Posted on

Pakaian pengantin perempuan

Upaya pra-perkahwinan menyemai pengantin baru dengan kenalan dengan berbagai tradisi. Pematuhan mereka tidak wajib, tetapi ia memberikan emosi unik yang kekal dalam ingatan selama-lamanya. Salah seorang daripada mereka dikaitkan dengan garter renda, bersembunyi sampai saat tertentu di bawah gaun pengantin perempuan. Aksesori piquant mempunyai tujuan yang penting.

Kenapa anda perlukan garter pengantin perempuan?

Dari zaman dahulu lagi, para tetamu cuba mengambil pakaian perkahwinan dari majlis perkahwinan untuk memancing nasib mereka ke dalam rumah mereka. Adakah wira-wira pesta itu bergembira dengan jubah yang tercemar? Ia ragu! Penyelesaian alternatif adalah perincian yang mana gadis-gadis itu tidak menyesal. Oleh itu, tradisi perkahwinan dengan garter dilahirkan, yang pengantin perempuan memakai kaki di atas ketat. Pada ketinggian keseronokan, suami yang baru dibuat mesti mengeluarkan aksesori menggoda, membuangnya ke keramaian rakan-rakan yang belum berkahwin. Menurut kepercayaan itu, pada masa akan datang tetamu akan berjalan di perkahwinan orang bertuah yang berjaya menangkap pembalut itu.

Pakaian pengantin perempuan 1

Pakaian pengantin perempuan 2

Garter pengantin perempuan - tradisi

Aksesori sedemikian, sebagai garter pengantin perempuan, yang sejarah tradisi pemutusnya biasa kepada orang-orang orang gasar, digunakan untuk mengalihkan pelawat dari orang yang dikasihi. Semasa mereka cuba menangkapnya, pengantin lelaki boleh memeluk dan menciumnya tanpa melihat orang luar. Namun, popularizer itu dianggap sebagai raja zaman pertengahan Edward III, yang secukupnya muncul dari keadaan yang mantap. Tergesa-gesa untuk mengangkat terperinci tandas, digugurkan oleh Countess Salisbury, di bola, dia berada dalam perhatian. Dengan berani mengikat aksesori kepada dirinya di atas kaki, raja telah menyatakan hal kecil ini sebagai simbol nasib dalam urusan amoral.

Pakaian pengantin perempuan 3

Pakaian pengantin perempuan 4

Garter perkahwinan pengantin perempuan

Gadis memilih garters perkahwinan dengan keraguan khas. Kriteria utama untuk memilih termasuk kecantikan, ketepatan dan kualiti aksesori. Sama pentingnya adalah gabungan harmoni dari perkara ini dengan imej perkahwinan gadis itu. Di sesetengah negara, terdapat dua aksesori yang dipakai di kaki, salah satunya tinggal bersama isteri baru sebelum malam perkahwinan. Jika kemegahan dan mengejutkan pertama, "madu", anda boleh mengabaikan (pengantin lelaki berminat dengan sesuatu yang lain!), Yang kedua mesti hebat, kerana ia akan dilihat dan tetamu. Wide dan sempit, renda dan sutera, satu lapisan dan pelbagai peringkat - pilihannya sangat besar!

Pakaian pengantin 5

Pakaian pengantin perempuan 6

Red Garter of the Bride

Pakaian salji putih bukan sahaja satu-satunya yang mungkin. Berikutan trend semasa fesyen perkahwinan, kanak-kanak perempuan sering membuat pilihan memihak kepada hiasan pintar warna lain. Jadi, pakaian merah, garter perkahwinan di kaki dan kasut warna yang sama boleh membuat tandem yang sangat baik. Ia dibuat sepenuhnya dari bahan merah atau dipotong dengan unsur-unsur warna ini - memilih pengantin perempuan, tetapi pilihan kedua kelihatan elegan, membayangkan kesucian perawan. Seperti hiasan yang digunakan:

  • busur;
  • manik;
  • reben satin;
  • renda dan sulaman.

Pakaian pengantin 7

Pakaian pengantin perempuan 8

Garter perkahwinan biru

Warna ini adalah perwujudan kesucian. Juga, garter biru pengantin perempuan berfungsi sebagai lambang kesetiaan. Memandangkan aksesori akan di masa depan untuk seorang lelaki, skim warna ini agak sesuai. Mereka kebanyakannya diperbuat daripada bahan putih, dan unsur-unsur biru dan warnanya berfungsi sebagai hiasan. Pada masa ini ketika pengantin lelaki, mengangkat kekasihnya di atas kerusi, mengambil tangannya atau bahkan gigi dengan benda kecil ini dari kakinya, para tamu tidak dapat mengawasi apa yang sedang terjadi! Untuk keharmonian, ia patut menambah imej gadis itu tali pinggang, kasut atau hiasan rambut, dibuat dengan warna biru.

Garter pengantin perempuan 9

Pakaian pengantin perempuan 10

Baju pengantin perempuan itu berwarna coklat

Untuk menegaskan bahawa coklat - warna pakaian perkahwinan yang dituntut, adalah mustahil, tetapi warna kulitnya patut mendapat perhatian. Pakaian yang dibuat dalam warna terang, warna kopi, adalah berkaitan. Garter yang indah di kaki pengantin, dihiasi dengan pita coklat atau tunduk, akan sesuai untuk melihat lelaki yang menangkapnya. Tradisi menunjukkan bahawa dia, memakai aksesori di kakinya, harus menari dengan seorang gadis yang tidak menikah yang cukup bernasib baik untuk menjadi pemilik sejambak pengantin perempuan. Kepada perkahwinan berikutnya ia tidak perlu, tetapi dianggap bahawa mereka ditakdirkan bersama.

Pakaian pengantin perempuan 11

Pakaian pengantin perempuan 12

Garter putih pengantin perempuan

Sekiranya aksesori merah melambangkan cinta, sedangkan biru melambangkan kelahiran anak sulung, warna putih garter pengantin mempersonalisasikan kemurnian. Untuk membuat gizmo yang merupakan salah satu simbol keluarga baru, cukup elastik, yang boleh sempit atau lebar, dan potongan kecil dari lukisan. Tambahan yang terbaik untuk aksesori adalah hiasan emas atau perak, melambangkan kekayaan bahan di rumah. Jangan beli produk yang menggunakan garis memancing dan bahan keras yang lain yang tidak selesa bagi gadis itu.

Pakaian pengantin perempuan 13

Pakaian pengantin 14

Garter renda pengantin perempuan

Pesona yang halus, dengan corak yang indah, renda udara, dikemukakan hingga kini dalam pelbagai gaya yang luar biasa, menjadikannya bahan yang paling popular untuk pembuatan aksesori perkahwinan. Teknologi moden membolehkan anda menghasilkan kanvas dan mesin, tetapi kerja jarum wanita dinilai lebih tinggi. Garter yang menghairankan yang cantik, diperbuat daripada renda yang tebal atau nipis, dikaitkan dengan kemudahan dan sensasi cuti. Stoking perkahwinan yang selesa dan garter akan membolehkan gadis itu merasa hari itu adalah ratu yang sebenar!

Pakaian pengantin perempuan 15

Pakaian pengantin perempuan 16

Tetapi sangat penting, adakah garter merah, putih atau biru pengantin itu menghiasi kakinya di bawah pakaian? Cinta, kepercayaan, kesetiaan dan pemahaman adalah jaminan kehidupan bahagia untuk keluarga baru!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 39 = 41