Posted on

Fesyen abad ke-17 di Rusia

Bagi sejarah fesyen abad ke-17, sebagai, sesungguhnya, dan dalam tempoh sebelum ini – ia adalah amat sukar untuk tarikh dengan tepat perubahan dalam fesyen mengikut era usia tua. Kesemuanya diperolehi kerana pengaruh pakaian tradisional dari pelbagai negara Eropah pada pakaian negara-negara jiran. Oleh itu, Sepanyol menjadi terkenal dengan saman itu dan kolar tertutup rapat, Venice – pakaian indah dan kasut pada tumit yang amat tinggi, England – pakaian yang menyerlahkan keindahan tubuh wanita, kereta api lama dan korset, yang merupakan kerja-kerja sebenar seni jahitan. Fesyen wanita abad ke-17 adalah artful dan mencurigakan. Perubahan dalam pakaian dalam tempoh ini adalah pesat dan cerah.

Fesyen Rusia pada abad ke-17

Cerita ini berlaku bahawa hubungan Rusia dengan Eropah hanya mula berkembang pada abad ke-17, tetapi trend fesyen pakaian Eropah mempunyai sedikit kesan pada pakaian golongan bangsawan Rusia. Jadi, pengaruh pertama yang terang pada pakaian Rusia dapat dilihat dalam saman perniagaan para budak. Kaftan menjadi lebih pendek, dengan cara bahasa Poland. Perubahan sedemikian adalah kerana kot pendek lebih mudah digunakan. Pedagang dan diplomat asing sentiasa melawat Rusia, sambil memakai pakaian untuk fesyen negara mereka. Di bawah Tsar Mikhail Fedorovich kostum asing di kalangan bangsawan Rusia dipakai “untuk hiburan” dan penyertaan dalam pelbagai malam dan hiburan. Tetapi kerana ia boleh, tidak lama sebelum kematiannya Alexei Mikhailovich mengeluarkan perintah yang melarang belajar dari rambut Eropah dan gaya berpakaian. Europeanization Final saman Rusia telah Peter I. Sehingga itu, pakaian klasik yang disediakan tradisional kaftan Federation, feryaz, seluar, baju, baju, kot. Terdapat beberapa jenis caftan. Hanya panjang yang tidak berubah-lutut.

Fesyen abad ke-17 di Rusia tidak jauh berbeza dari abad ke 16 yang sama. Dan sejak abad ke-18, perubahan di bawah pengaruh budaya Eropah telah menjadi tidak dapat dipulihkan.

Fesyen abad ke-17 di Rusia 1 Fesyen abad ke-17 di Rusia 2 Fesyen abad ke-17 di Rusia 3
Fesyen abad ke-17 di Rusia 4 Fesyen abad ke-17 di Rusia 5 Fesyen abad ke-17 di Rusia 6
Fesyen abad ke-17 di Rusia 7 Fesyen abad ke-17 di Rusia 8 Fesyen abad ke-17 di Rusia 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − = 23