Posted on

Kemalangan Paul Walker

Bagi kebanyakan peminat pawagam moden, pelakon Hollywood, Paul Walker kekal tidak diketahui sehingga pada tahun 2001 bahagian pertama filem Forsage tindakan jenayah muncul di skrin. Dan walaupun sebelum pelakon ini membintangi sembilan filem, penonton menyukainya kerana peranan Brian O’Conner. Pada tahun 2003, 2006, 2009, 2011, 2013, terdapat sekuel filem, yang menonjolkan kemuliaan pelakon Hollywood muda, dan bahagian ketujuh “Fast and Furious” adalah yang terakhir bukan hanya dalam kariernya, tetapi juga dalam hidupnya. Pada tahun 2013, apabila terdapat kerja-kerja menembak filem itu, terdapat satu kemalangan dahsyat di mana Paul Walker terbunuh. Dalam kereta sukan merah Porsche Carrera GT, bersama dengan pelakonnya ialah rakannya, Rodas Roger, bekas pelumba. Kehidupannya juga berakhir pada 30 November 2013 …

Paul Walker Pelakon Paul Walker The Conqueror of Hearts Paul Walker

Punca kemalangan

Beberapa minit selepas kejadian itu, diketahui bagaimana kemalangan itu berlaku, kerana pada malam itu Paul Walker menghadiri acara kebajikan untuk mengumpul dana untuk mangsa taufan penduduk Filipina. Dari kelab, mereka berjaya memandu dengan rakan hanya beberapa puluhan kilometer. Mempercepatkan, Rodas Roger gagal menguruskan kereta sukan dan, setelah ditarik ke bahu, jatuh ke dalam tiang lampu. Selepas beberapa saat, keradangan berlaku. Api itu menyelubungi kereta yang rusak, jadi tidak ada peluang bagi pemandu dan penumpangnya untuk menyelamatkannya. Pelarian secara rawak tidak dapat membantu mereka. Hanya beberapa minit kemudian, anggota bomba dan polis tiba di tempat kejadian, diikuti rakan-rakan terkejut Paul Walker.

Sebelum kemalangan, Paul Walker dan pemandu kereta berada di sebuah parti amal, jadi tidak menghairankan bahawa ramai yang mengesyaki mereka menggunakan alkohol atau dadah. Walau bagaimanapun, dalam beberapa hari kepakaran ahli membuktikan bahawa kedua-dua pelakon itu benar-benar sedar. Sebab kemalangan yang membawa nyawa Paul Walker dan Rodas Roger, adalah cetek. Hakikatnya ialah tanda tertinggi kelajuan, dibenarkan di lebuh raya pinggir bandar di Santa Clarita, adalah 72 kilometer sejam. Pakar juga mendapati bahawa kereta sukan Porsche Carrera GT bergerak pada kelajuan 130 hingga 150 kilometer sejam.

Kemalangan di mana Paul Walker meninggal menyebabkan ramai mempersoalkan fakta bahawa kereta yang dikeluarkan oleh Porsche selamat. Jika anda percaya keputusan ujian kemalangan, pemandu mesti bertahan dan dalam perlanggaran pada kelajuan yang lebih tinggi, kerana tali pinggang keledar diikat, dan bantal bekerja serta-merta. Adalah semulajadi bahawa wakil Porsche menyertai siasatan. Walaupun kerosakan teruk kereta akibat perlanggaran dengan jawatan dan kesan kebakaran dan haba yang kemudiannya, mereka dapat mengetahui bahawa komponen utama kenderaan pada masa kemalangan itu adalah dalam keadaan baik. Satu-satunya nuansa adalah tayar, yang dikendalikan selama sembilan tahun dan bukan dua atau tiga. Bagaimanapun, ini tidak boleh menyebabkan kehilangan kawalan dan kemalangan. Pakar juga berjaya membuktikan bahawa salah seorang pemilik kereta (Roger atau seseorang dari sebelumnya) memuktamadkan sistem ekzos, yang membolehkan meningkatkan kelajuan maksimum yang dibenarkan.

Adakah Walker masih hidup?

Dua tahun selepas kemalangan itu, di mana Paul Walker meninggal, butiran kejadian terus muncul. Dan lebih lagi! Bilangan orang yang tidak percaya pada kematiannya semakin meningkat. Peminat pelakon dan orang yang acuh tak acuh terus mencari fakta yang membuatnya meragui kematiannya. Jadi, tidak rahsia lagi bahawa Walker adalah pelumba jalanan. Menurut satu versi, Roger sebenarnya memandu kereta merah Porsche Carrera GT pada hari itu, tetapi Paul pulang ke rumah dengan kereta birunya sendiri. Rakan-rakan memutuskan untuk berlumba, dan ia berlaku sehingga Paulus “memotong” Rodas. Untuk mengelakkan hukuman, pelakon itu dikatakan memulakan kematiannya.

Versi kedua dihubungkan dengan hakikat bahawa tempat kemalangan Paul Walker menjadi objek perhatian berpuluh-puluh kamera, tetapi bilangan yang dibakar merah Porsche Carrera GT berbeza dari bilangan kereta yang meninggalkan acara amal. Di samping itu, pengebumian diadakan dalam mod tertutup, dan tiada siapa yang melihat badan pelakon itu.

Foto terakhir Paul Walker Perjalanan terakhir Paul Walker Selepas perlanggaran dengan tiang, kereta terbakar
Kereta selepas api Tempat kematian Walker Selamat tinggal kepada pelakon di tapak kematian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 72