Posted on

Lionel Messi - pertumbuhan

Tidak juga peminat kelab yang paling bersemangat, "Barcelona" walaupun tepi telinganya mendengar tentang pemain terbaiknya - Lionel Messi. Orang asli Argentina sudah dapat menjadi terkenal di usia muda dengan gol mencetak gol, dan membuat pencapaian yang luar biasa sepanjang hidupnya. Peminat tidak memberi rehat, apa parameter Lionel Messi - kebangkitan seorang selebriti adalah minat yang tinggi.

Pemain bola sepak Lionel Messi

Penyerang masa depan dilahirkan pada 24 Jun 1987 di bandar perindustrian Rosario, provinsi Santa Fe. Nama penuh seperti Lionel Andreas. Seperti namanya, dia mempunyai dua nama samaran - Leo dan Bloch. Genus aktiviti kedua ibu bapa tidak berkaitan dengan bola sepak, walaupun terdapat maklumat tentang hubungan darah yang jauh dengan pemain bola sepak muda terkenal Boyan Krkic. Gen yang sama ditemui dalam sepupu Leo, yang juga berjaya muncul di lapangan. Nenek moyang keluarga itu pernah tinggal di bandar Ancona di Itali, dari sana berpindah ke Argentina. Sekiranya anda mempertimbangkan dengan teliti silsilah, anda akan mencari cawangan lain - dari Catalonia.

Bapanya, Jorge Horacio, memperoleh hidupnya dan memelihara keluarga besar, bekerja di kilang, tetapi masih mencari masa untuk bola sepak. Dan ibunya, Celia Marie, menjaga anak-anak, mencari masa dan bekerja untuk wanita pembersih. Mereka mempunyai lebih banyak anak lelaki, Rodrigo dan Matthias, dan anak perempuan Maria Sol. Hasrat untuk pemain bola sepak masa depan Barcelona Lionel Messi diwarisi dari bapanya, yang melatih kelab amatir "Grandoli". Ia berada di sana bahawa budak itu sendiri mula membuat langkah pertama dalam bola sepak. Yang menghairankan, hakikat bahawa dari seluruh keluarganya hanya nenek yang ingin cucu kerjayanya, itulah sebabnya dia membawa kelasnya. Dalam ucapan terima kasih untuk ini, penyerang menumpukan semua matlamatnya kepadanya. Menjelang tahun 1995, dia telah bermain untuk kelab profesional - "Newells Old Boyles", dan pada masa ini memenangi Piala Persahabatan Peru.

1 Lionel Messi - kebanggaan kelab bola sepak Barcelona

2 Lionel Messi - Juara Yang Dihormati

3 Lionel Messi - sejak zaman kanak-kanak, mempunyai semangat untuk bola sepak

Lionel Messi - ketinggian, berat badan

Peminat berat penyerang prihatin bukan hanya dengan permainan di lapangan, tetapi juga dengan lebih banyak informasi pribadi, misalnya, yang memiliki pertumbuhan dan seberapa beratnya. Pada usia 11 tahun, doktor mendiagnosis kekurangan hormon pertumbuhan, yang hanya 140 cm. Rawatan itu mahal. Fakta ini dari biografi bintang bola sepak adalah peminat yang sangat berminat, dan ini disebabkan perhatian kepada pertumbuhan Lionel Messi.

Kelab yang berminat dengan pemain berbakat muda tidak dapat memperuntukkan sejumlah wang. Hanya selepas lelaki itu melihat pengarah sukan "Barcelona" Carles Reshak, dengan tangan pemegang saham dan dua pengakap, rawatan mahal dan pemindahan juara masa depan telah dibayar. Selepas itu, dia mula bercakap dalam pasukan remaja. Lionel Messi - pertumbuhan bintang, adalah objek perhatian peminat yang berterusan.

4 Pertumbuhan Lionel Messi selalu tertarik pada peminatnya

5 Pertumbuhan Lionel Messi tidak mempengaruhi keupayaannya dalam permainan

6 Lionel Messi adalah pemain bola sepak berbakat

Lionel Messi - berat

Fakta dari biografi belia seorang pemain bola sepak mengenai kekurangan hormon pertumbuhan mempengaruhi khabar angin tentang berat badan. Walaupun penyakit itu berjaya diatasi, pemain bola sepak terbaik Lionel Messi sepanjang hidupnya menerima gelaran "Kid". Berat purata juara ialah 67 kg, tetapi ia boleh berubah, jadi perbezaan dalam tambah / tolak kg boleh diterima, sumber memberikan maklumat dan kira-kira 70 kg.

7 Lionel Messi mempunyai bentuk fizikal yang sangat baik

8 Lionel Messi - salah satu penyerang terbaik

9 Berat Lionel Messi juga berminat dengan peminatnya

Apakah ketinggian Lionel Messi?

Sekali-sekala apa perkembangan di selebriti, sepanjang masa terdapat pertikaian. Sumber yang berbeza tidak datang dengan pendapat yang sama, ada yang menyatakan bahawa ia adalah 169 cm, dan lain-lain - 170 cm. Perbezaan dalam sentimeter cuaca tidak dan tidak menghalang penyerang dari mencetak gol. Media menyebut data bahawa pertumbuhan Lionel Messi pada 2016 adalah 170 cm.

Peminat hanya boleh meneka data yang benar.

10 Lionel Messi menjaringkan gol yang baik

11 Lionel Messi - pemain bola sepak yang cemerlang

12 Pertumbuhan Lionel Messi - salah satu topik yang paling dibincangkan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − 73 =