Posted on

gelas photochromic

Baru-baru ini, konsep "gelas photochromic" sering didengar. Kanta fotochromic yang bertambah baik muncul di pasaran optik tidak lama dahulu - pada tahun 90-an, pada mulanya, bersama-sama dengan plus, terdapat banyak kelemahan. Hari ini, teknologi gelas photochromic dapat disempurnakan, dan anda boleh menikmati bukan sahaja bergaya, tetapi juga aksesori yang sangat berguna.

Apakah maksud gelas photochromic?

Sifat-sifat utama lensa photochromic untuk kacamata adalah bahawa mereka dapat meningkatkan penglihatan ke ketajaman maksimalnya. Di samping itu, mereka menukar kegelapan mereka bergantung kepada keamatan pencahayaan tiruan atau semulajadi. Untuk gelas harta terakhir dengan gelas photochromic juga menerima gelas nama - "bunglon". Mereka benar-benar hipersensitif kepada cahaya - di dalam bilik mereka boleh benar-benar tidak berwarna, seperti kaca biasa untuk membetulkan penglihatan, dan di bawah sinar matahari semakin gelap. Cermin "pintar" berhutang reaksi cepat mereka kepada molekul bahan fotochromic yang berada dalam bahan. Mereka bertindak balas terhadap cahaya matahari yang terang dengan meredam dan kembali ke keadaan berehat asal mereka di bawah pencahayaan normal.

Kelebihan utama cermin mata hitam photochromic adalah mereka menggantikan cermin mata hitam dengan diopter - dalam satu cermin ia selesa di dalam dan di luar rumah.

Varieti gelas photochromic untuk gelas

Teknologi yang paling terkenal dalam pengeluaran kanta photochromic adalah teknologi Peralihan dan SunSensors. Kedua-dua mereka dan yang lain sangat popular, walaupun di Rusia varian kedua mengambil akar.

Peralihan membekalkan kanta tanpa warna mereka kepada jenama seperti Essilor, Hoya, Sola, Zeiss, Seiko, di mana kemudian mereka menggabungkan molekul bahan fotochromic. Pakar syarikat sentiasa memperbaiki teknologi mereka, salah satu perkembangan terbaru adalah kanta, yang lebih gelap di jalanan dan kurang bergantung pada suhu ambien.

Inti teknologi SunSensors sedikit berbeza - unsur photochromic tidak hanya di lapisan atas, ia diedarkan ke seluruh jisim lensa. Malah, kedua-duanya bekerja dengan baik dan menampung tugas mereka.

Siapa yang memerlukan gelas polarisasi fotochromic?

Secara umum, jelas bahawa gelas photochromic adalah berkat moden, aksesori yang berguna dan akan menarik ramai wanita. Antaranya, pertama sekali, mereka yang menggunakan cermin di bilik dan di jalanan. "Chameleons" menggantikan dua pasang gelas, jika anda sering berbeza jenis pencahayaan.

Gelas photochromic tidak boleh digantikan oleh pemandu - mereka tidak hitam apabila autolady duduk di salun, tetapi sempurna melindungi dari sinar ultraviolet, dari berbahaya pada silau jalan.

Terdapat juga kacamata sukan photochromic yang diperlukan untuk wanita yang lebih suka sukan aktif, terutamanya mereka dalam permintaan di kalangan penunggang basikal dan snowboarders.

Gelas photochromic dipilih oleh orang-orang yang sensitif terhadap perubahan tajam kecerahan, menyebabkan kemerahan mata, sakit kepala, yang mengalami masalah visual dan tidak mahu membiarkannya merosot.

Para pengguna menghargai mereka kerana gelas photochromic sangat bagus untuk kehidupan seharian, mereka dengan sempurna melindungi terhadap sinar ultraviolet yang terang, mereka menyelamatkan retina mata apabila pencahayaan berubah, kerana mereka memberikan kejelasan kepada imej sekitarnya.

gelas photochromic1 gelas photochromic2 gelas photochromic3
gelas photochromic4 gelas photochromic5 gelas photochromic6
gelas photochromic7 kacamata photochromic8 kacamata photochromic9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 19 = 27