Posted on

Biografi Lionel Messi

Pemain bola sepak Argentina Lionel Messi telah berulang kali diiktiraf sebagai pemain terbaik sepanjang zaman. Perlu diperhatikan bahawa sejak 2011 Messi adalah kapten pasukan kebangsaan Argentina. Seorang lelaki dari zaman kanak-kanak itu bermimpi untuk menjadi pemain bola sepak terkenal, tetapi nasib memutuskan untuk memberinya cara yang sukar untuk dimuliakan.

Lionel Messi - biografi pemain bola sepak

Kanak-kanak Lionel Messi telah diadakan di bandar kecil Rosario dalam sebuah keluarga besar. Di samping itu, ibu bapanya membesarkan kakak mereka Mary dan dua adik beradik, Matthias dan Rodrigo. Apabila Lionel Messi dilahirkan, dan ini adalah 24 Jun 1987, ibu bapa sangat gembira, walaupun mereka hidup agak buruk. Bapa Messi bekerja di sebuah kilang metalurgi, dan ibunya adalah sebahagian daripada kakitangan. Dalam masa lapangnya, ayah Lionel melatih pasukan bola sepak. Rupanya itulah sebabnya sudah di zaman kanak-kanaknya, Lionel Messi tahu bahawa ketika dia dewasa, dia pasti akan menjadi pemain bola sepak terkenal.

Budak mula bermain bola sepak pada usia 5 tahun. Anehnya, salah satu kelab bola sepak dipimpin oleh nenek, yang terutama terlibat dalam pendidikannya, kerana ibu bapanya selalu bekerja. Dia melihat kepadanya seorang pemain bola sepak yang hebat dan percaya bahawa dia sedang menunggu masa depan yang hebat. Bagi Lionel Messi, ini bukan sekadar hobi, tetapi perkara sebenar. Apabila budak lelaki berusia 8 tahun, dia menyertai FC Newells Old Boys. Sudah pada usia 10 tahun dia dan pasukannya memenangi Piala Persahabatan Peru. Ini adalah anugerah serius pertamanya, selepas itu memulakan kariernya.

Di sekolah, budak lelaki itu adalah seorang pelajar yang teladan, tetapi pada masa yang sama dia menumpukan perhatian kepada sukan. Kepada malapetaka saya ketika Messi berumur 11 tahun, dia didiagnosis dengan penyakit yang disebut kekurangan hormon pertumbuhan. Penyakit itu secara ketara menghalang pertumbuhannya, kerana apa yang dia kurang daripada rakan-rakannya. Keluarga Lionel Messi menghabiskan banyak wang untuk rawatan, jadi sesetengah kelab bola sepak yang berminat kepadanya, setelah mengetahui mengenai penyakit itu, enggan membelinya. Tetapi nasib masih tersenyum kepadanya. Penyakit ini tidak menghentikan FC Barcelona, ​​yang mana pengarahnya begitu percaya kepada anak muda yang telah dibayar sepenuhnya untuk rawatannya. Di kelab ini Lionel menjadi bintang bola sepak dunia dan memenangi semua anugerahnya.

Lionel Messi: kehidupan peribadi

Yang pendek, tetapi novel pertama pemain bola sepak adalah dengan Macarena Lemos dari Argentina. Selepas itu, terdapat hubungan dengan model Luisiana Salazar. Messi yang benar-benar gembira menjadi kawan zaman kanak-kanaknya Antonella Rokuzzi. Lionel Messi selalu bermimpi bahawa dia mempunyai anak. Selepas hubungan yang panjang, pasangan itu dilahirkan pada pasangan - seorang lelaki bernama Thiago. Anak lelaki Lionel Messi dilahirkan di klinik Barcelona. Pemain bola sepak sangat gembira dengan kelahiran anaknya yang menjadikan dirinya tato dengan namanya. Siapa yang tahu, mungkin tidak lama lagi pasangan itu akan menggembirakan peminat dengan tambahan lain yang gembira kepada keluarga.

Seperti yang anda tahu, pada tahun 2014 sebuah dokumentari besar mengenai Lionel Messi muncul di skrin besar. Beliau menerima kejayaan yang menakjubkan dan penarafan yang hebat. Filem itu menceritakan tentang kehidupan dan kerjaya penyerang popular "Barcelona". Ramai peminat pemain bola sepak tidak sabar untuk membebaskan filem itu tentangnya dan tidak menyesal bahawa mereka dapat melihat penyesuaian laluan hidupnya.

Walaupun Lionel Messi dalam sukan ini agak lama, dan umurnya berusia 28 tahun, dia tidak kehilangan setitik kemahirannya dan masih menjadi pemain bola sepak terbaik dan paling mahal pada zaman kita.

Lionel Messi pada masa kecilnya bersama kakaknya Lionel Messi di lapangan Lionel Messi dengan bola emas
Lionel Messi dengan trofi seterusnya Photoshoot Lionel Messi Lionel Messi di atas karpet merah bersama isterinya
Lionel Messi bersama isterinya Lionel Messi di ladang dengan anaknya Lionel Messi berjalan bersama isteri dan anaknya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =