Posted on

Berkahwin buat kali kedua

Berkahwin untuk kedua kalinya, terutamanya jika pengantin wanita jauh melebihi tiga puluh, ramai wanita berasa malu tentang keadaan mereka dan bahkan menganggap keadaan ini lucu. Turun dengan prasangka! Sekiranya perkahwinan pertama tidak dibentuk untuk sebab-sebab tertentu, anda mempunyai hak untuk menyenangkan diri anda pada perayaan semasa majlis perkahwinan kedua anda. Apakah pilihan untuk pakaian pengantin perempuan, yang belum berkahwin buat kali pertama?

Pakaian itu

Menurut tradisi, hanya gadis yang menikah buat kali pertama memakai gaun salju putih untuk perkahwinan. Tetapi hari ini untuk memakai gaun pengantin putih untuk majlis perkahwinan kedua juga boleh diterima, terutamanya jika anda tidak memilikinya pada yang pertama.

Menurut tradisi Slavia, seorang wanita yang tidak memasuki perkawinan pertama, memakai gaun merah. Kini pakaian perkahwinan merah, pakaian berpadanan dengan warna merah, atau gaun putih dengan pelbagai elemen merah hari ini pada ketinggian fesyen, sehingga anda tidak dapat menyimpang dari tradisi dan pada masa yang sama terlihat sangat bergaya, memilih pakaian tertentu ini.

Apabila memilih pakaian, juga mempertimbangkan skop percutian. Untuk perayaan keluarga kecil, lebih baik memakai sesuatu yang praktikal, misalnya pakaian malam yang indah sesuai dengan selera anda. Pilihan hebat untuk perkahwinan kedua dalam bulatan sempit:

  • pakaian yang diperbuat daripada sutera panjang warna mutiara dengan tudung chiffon;
  • gaun koktail warna gading dengan tirai ke lutut;
  • pakaian perkahwinan - skirt atau seluar dengan jaket yang akan menarik perhatian semua yang dikumpulkan dengan kesungguhan yang tersekat.

Nah, jika anda merancang perayaan yang luar biasa dengan semua peraturan, anda mungkin memakai pakaian perkahwinan putih atau beige yang megah.

pakaian 1 pakaian 2 pakaian 3
pakaian 4 pakaian 5 pakaian 6

Sekiranya saya memakai tudung?

Dipercayai bahawa tudung perkahwinan adalah simbol tidak bersalah, oleh itu ia adalah adat untuk memakai hanya kepada mereka yang berkahwin buat kali pertama. Tetapi hari ini tradisi tidak begitu mempengaruhi gaya perkahwinan, jadi jika gaya pakaian itu membolehkan anda dan anda menginginkannya, anda dapat menghiasi gaya rambut anda dengan sempurna.

Kebanyakan wanita yang masuk ke perkahwinan bukan pertama lebih suka memakai topi elegan dengan tudung di kepala mereka. Pilihan ini kelihatan sangat bergaya dan pastinya tidak ada yang akan menimbulkan kritikan. Ya, dan topi itu dapat dipilih dengan mudah untuk bentuk wajah apa pun.

Jika perkahwinan jatuh pada musim panas, anda boleh menghias rambut anda dengan bunga atau hiasan, seperti mutiara - ini juga akan kelihatan sesuai dan rapi.

Di samping itu, anda boleh membuat pilihan anda memihak kepada mahkota mewah atau tiara. Mereka akan memberi gaya rambut itu sebagai ekspresi istimewa, berjaya melengkapkan pakaian mana pun, dan tiada siapa yang akan melihat bahawa anda tidak memakai tudung.

topi 1 topi 2 topi 3

Sejambak pengantin perempuan

Adalah penting untuk menjaga dan tanpa itu tidak akan ada satu pihak perkahwinan - satu sejambak. Ia sangat penting bahawa ia adalah luar biasa dan bergaya.

Apabila memilih sejambak, perlu mengambil kira umur pengantin perempuan. Ia adalah wajar untuk wanita tua menggunakan bunga warna-warna terang, kerana nada lembut adalah simbol belia dan tidak bersalah. Kanak-kanak perempuan muda boleh menggunakan bunga romantis "remeh", tetapi sejambak bunga gelap tidak akan menghiasi dia.

Bunga-bunga perkahwinan dengan buah-buahan, buah-buahan dan sayur-sayuran juga sangat popular. Cuba untuk mengubah sejambak:

  • kepingan lemon;
  • epal hijau;
  • lobak;
  • tomato ceri;
  • aprikot;
  • strawberi;
  • blackberry.

Sebuah sejambak dengan gandum adalah trend utama perkahwinan musim panas dan musim luruh. Ia akan menjadi sangat menarik dalam kombinasi dengan bunga matahari.

Wanita langsing, tinggi adalah lebih baik memilih bunga bunga - "air terjun" atau "jatuh". Mereka akan menekankan tokoh cantik dan pertumbuhan wanita yang tinggi. Seorang wanita kecil adalah bola sejambak yang lebih sesuai.

Dan akhirnya, nasihat sedikit. Walaupun anda mempunyai perkahwinan, dan tidak memperhatikan umur anda, lakukan segala yang anda inginkan, dan tidak mengikuti prinsip "diterima - tidak diterima." Kemudian percutian ini akan kekal untuk anda salah satu kenangan yang paling menyenangkan!

sejambak 1 sejambak 2 sejambak 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − 85 =