Posted on

Pertumbuhan Arnold Schwarzenegger

Pelakon Hollywood dan pembina badan terkenal Arnold Schwarzenegger sejak zaman kanak-kanak adalah seorang lelaki yang tinggi, suka sukan. Kadang-kadang berlaku bahawa kanak-kanak memanggilnya peminat kerana pertumbuhan dan kebosanan yang besar. Pada dasarnya, ini adalah permulaan latihannya di gim, tujuannya untuk membina otot. Kemudian ia berkembang menjadi aktiviti bina badan profesional. Oleh itu, ketinggian, berat, jumlah bisep dan parameter lain Arnold Schwarzenegger tidak pernah menjadi rahsia. Walau bagaimanapun, perhatian umum dibayar lebih kepada ototnya daripada pertumbuhan. Pertumbuhan yang dituntut 188 cm dan berat 107-115 kg Arnold Schwarzenegger pada masa mudanya pada mulanya tidak menimbulkan keraguan. Tetapi Arnie yang lebih terkenal menjadi, semakin banyak minatnya menarik dirinya.

Selepas Arnold Schwarzenegger menjadi pelakon, wartawan mempersoalkan pertumbuhannya, yang semua orang dikenali untuk masa yang lama. Mereka mula menjalankan siasatan mereka sendiri, walaupun fakta bahawa rakan sekerja dalam bina badan terus mengesahkan pertumbuhan 188 cm.

Apakah pertumbuhan Arnold Schwarzenegger benar-benar?

Menganalisis foto Arnold, di mana ia menawan dengan pelakon lain, wartawan semakin mula mempersoalkan pertumbuhannya yang tinggi. Sebagai contoh, dalam gambar di mana dia bersebelahan dengan Bruce Willis, yang ketinggiannya adalah 178 cm, Schwarzenegger nampaknya hanya beberapa sentimeter lebih tinggi. Tetapi tidak dengan 8 atau 10 cm Jika kita mengangkat gambar lama di mana Arnold dimatikan dengan pembina badan lain, kita akan melihat bahawa Park Reg dengan ketinggian 185 cm kelihatan lebih tinggi.

Perbincangan menarik ini tidak hanya disertai wartawan, tetapi juga oleh para peminat selebriti. Ada orang yang mendakwa telah melihat aktor hidup pada set itu, dan pertumbuhan sebenar Arnold Schwarzenegger adalah 180 cm.

Di manakah mitos pelakon pertumbuhan tinggi itu? Pakar mengatakan bahawa sangat sering ahli politik, bintang filem, bintang pop khas menambah sentimeter mereka kelihatan lebih tinggi. Selalunya selebriti menggunakan teknik seperti memakai kasut "dengan rahsia." Ia boleh menjadi kasut di platform, dengan tumit atau dengan lif dalaman, yang visual tidak boleh dibezakan dari yang biasa dan yang ditambah kepada orang sehingga tinggi 8 cm. Terdapat juga insoles untuk peningkatan pertumbuhan dengan kusyen udara di kawasan tumit. Stok ini boleh dimasukkan ke dalam sebarang alas kaki dan mereka menambah ketinggian 3 hingga 5 cm. Menurut khabar angin, ia adalah jenis kasut yang Arnold lebih suka kelihatan lebih tinggi. Juga dalam kasut seperti itu dilihat Tom Cruise, Robert Downey, Daniel Redcliffe dan lain-lain.

Komen pelakon

Walaupun selepas penafian pertama pertumbuhan tinggi Schwarzenegger mula muncul di rangkaian, pelakon itu enggan memberi komen mengenai fakta ini. Sebagai tindak balas, dia hanya tertawa rakan-rakan di kedai, yang pertumbuhannya kurang daripada 170 cm.

Kemudian, dalam temu bual pada tahun 2008, pelakon itu berjanji bahawa, walaupun andaian iri hati, pertumbuhannya adalah 6'1 dan ¾ kaki (6'1 kaki = 185.42 cm). Walau bagaimanapun, selama bertahun-tahun pertumbuhannya telah menjadi 6'1 kaki. Untuk menyokong kata-katanya, dia mengutip kes itu apabila dia dan anak-anak di rumah berhampiran dinding mengukur pertumbuhan, dan anak perempuannya memintanya berdiri di dinding. Gadis itu dengan bantuan pensil meletakkan tanda di dinding, dan selepas mengukur pertumbuhan rolet. Tanda itu mencapai 6'1 kaki. Menurut Schwarzenegger, mereka mengukur pertumbuhan dua kali.

Kami tidak mempunyai pilihan selain mengambil perkataannya, kerana di makmal, Arnold enggan mengukur pertumbuhan.

Arnold Schwarzenegger pada pertandingan bina badanArnold Schwarzenegger dan Reg ParkApakah pertumbuhan Schwarzenegger?
Arnold bersama anaknya PatrickArnold Schwarzenegger di gimSchwarzenegger dan Medvedev
Schwarzenegger pada perdana The Expendables 2Schwarzenegger, Bruce Willis dan StalloneSchwarzenegger, Klitschko dan Stallone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 94 =