Posted on

Bagaimana untuk belajar berpakaian dengan cantik?

Almari penuh, tetapi masih tiada apa-apa yang dipakai? Jangan putus asa. Masalah ini adalah untuk kebanyakan wanita. Alasan untuk penyakit itu adalah satu – tidak semua orang tahu cara memilih pakaian yang bergaya yang tidak akan terkumpul di dalam almari selama berabad-abad, tetapi akan membantu mengubah imej setiap hari dan melengkapi dengan aksesori yang cantik. Jangan tergesa-gesa menghubungi peniaga. Anda boleh mencari gaya anda sendiri di kalangan lautan pakaian yang berbeza dengan anda sendiri. Perkara utama adalah mendengar nasihat berguna.

Bagaimana untuk memilih almari pakaian asas?

Sebelum anda mengemas kini kandungan almari anda, penting untuk menentukan gaya yang anda pilih. Setakat ini, terdapat pelbagai jenis pakaian – kasual, klasik, sporty, keterlaluan, romantis, dan sebagainya. Tugas anda adalah untuk memilih imej unik anda sendiri yang akan menekankan martabat anda dan menyembunyikan kekurangannya dengan anggun. Jadi, sebelum kita menjawab persoalan bagaimana untuk belajar cara berpakaian dengan indah, anda perlu membuat audit di dalam almari. Buang semua yang telah lama keluar dari fesyen, kelihatan tidak masuk akal, dengan apa-apa tidak digabungkan, dsb. Juga, anda tidak boleh memakai barang-barang yang berusia lebih daripada dua tahun, pudar dan, yang paling penting, lama, tetapi seluar, jaket dan barang-barang pakaian lain yang dipakai. Lihatlah di cermin. Cinta diri anda dan pantulan anda. Mark sendiri kebaikan yang perlu ditekankan, dan kemudian – ke hadapan untuk menyimpan pakaian baru dan cara baru.
Apabila memilih pakaian, ikuti beberapa peraturan. Mereka akan membantu anda memahami bagaimana untuk belajar berpakaian dengan rasa.

 1. Sebelum anda pergi ke kedai, anda perlu membuat keputusan mengenai beberapa perkara – gaya hidup anda, aktiviti anda (gaya harus relevan), skema warna pilihan, bermusim pakaian yang anda pilih dan jumlah wang yang anda harapkan untuk membeli pakaian untuk)
 2. Seterusnya, ingatlah peraturan penting yang harus dibina oleh almari asas:
  • gabungan harmoni;
  • pertukaran barang-barang almari pakaian (contohnya, seluar dan skirt boleh dipakai dengan blaus yang sama);
  • kualiti (biarkan perkara itu lebih mahal daripada yang anda harapkan, tetapi ia akan bertahan lebih lama);
  • skala warna (semua perkara harus digabungkan di antara mereka sendiri, maksimum yang harus di dalam almari pakaian asas adalah 2-3 warna yang berbeza);
  • perkara-perkara tidak seharusnya terlalu terang dan asli.

Bagaimana untuk memilih gamut warna?

Secara berasingan ia perlu memberitahu tentang warna. Di dalam palet baju anda, mesti ada keharmonian. Terutamanya jika anda ingin tahu bagaimana untuk belajar cara berpakaian bergaya. Setiap musim, skema warna baru dalam fesyen. Cari maklumat mengenai trend musim anda tidak akan menjadi sukar. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa semua pakaian harus menjadi warna yang sama. Terdapat juga peraturan di sini:

warna asas almari pakaian harus gelap. Mereka adalah asas almari pakaian dan menyentuh mantel, saman, seluar, skirt, ikat pinggang, sarung tangan, beg dan kasut. Di samping itu, warna gelap lebih baik digabungkan dengan warna lain;
warna asas cahaya merangkumi blus, kemeja, kemeja-T dan lain-lain yang direka untuk melengkapkan almari pakaian gelap asas;
Warna asas yang terang sesuai untuk perayaan khas, gaya harian atau sukan. Bercakap tentang almari pakaian lelaki itu, asas cerah boleh termasuk warna ikatan, dan pada wanita, peranan sedemikian boleh memainkan tudung, stok dan blaus, ketika datang ke saat-saat ketika perlu untuk menonjol.

Bagaimana untuk memilih almari pakaian bermusim?

Bergantung pada musim di almari pakaian setiap wanita muda harus satu set pakaian untuk semua kesempatan:

1. Spring-summer:

 • sepasang sut pejabat, skirt dan blus pejabat perniagaan;
 • beberapa pasang kasut – sandal, kasut untuk bekerja, kasut untuk berjalan di alam dan moccasin untuk gaya bandar;
 • sepasang pakaian musim panas untuk berjalan-jalan dan sepasang sarafans yang ketat atau pakaian untuk kerja;
 • Jaket sukan, jaket klasik untuk kerja, serta jas hujan atau jaket untuk tempoh yang lebih sejuk;
 • Aksesori perlu dipilih mengikut warna pakaian dan gaya yang dipilih.

2. Autumn-Winter:

 • pakaian luar: baju hujan, kot, jaket;
 • kasut: dua pasang sepatu, sepatu rendah, sepatu setengah dan sepasang sandal untuk musim panas hangat;
 • aksesori: sepasang stol dan beberapa tudung cahaya.

3. Tengah musim sejuk-musim bunga:

Tidak ada perbezaan yang istimewa dari cadangan di atas, namun penting untuk mempunyai perkara tambahan dalam almari pakaian:

  bagaimana untuk memilih almari pakaian asas

 • jenis perniagaan yang hangat, serta seluar dan skirt hangat;
 • kot bulu, kot musim sejuk atau jaket ke bawah;
 • dua pasang kasut – dalam cuaca yang sangat sejuk dan untuk musim bunga awal;
 • beberapa topi musim sejuk (secara berasingan untuk kerja dan rehat);
 • cardigan yang hangat;
 • sepasang tudung untuk pakaian luar bergantung kepada sama ada anda akan bekerja atau akan berjalan.

Prinsip-prinsip membuat almari pakaian yang cantik dan bergaya mudah. Perkara utama dalam perniagaan ini adalah untuk menilai penampilan anda dan sekurang-kurangnya mengawasi tren musim ini. Dari masa ke masa, anda akan belajar dengan cepat untuk memahami apa pakaian yang anda pakai, dan perkara-perkara yang tidak akan digabungkan dengan satu sama lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 34 = 39