Posted on

biografi Sophia Loren

Pelakon Sophia Loren telah berada di bank babi beliau semua anugerah yang mungkin untuk peranan dalam filem itu. Dia adalah pemilik dua patung Oscar, dan juga dikenali sebagai salah satu wanita paling cantik di dunia sepanjang masa.

Pelakon Itali, Sophia Loren

Untuk biografi sinematik, Sophia Loren berasal dari dunia pertandingan kecantikan. Beliau dilahirkan pada 20 September 1934 di Rom, ibu negara Itali. Walau bagaimanapun, apabila gadis berusia 4 tahun, keluarga itu berpindah ke penempatan kecil Pozzuoli. Di sinilah Sophia Loren mula-mula memasuki panggung dan memenangi gelaran ratu kecantikan setempat. Selepas ini, gadis itu (nama sebenarnya Sophia Loren - Villani Shikolone) pergi untuk menakluk penonton metropolitan. "Miss Italy" dia tidak boleh menjadi, tetapi gadis itu menerima hadiah dan gelaran "Miss Elegance", yang ditubuhkan oleh juri khusus untuk Sophie. Ia berada di persaingan kecantikan yang dirasakan oleh pengarah filem, dan juga kenalan Lauren dengan suami dan pengeluar masa depannya, Carlo Ponti, yang sedang berlaku di sini.

Peranan pertama Sophia Loren tidak terlalu berjaya, tetapi mereka menarik banyak perhatian kerana bermain berani aktres, yang tidak takut untuk mengambil udara terdedah di depan kamera. Pada masa itu, Sophie muncul dalam kredit di bawah nama Lazarro, tetapi selepas nama samaran itu ditukar dengan desakan Carlo Ponty.

kerjaya pelakon maju, dan dalam 1950-1960-ies ia menjadi salah satu bintang yang paling terkenal di Itali. Sophia Loren kejayaan yang dibawa peranan dalam filem-filem seperti "Chochara" (1961, tepat kerana Sophia Loren beliau adalah pelakon asing pertama menerima Oscar patung), "Semalam, Hari ini dan Esok" (1963), "Itali Perkahwinan" (1964) "Bunga Matahari" (1970). Sophia Loren gaya dalam filem-filem ini menunjukkan kepada kita wanita Itali yang bertenaga, walaupun pada mulanya Carlo Ponti, Sophia diletakkan sebagai bom seks sebenar Itali. Filem pertama, yang dikeluarkan pada skrin asing, di mana dia bermain Sophia Loren, telah menjadi "Attila" (1954). Pelakon secara aktif dan membintangi banyak Hollywood, tetapi populariti yang terbaik dibawa kepada beliau adalah filem yang dibuat oleh pengarah Itali.

Sophia Loren bekerja secara aktif sehingga lewat tahun 1970-an, maka dia mula muncul di skrin kurang dan kurang. Walau bagaimanapun, oleh sebab pelakon itu terdapat dua buah buku autobiografi, sebuah filem televisyen mengenai hidupnya, serta menembak bagi tahun kalendar Pirelli 2007 di mana Sophie berusia 72 tahun muncul dalam seluar dia dan membuat percikan dengan penampilan yang mengagumkan.

Biografi Sophia Loren - kehidupan peribadi

Walaupun Sophia Loren dan diiktiraf secara meluas sebagai simbol seks, dan dalam filem dia dapat bekerja dengan lelaki yang paling indah di zamannya, hanya satu cinta sejati adalah hidupnya. Ia adalah suami Sophia Loren - Carlo Ponty. Walaupun dia lebih tua daripada isterinya selama 22 tahun, dan jauh di bawah pertumbuhan (pertumbuhan Sophia Loren adalah 174 cm), bagaimanapun, mereka telah berkahwin selama hampir setengah abad sebelum kematian Charles.

Walau bagaimanapun, tidak semuanya berjalan lancar dalam kehidupan keluarga mereka. Pada masa kenalan Sophie Carlo, Ponti telah berkahwin, dan menurut tradisi Katolik, perceraian hampir mustahil. Pasangan itu cuba mencapai keputusan rasmi untuk masa yang lama, namun, tidak dapat menahan tindakan undang-undang, Sophie dan Carlo diam-diam berkahwin di Mexico. Dan hanya pada tahun 1966, setelah menerima pembubaran formal perkahwinan pertama, kesatuan mereka telah disahkan oleh semua peraturan.

Satu lagi ujian yang jatuh ke bahagian Sophie dan Carlo menjadi masalah dengan kelahiran anak-anak. Sophia Loren mempunyai dua kehamilan yang tidak berjaya yang berakhir dengan keguguran. Kemudian pelakon itu untuk masa yang lama dirawat untuk ketidaksuburan. Percubaan untuk menjadi hamil semua yang sama telah berjaya dinobatkan. Sophia Loren mempunyai dua orang anak: Carlo Ponti, Jr. (lahir pada tahun 1968) dan Edoardo Ponti (yang dilahirkan pada tahun 1973).

Sekarang pelakon itu telah merayakan ulang tahun ke-80nya, tetapi terus menggembirakan peminat dengan penampilannya yang cantik dan kecantikan yang tidak sempurna. Alasan untuk kesihatan yang cemerlang itu sendiri, Sophia Loren percaya sikap positif, kerana dia tidak pernah berputus asa, walaupun dalam keadaan yang paling tidak diharapkan.

Sophia Loren pada masa mudanya tokoh Sophia Loren Sophia Loren dianggap sebagai salah satu wanita paling cantik di dunia
Sophia Loren - berambut perang Sophia Loren mempunyai rasa yang hebat Sophia Loren adalah pelakon asing pertama yang menerima Oscar
Sophia Loren membuat kerjaya yang berjaya di Hollywood Sophia Loren bersama suaminya Carlo Ponty Sophia Loren dengan kanak-kanak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5