Posted on

Jenis warna rupa - bagaimana untuk menentukan corak warna anda dan memilih pakaian?

Untuk menjadi bergaya dan bergaya, yakin diri adalah mimpi yang dihargai seorang wanita yang menghormati diri. Perkara-perkara yang indah dan solekan sempurna, rasa yang sangat baik – bukan satu-satunya perkara yang patut disasarkan. Warna-jenis penampilan – nuansa penting, di mana kesan keseluruhan bawang bergantung.

Bagaimana untuk menentukan penampilan warna anda?

Mengemas kini almari pakaian, anda sering melihat sendiri atau mendengar dari orang lain bahawa satu warna pelangi membuat anda kelihatan lebih muda, manakala yang lain menambah usia, mengurangkan perhiasan di mata anda, walaupun sesuai dengan almari pakaian anda. Semua perkara yang tsvetotip terkenal. Jadi panggilan pelbagai orang tertentu yang betul warna yang harmoni dengan data luaran, yang melahirkan sifat.

Warna-jenis penampilan secara aktif digunakan oleh pelbagai pakar, yang utama tugasnya adalah untuk mengubah dengan berkesan. Mereka adalah stylists, pereka, artis make-up, pendandan rambut. Tetapi mana-mana wakil seks adil tidak akan mengganggu kebiasaan dengan ciri-ciri mereka sendiri untuk pembinaan yang cekap almari pakaian, pelekat ketidaksempurnaan dan pendedahan kekuatan.

bagaimana untuk menentukan penampilan warna anda
penentuan jenis penampilan warna

Jenis warna rupa – keterangan

Seperti yang dinyatakan di atas, jenis warna penampilan apa pun ditentukan mengikut jenis pigmen yang berlaku di dalam seseorang. Ini dinyatakan dalam nada kulit, naungan rambut dan warna mata. Dan walaupun kita masing-masing benar-benar individu dan tidak seperti orang lain, tetapi secara kondisional membezakan 4 jenis penampilan asas. Mereka dibahagikan dengan kriteria keunggulan nada yang merujuk kepada palet yang sejuk atau hangat.

Untuk mengetahui gamma mana yang dekat dengan anda, anda boleh mengaitkan data luaran anda sendiri dengan ciri-ciri yang ditetapkan yang membezakan jenis warna penampilan seorang wanita. Ia juga akan membantu memohon kepada wajah cermin potongan kain pelbagai warna – dari pastel cahaya hingga yang sengit. Ia perlu memantau dengan teliti apa nada yang membuat kulit wajah bersinar, dan yang memberikan warna yang tidak sihat.

jenis warna penerangan rupa

Cvetotype penampilan musim panas

Jenis yang paling biasa di kalangan wanita Slavia adalah rupa warna musim panas. Gadis semacam itu dibezakan oleh makanan istimewa dan kerapuhan ciri-ciri, peralihan warna dan warna yang tajam tidak tipikal. Walaupun bersama-sama dengan ini, dalam beberapa kes, terdapat kekurangan ungkapan dan juga kekurangan watak, tetapi solek yang cekap akan membantu untuk membetulkan keadaan ini dengan menjadikan wajah jelas dan tidak dapat dilupakan.

Kenal pasti jenis warna musim panas yang sama dengan mudah, jika anda mengambil kira beberapa tanda biasa:

 1. Rambut. Bagi warna “musim panas” yang berwarna coklat terang adalah tipikal: pucat-ashy, abu-putih, chestnut-chestnut, chestnut-ashy, berambut perang sederhana, iaitu tanpa kemerahan.
 2. Kulit gadis “musim panas” sensitif, kelihatan telus, kapilari dan urat kecil sering terlihat. Ia putih dengan podton merah muda halus, ia boleh menjadi merah jambu merah muda, porselin, gading, zaitun pucat. Pada musim bunga dan musim panas, beberapa buah freckles yang lemah.
 3. Mata. Dalam “musim panas” seks yang adil, cermin jiwa yang pelbagai, tetapi selalunya mempunyai sekurang-kurangnya kelabu-kelabu kuning-biru: biru, biru, kelabu-biru, kehijauan, kacang-kacangan.
 4. Kening dan bulu mata dengan cahaya yang terang.

warna penampilan jenis musim panas
jenis warna lama

Colorotype musim luruh

Seorang gadis yang dirujuk kepada perhatian menarik warna ini, tidak akan hilang dalam keramaian, dan tidak seorang pun akan menjadikan lidahnya menjadi tikus kelabu. Cerah, seolah-olah memancar sinar matahari, dia merangkumi pesona musim gugur ekspresif dalam rusuhan warna yang kuat. Dalam penampilan terdapat nada hangat dan lembut dengan warna dalam, bukan gram suram!

Penampilan jenis warna musim luruh boleh dikenalpasti dengan mudah menggunakan senarai ciri ciri:

 1. Rambut adalah kebanggaan gadis-musim luruh: kejutan Expressive sentiasa mempunyai ryzhinku yang hangat: golden, aprikot, merah, tembaga, amber, emas-coklat, coklat muda, merah, madu berwarna, merah-coklat, coklat gelap.
 2. Kulit bersinar dengan kesihatan, tetapi tidak mempunyai warna merah jambu, jadi wanita musim luruh tidak mempunyai pemerah pipi, tetapi terdapat hamburan suka bermain berwarna terang. Selalunya, kanak-kanak perempuan yang tergolong dalam “musim luruh”, berkulit putih: dicirikan oleh nada putih, emas, kuning dan kuning yang telus. Kulit ini teruk, kemerahan muncul.
 3. Warna mata berbeza, tetapi tidak biasa dengan iris emas di sekeliling murid.
 4. Bulu mata dan kening dalam kanak-kanak perempuan, yang boleh dikelaskan sebagai warna musim luruh, cahaya, tetapi tebal.

warna seperti musim luruh
rupa warna seperti musim luruh

Penampilan musim sejuk Cvetotyp

Jika kita menganggap jenis warna penampilan wanita, maka musim sejuk adalah salah satu pilihan yang paling luar biasa. Penampilan warna musim sejuk penuh dengan kontras dan ekspresi, keindahan sejuk dan warna tepu. Beberapa wakil “musim sejuk” menarik perhatian kepada kecantikan yang menarik, walaupun agak eksotik:

 1. Rambut kebanyakannya padat, berkilat, gelap, terbakar-hitam, warna sayap hitam, dengan warna biru terang, coklat gelap. Varian langka – putih, platinum, ashy.
 2. Kulit Variable: ia boleh menjadi sangat ringan (alabaster, porselin) dan berminyak (zaitun, berminyak-ashy).
 3. Mata tertarik dengan kecantikan dan kontras antara keputihan iris dan salji protein. Warna adalah ciri mana-mana, tetapi semestinya berair, cerah.
 4. Bulu mata, serta kening, gelap, tebal.

bunga rupa seperti musim sejuk
penampilan warna musim sejuk

Musim penampilan Tsvetotip

Warna-jenis penampilan pelbagai rupa, dan varian “musim bunga” mengesahkan ini. Jika gadis musim sejuk muncul dalam bentuk yang mewah sebagai kecantikan maut, maka gadis jenis musim bunga kelihatan hangat, berseri, ceria. Alam semulajadi dan lembut dalam bentuk semulajadi, semulajadi, di mana tiada nada gelap, jarang berlaku. Colorotype penampilan musim bunga diiktiraf oleh ciri-ciri berikut:

 1. Rambut wanita kebanyakannya cahaya warna hangat: gandum, emas-coklat, jerami, amber, tembaga, coklat muda.
 2. Kulit sangat terang, tetapi tanpa biru mulia, dengan aura samar-samar. Terdapat nada gangsa dan freckles cahaya.
 3. Mata, seperti semua unsur penampilan lain, hanya mempunyai warna cahaya: hijau muda, biru, zaitun pucat, madu. Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai bulu mata dengan alis.

rupa seperti musim bunga
penampilan warna bunga musim bunga

Pemilihan pakaian mengikut jenis warna

Teori “musim” di mana corak warna penampilan wanita dianggap membantu memilih warna dan warna yang ideal untuk kulit, rambut dan mata tertentu dalam pakaian dan pakaian. Dan jika anda mengikuti cadangan untuk setiap jenis warna, anda boleh mencipta imej yang ideal di mana ia mudah dan asli untuk menggabungkan walaupun apa yang dianggap tidak serasi.

pemilihan pakaian dengan warna

Musim panas jenis warna – warna dalam pakaian

Bagi perempuan jenis ini, warna berikut disyorkan:

 1. Jangan memberi keutamaan kepada nada tepu, warna diredam ditunjukkan, walaupun ini tidak memberi kesan kepada pelbagai warna merah jambu.
 2. Dasar bawang boleh menjadi nada biru, biru, biru, biru, biru, biru, biru, serta warna abu-abu dan ungu, lavender yang mendalam.
 3. Jika anda suka nada hangat, kegemaran utama harus menjadi warna coklat, tetapi ia harus digabungkan dengan “jiran” yang cerah untuk mengelakkan busur yang kusam.
 4. Pakaian untuk musim panas jenis warna boleh dipilih dan prinsip monokromatik, apabila dalam satu imej beberapa warna warna yang sama digabungkan.

warna musim panas dalam pakaian

Warna musim luruh – warna dalam pakaian

Jenis cerah, yang merupakan seorang gadis musim luruh, menunjukkan nada ekspresif, yang, pada saat yang sama, tidak akan mengatasi data luaran, tetapi akan menekankannya. Palet yang ideal adalah hangat semula jadi dengan kemasukan warna hijau. Adalah lebih baik jika pakaian untuk jenis warna jatuh akan dibuat dalam warna berikut:

 • singed-reddish;
 • bersahaja;
 • khaki;
 • meredup dan plum;
 • merah;
 • coklat gelap;
 • marshy;
 • beige.

Warna musim luruh warna dalam pakaian

Musim sejuk Tsvetotip – warna dalam pakaian

Musim sejuk dicerminkan dalam palet warna, di mana perlu untuk memamerkan gadis itu – “musim sejuk”. Di sini anda boleh menyerahkan sepenuhnya kepada kontras dalam gaya, tanpa rasa takut menggunakan pakaian putih dan hitam. Keindahan musim sejuk sepatutnya menggabungkan kombinasi pemenang hitam dengan raspberi yang kaya, zamrud indah, warna azur berwarna. Menekankan kecantikan, yang mempunyai musim sejuk seperti warna, pakaian nada dingin yang mulia: ruby, ungu, biru-kelabu, lemon. Dari warna merah oren, warna coklat dan emas harus dibuang.

Warna musim sejuk warna dalam pakaian

Warna seperti musim bunga – warna dalam pakaian

Keindahan musim bunga datang dengan nada yang cerah dan berseri dengan warna yang paling hangat. Kepada warna pastel orang, lembut, lembut, tenang, karamel, salmon, pic, pasir, emas. Anda boleh mencuba dengan pelbagai warna merah, oren, biru dan ungu. Walau bagaimanapun, pakaian untuk musim bunga jenis warna tidak boleh terlalu gelap untuk tidak memburukkan lagi kulit dan menjadikannya kusam dan pudar.

warna musim bunga seperti warna dalam pakaian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 30 =