Posted on

Timothy Dalton

Hanya beberapa selebriti berjaya mengekalkan kehidupan peribadi mereka daripada gosip dan perbualan lain. Di antaranya adalah Timothy Dalton, yang biografi dan kehidupan peribadi adalah rahsia mungkin daripada orang ramai. Tetapi, walaupun semua percubaan pelakon itu ditutup di dunia, semua peminat berjaya membuka tabir misteri dan belajar sedikit tentang kekasih mereka yang tersayang dengan menindik mata hijau dan tersenyum menawan.

Biografi seorang aristokrat yang elegan

Timothy Peter Dalton dilahirkan pada 21 Mac 1946 di Wales, United Kingdom. Dan ini, mungkin, satu-satunya perkara yang tidak pernah disembunyikannya tentang dirinya sendiri. Pada usia 18 tahun, selepas meninggalkan sekolah, lelaki muda itu menjadi pelakon teater, sambil menguruskan untuk menggabungkan pengajiannya di Royal Academy of Dramatic Art. Dua tahun kemudian, dia membuat debutnya di televisyen, dan dua tahun kemudian, dia pertama kali membintangi filem itu.

Timothy Dalton berjaya membintangi banyak projek, tetapi kejayaan terbesar telah dibawa kepadanya oleh filem-filem seperti “Jane Eyre”, “Sparks dari mata” dan peranan James Bond, “Scarlet” dan “Lesen Pembunuhan.” Juga, pelakon itu mencuba dirinya dalam genre yang hebat. Walau bagaimanapun, filem “Flash Gordon” tidak pernah berubah menjadi saga ruang. Pasangan Timothy adalah Ornella Muti yang cantik, dengan siapa dia mengembangkan perasaan cinta yang ikhlas. Bintang filem dimainkan secara realistik sehingga penonton percaya.

Kehidupan peribadi pelakon Timothy Dalton

Ghairah, temperamental dan sentiasa gagah pada pelakon skrin, dalam kehidupannya adalah pertapa sebenar. Nama beliau tidak pernah ditonjolkan dalam tajuk utama akhbar, yang dia sangat gembira. Perlu dinyatakan bahawa oleh sifatnya, Dalton masih seorang sarjana muda. Mungkin itulah sebabnya hubungan stabil pertama dengan pelakon Vanessa Redgrave seolah-olah ideal. Wanita itu tidak menuntut perkahwinan darinya, dan mereka hidup bersama sebagai pasangan selama 15 tahun.

Selepas rehat dengan Vanessa, beberapa tahun kesunyian diikuti, sehingga pelayan Rusia dan seorang pelakon sambilan, model dan ahli muzik profesional bersebelahan dengan pelakon. Seterusnya, dia menjadi isteri pertama Timothy Dalton, Oksana Grigorieva. Seminggu sebelum kelahiran anak pertama mereka, pencinta diam-diam berkahwin. Pada tahun 1997, mereka mempunyai anak lelaki, Alexander. Pada masa itu, Dalton berusia 51 tahun.

Oleh kerana istrinya, Timothy Dalton mula belajar bahasa ibunya. Mungkin, ini adalah salah satu tanda kasih sayangnya terhadap isterinya. Tetapi kebahagiaan tidak selagi rumah filem itu mahu. Pada tahun 2007, pasangan itu bercerai. Seperti yang ternyata kemudian, kehidupan peribadi pelakon Timothy Dalton tidak begitu awan. Isterinya telah disabitkan dengan pengkhianatan dengan seorang hartawan Sweden, Peter Blomquist. Fakta yang mengejutkan adalah berita bahawa pertemuan dengan kekasihnya Oksana dibelanjakan di rumah mereka sendiri. Dengan cara itu, selepas perceraian itu, wanita itu mendapati penghiburan di tangan pelukis Hollywood yang lain, Mel Gibson.

Berita terkini mengenai kehidupan peribadi Timothy Dalton

Seperti yang anda ketahui, perceraian yang menyakitkan tidak menghalang pelakon daripada melihat anaknya yang tunggal, Alexander, yang sering dikasihinya. Sebagai peluang timbul, ayah yang peduli menghabiskan masa dengan anak sulungnya. Mereka sering memancing, melupakan segala-galanya di dunia. Lebih-lebih lagi, sudah tua, tetapi lelaki yang sama elegan mengekalkan hubungan yang hangat dengan bekas isterinya. Mengurus anaknya yang berusia 19 tahun, Timothy Dalton melupakan kehidupan pribadinya.

Melanjutkan kehidupan yang tenang, dia menghabiskan masa luangnya untuk hobi kegemarannya: memancing, membaca, opera dan jazz. Di samping itu, lebih banyak kanak-kanak Timothy Dalton tidak mempunyai rancangan untuk memulakannya. Seorang bangsawan yang gagah membuat keputusan untuk tetap bersalah terhadap sabda bujangnya.

Walaupun dia terus menyokong bekas isteri, dengan itu memperlihatkan wataknya yang kuat dan mulia.

Dimoty Dalton dan Ornella Muti Timothy Dalton dan Vanessa Redgrave pada masa mudanya Timothy Dalton dan Joan Wally
Timothy Dalton sebagai James Bond Timothy Dalton dan bekas isteri Oksana Grigorieva Timothy Dalton dan anak lelakinya yang masih muda
anak lelaki Timothy Dalton Alexander Timothy Dalton dan Oksana Grigorieva pada perlawanan anak lelaki biasa Timothy Dalton dengan rakan sekerja pada set

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 65 = 75