Posted on

biografi jim kerry

James Eugene Kerry adalah salah satu dari beberapa selebriti yang boleh membuat ketawa di seluruh dunia. Kerry berjuta-juta orang, Kerry dapat mengucapkan terima kasih kepada ekspresi wajah dan gerak isyaratnya, yang di Hollywood telah menjadi tanda dagangnya, dan untuk pelakonnya sendiri – kad pengunjung. Tetapi tidak kira betapa sedihnya kedengarannya, tetapi dalam kehidupan sebenar, nasib tidak selalu hadir dengan komedi dan momen-momen gembira.

Pelakon Jim Carrey – masa kanak-kanak dan permulaan kerjayanya

Biografi pelakon Jim Carrey bermula di bandar New Market, Kanada. Tarikh kelahiran pelakon – 17 Januari 1962. Dalam keluarga pelakon masa depan terdapat kesukaran kewangan, dan memandangkan hakikat bahawa selain daripada dia ibu bapa mempunyai tiga orang anak, tidak mudah bagi semua orang. Bapa James bekerja sebagai akauntan, dan gaji yang dia terima adalah tidak cukup untuk memberi makan kepada keluarga besar. Ibubapa Jim Carrey membeli pakaian kanak-kanak sangat jarang, dan anak bongsu mereka selalu memakai barang selepas penatua mereka. Itulah sebabnya kanak-kanak tidak dewasa, jika boleh, bekerja separuh masa selepas sekolah. Apabila masa sukar datang dan pencari nafkah kehilangan pekerjaannya, keluarga yang telah menukar tempat kediamannya, terpaksa menjual rumah itu dan berpindah ke van penghantaran.

Untuk membantu ibu bapa untuk menyokong keluarga, Jim bekerja selama lapan jam di pasar raya, dan di sekolah di sekolah dia tidur. Kemudian Kerry tidak berteman dengan sesiapa pun, kerana masalah anak-anak lain kelihatannya remeh dan kecil kepadanya. Malah, ia begitu, kerana ia mencapai titik di mana keluarganya tinggal di dalam sebuah khemah. Mungkin kerana hakikat bahawa dalam kehidupan, Jim mempunyai masa yang sukar, dia sentiasa dibezakan oleh tingkah laku buruknya dan pelbagai kecurangan. Keluarga Jim Carrey tidak dapat berbuat apa-apa, kerana dia hampir tidak menghadapi masalah kewangan, dan pendidikan anak-anak tidak lagi mencukupi masa dan tenaga.

Oleh kerana itu, budak lelaki itu dianggap tidak cukup anak yang sihat. Satu-satunya pekerjaan yang berfungsi sebagai kelonggaran dan hiburan untuk Jim adalah untuk membuat wajah, iaitu, untuk curl berhampiran cermin. Dia menyempurnakan kemahirannya selama berjam-jam. Kemudian lelaki muda itu tidak tahu bahawa ini akan mengubah nasibnya pada masa akan datang. Kesukaran hidup semua hanya menjadikannya lebih kuat dari segi rohani, moral dan fizikal.

Sudah 10 tahun budak itu masuk ke dalam pameran 80 parodi, selepas itu dia dilihat di Hollywood. Pada usia 15 tahun dia menjadi ahli komedi komedi. Pada mulanya dia dijemput untuk memainkan peranan sekunder dalam filem dan siri. Setelah menerima yuran pertamanya, Kerry berkata bahawa dia semestinya menjadi terkenal dan kaya. Pada awal tahun lapan puluhan, Jim memutuskan untuk mengambil langkah terdesak dan memindahkan keluarganya ke Los Angeles.

Memberi lebih banyak masa kepada keluarga dan ibu yang sakit, lelaki itu mula memberi pekerjaan yang kurang, kerana apa yang telah hilang selama dua tahun. Kemudian dia mengalami kemurungan yang teruk. Walau bagaimanapun, peranan kecil dalam filem itu dengan anggaran kecil di mana Jim memainkan detektif Ace Ventura, membawa beliau populariti dan pertumbuhan kerjaya di seluruh dunia. Dari masa ke masa, lelaki itu menjadi salah satu pelakon yang paling popular dan dicari di Amerika Utara. Jim Carrey terus menerima anugerah dan bayaran besar hari ini.

Kehidupan peribadi Jim Carrey

Lelaki itu adalah lelaki wanita Hollywood sebenar. Dia mengubah wanita seperti sarung tangan. Mengenai novelnya banyak bercakap, walaupun dia sudah berusia lebih dari 50 tahun. Isteri pertama pelakonnya ialah Melissa Womer dari mana dia mempunyai anak perempuan Jane Erin Kerry. Walau bagaimanapun, hubungan mereka tidak berjaya. Selepas itu, Kerry sahaja sangat jarang berlaku. Dia sentiasa diiringi oleh keindahan model penampilan.

Walaupun demikian, Jim Carrey menegaskan dan menunjukkan dengan ikhlas bahawa keluarganya dan anak-anaknya adalah yang paling penting, walaupun dia belum menemui pasangan jiwanya, tetapi sudah mempunyai cucu yang dilahirkan pada tahun 2010.

Jim Carrey pada masa mudanya Jim Carrey dalam peranan Ace Ventura Jim Carrey dalam filem Dumb and Dumber
Jim Carrey dalam filem Mask Bald Jim Carrey Jim Carrey berteriak
Jim Carrey dengan anak perempuannya Jim Carrey dengan cucunya Jim Carrey hari ini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 + = 30