian sebagai hasil negatif palsu dan palsu. Itulah sebabnya doktor mengesyorkan untuk melakukan kajian kedua selepas haid selesai.

Perlu diingat bahawa beberapa faktor mempengaruhi kebolehpercayaan hasilnya: disyorkan untuk menjalankan ujian secara langsung pada waktu pagi, sementara 2 jam sebelum ia tidak bernilai menggunakan banyak cecair. Jika tidak, konsentrasi hCG mungkin berkurangan, dan ujian kehamilan akan menjadi negatif negatif.

Untuk menentukan secara tepat kehamilan sudah dalam tempoh haid, seorang gadis boleh menderma darah ke tahap hCG. Kaedah ini adalah yang paling boleh dipercayai, ia membolehkan untuk membuktikan fakta kehamilan secara praktikal pada 4-5 hari selepas konsepsi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =